Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 588
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Преди да дадете добавката намерете консултант, звъннете, изговорете всичко,оптимизирайте храненето.
При кърмене правете компресия, така ще поема повече мляко без да виси дълго време. След кърмене с помпата, може и на празно по 10 мин на гърда. Събраното мляко може да използвате при нужда за дохранване.
Аз лично съм против дохранването ако не е абсолютно задължително, защото АМ държи бебето сито по-дълго и така намалява стимулацията.
Вие не казахте, или аз не видях, но колко нощни хранения има? Редно е да нямата пауза по-голяма от 3 часа на този етап и то 1 такава за 24 часа.
И аз не искам да давам АМ, дори и в родилното не дадох, веднага на гърда след раждането. Има една пауза от 5 часа сън още от изписването е така , а другите хранения са най много на 2 часа и половина. Ще се свържа с консултант преди да дам АМ. Надявам се да не се стига изобщо до там. Благодаря много за отговорите

# 136
  • Несебър
А дали така на пръв поглед малкото наддаване не е от разликата във везните, на които е теглено детето? Претеглете го пак след седмица на същия кантар. Иначе не е достоверно.

# 137
Момичета, на мен ми бяха казали за наддаването, ако дохранвам първия месец да е със спринцовка от 2 или 5 мл.
Не раждах в България и не знам дали при нас е прието. Дават се по 0.5 мл. кърма, когато бебето засмуче малкия пръст на майката.

# 138
Малко е наддаването действително,аз също бих посъветвала да се иде на преглед в болницата (трябва да имате един безплатен) и да се премери на същата везна.
Контакти на доброволните консултанти, както и на всички ibclc-та ( не е само Хедра все пак) има в първи пост. Важна е консултацията,за да се види засукване, защото бебето има честота на хранене, но ако е наддало само толкова за 20 дни, трансферът на мляко не се получава и трябва да се открие причината защо. Ако това е действителното наддаване, да ще трябва да се включи добавка и това не е страшно, а необходимо и може да спаси кърменето. Това ще е полезно
https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/amp/

Не знам в какъв контекст е била препоръката със спринцовка. По принцип до това се прибягва, ако бебето не приема шише и е много специфично като начин на хранене,защото спринцовката пръска млякото като струя и може да се задави детето,аз не бих го препоръчала,освен ако детето не отказва други начини на хранене. Подозирам,че това е било препоръка в контекст на определена ситуация.

Забравих да питам, какво е рожденото тегло? 3750 е изписано детето, а колко тегло е загубило/ съответно възстановило и брои ли се в тези 250гр?

# 139
Офф топик, тъй като аз пуснах конкретен текст на Хедра, никъде не съм твърдяла, че само тя е IBCLC Simple Smile
Текстът беше конкретно за хранене и първите седмици на детето. А препоръчах консустация с IBCLC без да споменавам имена изобщо.

# 140
Видях, просто допълних,защото може да остане друго впечатление, а е възможно да няма вариант да си запише консултация за нея в близката седмица. Положението е спешно и не бива ди се чака. И доброволец може да бъде в помощ на тоя етап,но трябва да се свърже сега.

# 141
Ако това е действителното наддаване, да ще трябва да се включи добавка и това не е страшно, а необходимо и може да спаси кърменето.
Абсолютно подкрепям! Ам не е отрова,  не знаем защо така се гледа на него, като на спънка за кърменето.
Аз съм жив пример как благодарение на добавка си спасих кърменето.  Трудно е, адски много усилия коства.

За дохранване аз препоръчвам сонда.

# 142
Верче, личното ми впечатление от истории, които съм чела е, че немалко пъти се препоръчва и дава АМ като добавка, когато не е нужна. Особено по време на скокове в растежа, когато може човек да се заблуди, че не стига кърмата, защото детето иска да яде през час. И оттам случаи на намаляла кърма, която после даже спира.

Разбира се, има случаи в които е наложително и хубаво да се дава АМ, както вече казахте. Simple Smile

# 143
Момичета, благодаря за отговорите и препоръките на всички вас. Детето се роди 3800гр и го изписаха 3750гр, а в Петък на 22 ден, педиатърката го измери 3990гр на различна везна от болницата, която раждах. Не мога да отида до болницата, защото е в друг град. Свързах се днес със специалист по кърмене , разговаряхме по тел., защото съм от малък град и ми каза да изчакам с добавката до 30 ден. И според нея има някякъв проблем във везните. Дано нещата се оправят до 7 дни, взех препоръките Ви и вече ги прилагам дано има ефект и не се налага добавка.

# 144
Иматели ли везна за вас вкъщи? Ако имате измерете се само вие и вие с бебето и вижте колко излиза. Може да опитате да го правите седмица и да опитате да хванете прогрес.

# 145
Притеснена съм . Малката започна много да “цъка” докато я кърмя . Малко повече на дясната гърда . Защо го прави ?

# 146
Иматели ли везна за вас вкъщи? Ако имате измерете се само вие и вие с бебето и вижте колко излиза. Може да опитате да го правите седмица и да опитате да хванете прогрес.
Здравей, имам детска везна в нас, забравих да спомена. Правих пробно кърмене на 9 ден и излезе с 20гр по тежък, а вчера на моя кантар по боди, както го измериха и в кабинета беше 4170гр. Трябва да се открие къде е проблема.

# 147
Колко измервания има на везната вкъщи откакто сте се прибрали от болницата?
Мери се по едно и също време на деня, горе долу, гладно, голо бебе по сух памперс. Веднъж на 24 часа бих мерила аз сега.

# 148
Пробното кърмене рядко изкарва точен резултат. Мерете по 1 път на ден и си записвайте. 5 часовата пауза мисля че е редно да се илиминира, нека е 3 часа, така ще вкарате 1 кърмене в повече.

# 149
Притеснена съм . Малката започна много да “цъка” докато я кърмя . Малко повече на дясната гърда . Защо го прави ?
Защото не засуква правилно,засуква плитко. Трябва ви консултация с консултант.

Общи условия

Активация на акаунт