Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 506
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Имам разтройство, а кърмя. Какво мога да пия. Смекта прахче дали е позволено?
Лъжица оцет помага, а и май е позволено

# 586
Здравейте! Имам бебе на 1г.,кърмя го. Вчера усетих болка в дясната гърда и вечерта вдигнах температура-38.3, втрисаше ме. Пих един парацетамол, през цялата нощ имах 37.6 температура. Сутринта пак пих парацетамол, температурата падна, но сега пак вдигам -37.3, гърдата ме боли, отгоре е зачервена и твърда на пипане. Какво мога да пия, как се процедира при такава ситуация,  за пръв път ми се случва.

# 587
МамаМила, прочетете това и спазвайте съветите http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html
За температурата парацетамол и нурофен може според листовката като количиство. Изпраэвайте често гърдите и приоритетно болезнената гърда, нея я давате първа на кърмене.

Може смекта, може и други подобни препарати, но най-добре лл да изпише.

# 588
Според мен най-добре ванилийка, мляно кафе, препечени филийки, оризова вода, оцет и такива стари лекове за разстройството..✌🏻

# 589
Не. Най-добре е да се консултира с лекар и той да предпише лекарство. Има множество причини за подобен симптом и си има съответните медицински препарати, които да изпишат и са в  повечето си вариации съвместими с кърменето.

# 590
Здравейте! Незнам дали е адекватен въпроса ми, прегледах и подобни теми, но все пак да попитам по- опитните:
5.900 г. Тегло за 4 месечно бебе нормално ли е?
Понеже досега мислих че.всичко е окей докато днес не отидох на работа да видя колежите с малката и всички отбелязаха колко е мъничка и дребна, как не приличала на 6 кг и питаха колко кг се е родила. Била пчеличка буболечка..
Стана ми много притеснено. Роди се 3.330,
1 месец и 2 месец качи точно по 800г.
3ти месец заради разстройство и стачка качи 500гр.
А сега е 5.900... незнам какво да мисля и дали да се притеснявам?
Само на кърма сме, има 1 нощно хранене, на поискване.. жизнерадостна и игрива е

# 591
Това, което аз знам като ориентир е минимум 30гр на ден средно за наддаване първите месеци. Без да съм специалист.
Какво казва педиатърът на детето?

# 592
Това, което аз знам като ориентир е минимум 30гр на ден средно за наддаване първите месеци. Без да съм специалист.
Какво казва педиатърът на детето?

Предният месец когато наддаде 500 гр ми "подари" 2 кутии АМ и предложи да захранвам, но аз реших че всимко е наред предвид тази особеност на педиатрите както съм чувала. Но сега след като моите колежки, майки, кърмили преди ми казаха че била малка се замислих ...

# 593
Доколкото знам нормата в първите месеци е 600-800гр на месец, вие не сте далеч от това.
На поискване ли кърмите, колко кърмения има на ден, памперси напишкани и наакани?

# 594
  • Несебър
Опитайте се да вкарате някое друго кърмене, също може и нощем да пробвате да предложите. До 6 месец детето трябва да е с удвоено рождено тегло.

# 595
Слушайте си педиатъра. Ако вие с бащата сте дребни, едва ли някой очаква бебето да е голямо. За другото, ако Кактус може да изкаже мнение, ще е най-добре.

# 596
Здравейте. В крайна сметка днес бяхме на консултация при педиатъра и се оказа че е качила 900гр.  за последния месец и е пораснала с 2 сантиметра. Наваксала е за 500те грама за 3тия месец явно.
Излиза така, че от хорска приказка снощи излишно съм се филмирала и режисирала ситуацията... Глупаво нали

# 597
Привет и от мен! Имам следния казус, малкият е на смесено хранене отначалото, заради една фиеста от 3х2 часа висене на гърди и дране от глад. Както и да е, преживях, че няма да е изключително кърмен.. От тогава го държа по 30, 40 минути на гърди и давам добавка според това колкото изяде детето. До преди седмица изяждаше средно по 650мл АМ на ден, последните дни изяжда средно между 450-550. Гърдите не съм си ги усещала никога твърди, пълни и т.н., давам и двете на всяко хранене като редувам първата дадена. Имаме 2 хранения и през нощта, съответно тогава държа още повече за стимулация, давам гърда също, когато е неспокоен. Въпросът ми е възможно ли е да се е увеличила кърмата ми затова да изяжда по-малко добавка или да търся другаде причина?
Благодаря на отзовалите се Hug

# 598
Няма как да се отговори така. Без детайли за наддаване и организация за кърмене, няма как да се предполага защо и как. Най-добре се свържете с консултант по кърмене, за да се обговорят всички детайли и да работите в посоката, в която искате.

# 599
Едната консултантка с която се свързах още на втората седмица, ми даде съвет да редувам гърдите, което в последствие прочетох, че е абсолютно грешно, в резултат ми намаля още повече кърмата.. С друга комуникирам в момента, но е много заета и бавно ми отговаря.
Благодаря все пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт