Трудно съжителство със свекървата.

• 21 451
  • 571
  •   1
Отговори
# 435
Баба да изяде десет нормални тулумбички ми звучи невероятно. Но може би трябва да се вземе предвид, че напоследък тулумбичките не са това:

А най-често това:

Десет от тези се изяждат съвсем спокойно.

# 436

Десет от тези се изяждат съвсем спокойно.

И аз си помислих за тях. Все едно, авторката я няма вече в темата, а да и даваме нови идеи за развитие на сюжета, няма нужда.

# 437
Да прислугваш и издържаш прав и здрав човек, възрастен човек, никога не е хубаво.

# 438
Възрастните хора си налитат на сладко, що Фафлички, халвички, тулумбички, баклавички, нуга-халвички и какви ли не съм купувала по поръчка и съм се чудила как им се яде това. На близки баби и дядовци, на съседи също. Та не се учудвам. Не е проблемът в яденето, ако другото беше наред, можеше и да не и пречат на авторката изядените тулумбички, но при тая ситуация, която описва, всичко от страна на бабата ще е дразнещо.

# 439
Специалната храна за детето и тулумбите да представени като отделни случаи.

Аз смятам, че тези, които наричаме лакоми, или са с някакво психическо разстройство, или живеят/са живели дълго в недоимък и глад (понякога може да е заради диета, а не заради финанси), и гледат да се натъпчат, защото рядко им се случва да ядат тези неща. Особено пък при непълноценно хранене и глад за организма на калории и определени хранителни вещества, е известно, че мозъкът изпраща сигнали най-вече за сладко, понеже това е най-лесното гориво за организма и най-лесният източник на калории, с минимално хабене на ресурси за преработването им. Мисълта ми е, че един презадоволен или просто задоволен и неизпитвал недоимък за храна човек твърде рядко е лаком, ако няма някакво психично разтройство, затова аз лично предпочитам детето ми да не пораства с убеждението, че бананите, портокалите, шоколадите, тулумбите и пр. храни, са нещо специално, някакъв лукс, който се яде рядко и се полага само на него, понеже е специално, и че синьото сирене и виното на промоция от Лидл са нещо скъпо и еквивалент на неговото специално шоколадово яйце.

# 440
Кукумицинка, напълно споделям възгледите ти. Също смятам, че родителите са също хора, аз за храна не съм слрънзлива, това е храна. Друго е, че, дори и чужд човек на гости ( за няколко месеца) , ще се присвти да сложи нещо на общата маса.
 Представи си, аз предвиждам менюто за седмицата, та, ако днес сутринта съм купила каквото ми трябва, в 6 вечерта половината неща да липсват, гостенката(защото е такава) можело да иде до магазина и да купи липсващото, дето по- рано е оползотворила лично тя.

# 441
  • София
Аз пак ще напомня, че така описаната картинка няма нищо общо с нормалното съжителство и с нормалните отношения.
Тук е дадена моментна снимка на война, но снимката показва само "бойния арсенал" на свекървата- демонстративното невдигане на чинията от масата, демонстративното искане на 1 лев за да купи хляб.............както и въпроса "за мен ще има ли?", когато се прави кафе или се готви.

Няма да питам, какви ли "маневри" са предизвикали тези действия, защото явно, отговор няма да има.

# 442
Явно не са толкова сериозни маневрите, щом живее там. Но че разваля отношенията, че тежи на семейството ( без нужда- болест и др.) , да, получава и се.
 Питам, ако снахата е толкоз лоша,че я провокира, що дири бабет там?

# 443
absurT, съмнявам се, че ако ти дойде една такава за половин година почти с тоя боен арсенал "демонстративното невдигане на чинията от масата, демонстративното искане на 1 лев за да купи хляб.............както и въпроса "за мен ще има ли?", когато се прави кафе или се готви" и не пипва нищо, а ти седи като гостенка, ще я изтърпиш и ще бъдеш винаги любезна.
Нормално е да имаме само едната страна, все пак авторката пуска темата, така че по нейната позиция разсъждаваме. Другото са свободни съчинения.

# 444
  • Пловдив
дадох по-горе такъв пример.
Свекървата си има собствен апартамент, но редовно гостува на единия си син със седмици, защото уж била депресирана. И не помага с нищо в жилището на сина и снахата - нито с готвене, нито с пазаруване, нито с гледане на децата.
Змия, а твоите хора как решават проблема, или не смеят да се опитват да го решат, че да не изпадне свекървата в още по-дълбока депресия?

-----
Офтопик.
Скрит текст:
По наше време, 80-те, през онези според някои охолни и спокойни времена, купуването "само за детето" можеше да бъде свързано и с т.нар. дефицитни стоки. Дадено нещо ту го няма, ту го "пускат" и като свърши, не знаеш кога пак ще го има. Та като се купи, се прави сметка. Wink

-----
Съвсем не е по темата, обаче нищо вярно няма в това, което казала счетоводителката за безплатното ползване и закона. Има си такова нещо и дори си има име - заем за послужване. Никой закон никъде никак не забранява нито подаряването, нито даването в заем.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 17:00 от Магдена

# 445
Демонстративно това, онова... а демонстративно не тръгва да си иде...

# 446
Това с депресия  е толкова удобно да се използва, недоказуемо фактически, реалната депресия ряпа да яде пред другите.
Минавам в депресия  и спирам да шетам.

# 447
  • София
absurT, съмнявам се, че ако ти дойде една такава за половин година почти с тоя боен арсенал "демонстративното невдигане на чинията от масата, демонстративното искане на 1 лев за да купи хляб.............както и въпроса "за мен ще има ли?", когато се прави кафе или се готви" и не пипва нищо, а ти седи като гостенка, ще я изтърпиш и ще бъдеш винаги любезна.
Нормално е да имаме само едната страна, все пак авторката пуска темата, така че по нейната позиция разсъждаваме. Другото са свободни съчинения.

Не ме разбираш, явно- аз не искам факти и разкази от другата страна.
Нормално е авторката да отговори на някой и друг въпрос, ако иска да получи адекватни съвети как да излезе от отвратителната ситуация.

И да, всичко извън упоменатото от мен като факти, които и ти цитираш, се явява свободни съчинения, с които се развличаме куп страници.
В интерес на истината, не съм си позволила да правя необосновани предположения за действията, довели до демонстрациите на свекървата.
Само едно ми прави впечатление- ситуацията със зимното пребиваване е от години.

# 448
  • София
Може  би, защото въпреки написаното в средата на темата " Апартамента си е лично мой"
истината е някъде другаде и ако апартамента е на бабата, която са се опитали да пратят на село/ и такава тема имаше тук- дъртия вампир се противи и не иска да ходи на вилата, демек на село/ ,
то бабата е в пълното право да си стои в къщата и ако снахата демонстративно се опитва да я гони, напук на нея си стои там.

# 449
Може  би, защото въпреки написаното в средата на темата " Апартамента си е лично мой"
истината е някъде другаде и ако апартамента е на бабата, която са се опитали да пратят на село/ и такава тема имаше тук- дъртия вампир се противи и не иска да ходи на вилата, демек на село/ ,
то бабата е в пълното право да си стои в къщата и ако снахата демонстративно се опитва да я гони, напук на нея си стои там.

Е, това като вариант отпадна, авторката беше директно питана и отговори. Но дори и в такъв случай ми е странно да не дадеш 20 лева (само!) седмично, или веднъж да напазаруваш... освен цигарите си, де.

Общи условия

Активация на акаунт