Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 502
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • Несебър
Цедете се след кърмене. Друг съвет така, наистина не може да се даде.

# 601
Трябва ви консултация на живо или видео такава. Съветът на консултант извън контекста на ситуацията тогава и подадената му информация, е излишно да се коментира. Случва се често, както впрочем и в момента, да се преразказва комуникация извън контекст. Съвет за редуване на гърди има своето място в определени ситуации. В случая обачетрябва да се види засукването на детето и това не става по форум.
Не казвате нищо конкретно, а искате съвет. Няма как да стане. Все едно да кажете имам обрив на дерматолога и да не го покажете. Ако искате действително успешно да кърмите, просто продължете комуникацията с консултанта си или изберете си друг, но трябва да се види как суче това дете. Дори да дадете детайли за организацияна на кърмене и наддаване, аз лично не се наемам да давам насока без да знам дали детето засуква правилно, без да е проследено дневно тегло в продължение на определено време. Кърменето е процес, не става с предположения.

# 602
Моля ви, посъветвайте ме какво да правя... Родих преди 8 часа, 3100 грама, един ден след термин. Индуцирано раждане, епидурал, май и окситоцинова система имаше. В първите два часа засука. Сега е с мен в стаята, поисках си го, макар че загубих доста кръв и ми е трудно да вървя и т.н. Прилагам го на два часа, но въобще не иска да засуче. Само спи. Пробвах да го съблека, дразня го със зърно/малък пръст, обаче въобще не иска да отвори уста. Имам книгата на Хедра, четох, но тази сънливост е непобедима направо. Дайте съвет...

# 603
Моля ви, посъветвайте ме какво да правя... Родих преди 8 часа, 3100 грама, един ден след термин. Индуцирано раждане, епидурал, май и окситоцинова система имаше. В първите два часа засука. Сега е с мен в стаята, поисках си го, макар че загубих доста кръв и ми е трудно да вървя и т.н. Прилагам го на два часа, но въобще не иска да засуче. Само спи. Пробвах да го съблека, дразня го със зърно/малък пръст, обаче въобще не иска да отвори уста. Имам книгата на Хедра, четох, но тази сънливост е непобедима направо. Дайте съвет...

Първо, честито!
Попитайте в детска стая дали случайно не са нахранили детето преди да го доведат, в някои болници много обичат да правят така. Simple Smile Съответно и кога е хапнало последно - ако се е хранило скоро, е напълно в реда на нещата да не му е до сукане сега - и без това много труд е хвърлило и то, докато се появи на бял свят. Не се разбира много от написаното от кога е при вас.

И съвет като скоро родила - ако вие самата сте имала по-тежко раждане, ползвайте времето в болницата за максимално възстановяване. После няма да имате такава възможност. Simple Smile

# 604
Благодаря ви за отговора, Колорфул. Задължително ще питам дали са го хранили. След раждането около 2-3 часа беше с мен, след това 2 часа беше при сестрите, после пак при мен. Прилагам я на гърда на около 2 часа, но успех постигнахме чак към 1 през нощта, посука около час, макар че ми се струва, че нямам коластра. Много си смуче ръцете, което трябва да е знак, че е гладна... Притеснявам се. Иначе почивка трудно, едното бебе в стаята много плаче...

# 605
Раждането е изморително и за бебето, първия ден/нощ е нормално да спи. Продължавайте все така. Има ли жълтеница детенцето? Дори да не суче, гушкайте се, слагайте го кожа в кожа върху вас, няма кой знае какво усещане в момента, свързано с гърдите, до 2-3 дена ще слезе зрялото мляко и ще усетите гърдите тежки, уголемени. Сега просто постоянно давайте, ако спи вие иницирайте и така. Пишете как сте по-късно. Чудесен старт, паздравления, да сте 2 часа след раждане с детето си е успех! Обикновено не се практикува.

# 606
Благодаря ви, Кактус. Няма жълтеница. Раждах в Чехия, тук много се стараят да е натурално, когато е възможно, разбира се, оставят връвта да дотупти, не бързат да къпят, дават да засуче почти веднага... Инициирам, но изглежда проблем е и прекалено големият размер на гърдите ми, хем не виждам как засуква, хем ме е страх да не го задуша, хем му е трудно да поеме ареолата. Опитват се да ми помогнат в родилното. Ще пиша пак, дано да слезе скоро кърмата, продължавам да пробвам.

# 607
Разбирам, браво, чудесно е това. Понеже скоро родих втората си дъщеря и ми се случи, знам колко прекрасно е да има първи контакт!
Щом са големи гърдите пробвайте : в легнала поза и футболна поза. Биологичната е стлахотна, но при наистина голям размер е трудно постижима, но пробвайте ги и вижте. При футболната поза ще виждате какво става. Може да се налага да хващате гърдата тип сандвич, за да помагате на детенцето да засуква също така. В първи пост има инфо за позите. Имате ли връзка с тамощен консултант по кърмене, да помогне за поставяне в оптимална позиция при Вас? Големите гърди са голямо предизвикателство и наистина е необходима помощ понякога.

# 608
Пробваме различни пози, засега странично легнали и корем в корем сякаш работи най-добре... Сандвичното хващане също . Но да, наистина трябва да се консултирам с консултант, и тук има. Simple Smile

# 609
Здравейте! Кърмя вече 9ти месец. Захраних дъщеря си почти на 6,но до скоро нямаше кой знае какъв напредък с твърдата храна и си сучеше активно по 5-6 пъди на ден, плюс 1-2 пъти нощем. Напоследък започна да увеличава порциите и интересът и към другите храни рязко нарастна. Аз обаче си предлагам гърда след хранене за всеки случай, и тя не отказва. Но не я изпразва  напълно, а суче малко и си заспива или започва да си играе. Давам закуска, обяд и следобедна закуска, а сутрин рано (5-6ч) и вечер в 9 преди заспиване са най-пълноценните и сукания.  Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но има ли опасност от спиране на кърмата, при това задържане на мляко денем (както съм чела) или намаляване или какво изобщо се случва в такъв случай? Трябва ли да цедя след като е сукала, за да поддържам някакво количество налично, защото понякога пюрето/кашата не и харесва, бута, мрънка, сърди се и търси млекце Joy

# 610
Пробваме различни пози, засега странично легнали и корем в корем сякаш работи най-добре... Сандвичното хващане също . Но да, наистина трябва да се консултирам с консултант, и тук има. Simple Smile
Може и с наш консултант по вайбър, но най-добре на живо 😊 как сте днес?
Съншайни, екстра сте. Не е нужно нищо да правиш,  кърмата сама ще се регулира, няма да спре, не се притеснявай. Освен разбира се, ако не станат твърди и болезнени гърдите, тогава може изцеждане до облекчение, но доколкото разбирам няма такъв проблем в момента.

# 611
Здраейте, имам въпрос относно кърменето и водата. Става въпрос за изключително кърмено бебе на 4 месеца. Предлагах вода по препоръка на личната лекарка. Той отказва. Въпросът ми е сега със затопляне на времето трябва ли да настоявам за водата?

# 612
Бебе, което е изключително кърмено и има постоянен достъп до гърда, няма нужда от допълнителна вода.
Предлагането на вода започва със захранването.

# 613
И моята е на 9++, мъчат я зъби.
Има бистри сополи, но това не й се отрази на апетита-иска по 100 пъти на ден гърдата..
Не иска пюре с жълтък, днес и попара не яде
Понякога , за да я прилъжа да яде, й давам първо да суче.
Дохранвам я постоянно.
Имаше и запек, но пюрето със сини сливи е магическо Grinning
Дали е от зъбите ?
Вода не пие, ще пробвам с шот.
Само се олива с шише или с чаша, признава само млякото.

# 614
Звучи като зъби, да. За водата е рано, оливането е част от процеса, още колко оливане и даване с вода има 😆 пиенето на вода е доста сложно умение, отнеме бая време да се усъвършенства и неименуемо преминава през много оливане. Просто наливай малко вода в съответната чашка. Като проходи, стане по-активна, ще почне да пие повече вода.

Общи условия

Активация на акаунт