Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 591
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Колко измервания има на везната вкъщи откакто сте се прибрали от болницата?
Мери се по едно и също време на деня, горе долу, гладно, голо бебе по сух памперс. Веднъж на 24 часа бих мерила аз сега.
Мерих го в началото , но след 10 ден реших да не си причинявам притеснения и да не го меря често (което сега отчитам за грешка). От вчера започнах мерене на 24 часа, както сте казали, за да видя как вървят нещата. Много благодаря на всички още веднъж ще пиша да кажа как са се развили нещата при нас, мисля, че ще бъде полезно за много майки особено ако са от град, в който няма консултант по кърмене и трябва да разчиташ на себе си за справяне с кърменето.

# 151
Консултантите не правят ли онлайн консултации?
Аз правих такава с Хедра, например, предполагам и другите го предлагат като опция. Важно е да види човек с опит, защото причините може да се много. А докато не се открие/ят, няма да се реши проблемът.

# 152
Хедра прави онлайн консултации, но в следващата седмица няма свободни часове.
dezna, не знам къде сте, но ако пътуването до София не е проблем, Ася Демирева има кабинет, където прави консултации.
Свържете се с някого по телефона, ситуацията за мен минава за спешна и мисля, че всяка една ще откликне да измислите работещ вариант за консултация бързо.

# 153
Хедра прави онлайн консултации, но в следващата седмица няма свободни часове.
dezna, не знам къде сте, но ако пътуването до София не е проблем, Ася Демирева има кабинет, където прави консултации.
Свържете се с някого по телефона, ситуацията за мен минава за спешна и мисля, че всяка една ще откликне да измислите работещ вариант за консултация бързо.
От Сандански сме и бебчето е още малко, а и предвид ситуацията с вируса не искам да пътуваме. Звъннах на Хедра, ще изчакам да ми върнат обаждане, за да се разбереме нещо. Иначе вчера успях да се свържа и с консултант от Блг, който успя да ме успокои, но проблема си остава.

# 154
Все си мисля, че и доброволен консултант ще се справи.
Аз съм писала на Айла преди време, опитайте.

# 155
Ще се, разбира се. Ако не може - ще се консултира допълнително или ще насоби към ibclc. Онлайн консултации правим всички доброволци. В момента не е желателно виждането на живо и без това, не правим домашни посещения. Щом сте говорили с консултант - говорете пак и си направете видео среща или поне пратете видеа на консултанта, за да помогне. За мен ситуацията е спешна и не търпи никакво чакане, трябва повторно мерене и реорганизиране на храненето с изчисляване на нужната добавка.
Бебето трябва да яде. Това е приоритет. След това е работата по коригиране на проблема. Това съм аз, разбира се, ако беше моето дете нямаше да чакам.

# 156
Ще се, разбира се. Ако не може - ще се консултира допълнително или ще насоби към ibclc. Онлайн консултации правим всички доброволци. В момента не е желателно виждането на живо и без това, не правим домашни посещения. Щом сте говорили с консултант - говорете пак и си направете видео среща или поне пратете видеа на консултанта, за да помогне. За мен ситуацията е спешна и не търпи никакво чакане, трябва повторно мерене и реорганизиране на храненето с изчисляване на нужната добавка.
Бебето трябва да яде. Това е приоритет. След това е работата по коригиране на проблема. Това съм аз, разбира се, ако беше моето дете нямаше да чакам.
Даа, и аз съм на вашето мнение, че нещата трябва много бързо да се разрешат, само че това ми е странно, детенцето си хапва, преглъща после си заспива ( в повечето случай) има изпишкани и наакани памперси и накрая малко наддаване. Не се връзва нещо.

# 157
Гледайте везната какво показва. Очевидно пампрсите подлъгват.  С моят син беше по с щия начин, уж пълнеше памперсите, а накрая се оказа, че не просто не е наддал, но е и отслабнал 30гр.

Дайвайте дабавка, докато намерите консултант,  важното е детето да е нахранено.

# 158
Бебето може да пълни памперсите и да губи тегло. Затова гледаме теглото. Ако то е малко или има загуба,трансферът на мляко не се получава - бебето може да суче,но неефективно и съответно да не получава нужното количество. Затова трябва консултант да види сукането.

# 159
Вчера с мъника се закърмихме 😊 отне две седмици опити,  постоянно цедене от моя страна... Но сега нещо и аз не знам. Като се хранеше със шише, хапваше па всеки 2-3часа. В момента като изсуче 1 гърда се тръшва да спи по 4часа, че и отгоре. Вярно, че дозата в 1 гърда е поне 2 ако не и 3 пъти това, което сме му давали със шише и щом си имаме хубаво оцапани памперси както обикновено всичко сигурно е наред, но... Редува гърдите всеки път, и от едното до другото хранене снощи и днес гърдите ми така се напълват, че думи нямам. Мислех че съм до тук с помпенето, а сега отново се закачих защото ми е адски неудобно и дори леко болезнено. (Помпата определено не се усеща като сучещо бебе.) На какви интервали горе долу изгладняват мъниците като се кърмят? Мислех че са същите като при хранене със шише, но или нещо аз бъркам или мъника преяжда от една гърда или нещо не е наред с него. До сега на хранене сме давали по 80-90мл. От едната гърда като е пълна до горе съм изцеждала по 160-200мл. Днеска за час и нещо (последното хранене) той изпразни едната гърда и заспа. После се събуди, но нито шише искаше нито гърда и сега си е сънчо. Това нормално ли е? Или да го будя и насила да му бутам гърдата в устата?

# 160
Колко е голямо бебето?

# 161
Колко е голямо бебето?
2 седмици и половина..

# 162
Здравейте. Детето е на месец и половина и от три дни вечерно време с кърменето е кошмар. До сега нито е ревал, нито е протестирал нищо. През деня няма проблем с кърменето освен, че последните дни буквални е залепен за гърдите ми, горките се протриха от 24-часовото сукане постоянно. Мислех, че нещо е станало и не му стига, но памперсите са пълни, устата му прелива от мляко, цедих се след кърмене да видя дали има кърма. Всичко изглежда наред, освен, че от толкова постоянно сукане не съм си усетила гърдите да се напълнят и напрегнат, като преди. Суче, задремва и в мига, в който се разбуди рев за гърда настървено. Но вечерно време е ужас. Яде и реве. Суче, суче и рев. Блъска се в гърдите, после пак суче, после пак се блъска в тях, почервенява, реве, вие се. Не знам какво е това чудо...скок в растежа, колики ли са, стачка ли е...

# 163
Педитърката каза на първото посещение , че ни е къса юздичката но не била за корекция . Да не би да трябва да се коригира?
Притеснена съм . Малката започна много да “цъка” докато я кърмя . Малко повече на дясната гърда . Защо го прави ?
Защото не засуква правилно,засуква плитко. Трябва ви консултация с консултант.

# 164
Здравейте, дами! Родих сина си със секцио на 24.03, досега кърмя успешно, вече сме изписани. Но си има цена, заради спиналната упойка имам ужасно главоболие, само като стана. Ясно е, че легнала не мога да стоя по цял ден въпреки помощта от роднините ми. АГ съветва да пия хапчета с кофеин след кърмене и да хвърлям изцедена следващата кърма, а на бебчо да давам адаптирано. Знаете, че всяка капка кърма е ценна, като злато и ще ми е много гадно да хвърлям. Въпросът ми е, на някоя от вас случвало ли се е 5 дни след операцията да имате главоболие от спиналната и как се оправихте? Пия много течности, гледам да спя когато и малкия, но не минава и не минава и вече се чудя дали да не приема съвета на доктора, за да съм вече по-адекватна в грижите за детето, изнервена съм и му го предавам и става още по-напрегната ситуацията вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт