Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 542
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм обсъждала с двама лекари повръщането на пресечено мляко и двамата казаха, че това не е повръщане.

А какво е?

# 571
Е хора, един пост на горе!

# 572
Не съм се включвала отдавна, тъй като от два месеца не кърмя след 1г 8мес успешно кърмене Simple Smile Не знам дали е тук мястото, но въпросът ми е свързан с кърменето или по-точно последиците от него. Никога не съм имала големи гърди, но винаги са били стегнати и оформени, с големи оформени зърна. Първото си дете го кърмих 1г 2 мес и след това гърдите ми си върнаха първоначалния облик. Но сега след второто положението е трагично! Всеки път като се погледна в огледалото и се депресирам ужасно -  гърди нямам никакви, чашка А ми е голяма ( носех В), а като вдигна ръце съм си дъска направо. И освен това зърната са супер деформирани и сплескани. Кажете ми изобщо има ли надежда да си оправя бюста или да почвам да спестявам за силикон? Идвинявам се още веднъж, ако въпросът не е  за тук.
Съдейки по майки покрай мен, кърмили по две деца сравнително продължително - надежда всяка тука остави. Евентуално може да се върне размерът, но не и формата.

За ендометриозата, когато намалих кърменията на сутрин и вечер, ми дойде цикълът. Старай се да имаш повече кърмения на ден по-дълъг период от време. Бременността повлия положително на цикъла ми, определено.

# 573
Съни, и моите наблюдения след две дълго кърмени деца са към влошаване на бюста. Стареем и кожата се отпуска и за това изглеждат потресаващо. И моите са зле...но не бих се подложила на операция заради суета, защото ме е страх. Сега искам да ми изчезат мазнинките от корема, но само гърдите съвсем зачезват....

# 574
Ходих на лекар, да ми изпише нещо за алергията към полените. Тази година е кошмар от към пухчета при нас. Изписаха ми кларитин. Като малка имам спомени, че съм го пила обаче проблема е, че в листовката пише, че ако кърмиш НЕ трябва да се приема тъй като една от съставките се отлага в кърмата. А личната знае, че кърмя. Не ми се иска да спирам да кърмя само и само да не кихам през 5 секунди. Личната не си вдига телефона уикенда, а кърменето става по-трудно защото е още малка бебка и трябва да и придържам гърдата. Също така като кихна и тя се стряска и изпуска и пак трябва да я намествам. Може ли да ми препоръчате алтернатива някаква на кларитина, която да не влияе на кърмата?

# 575
Ходих на лекар, да ми изпише нещо за алергията към полените. Тази година е кошмар от към пухчета при нас. Изписаха ми кларитин. Като малка имам спомени, че съм го пила обаче проблема е, че в листовката пише, че ако кърмиш НЕ трябва да се приема тъй като една от съставките се отлага в кърмата. А личната знае, че кърмя. Не ми се иска да спирам да кърмя само и само да не кихам през 5 секунди. Личната не си вдига телефона уикенда, а кърменето става по-трудно защото е още малка бебка и трябва да и придържам гърдата. Също така като кихна и тя се стряска и изпуска и пак трябва да я намествам. Може ли да ми препоръчате алтернатива някаква на кларитина, която да не влияе на кърмата?

И аз имам сенна хрема и 1001 алергии с кихане и подсмърчане. Пия Ериус, когато положението стане напечено. 🙂

# 576
Не вярвам някой да ви предпише алтернатива на лекарство, предписано от лекар тук.

Кларитинът е с основна съставка лоратадин, който е безопасен при кърмене. Не виждам коя от другите му съставки би била проблемна.

# 577
Не вярвам някой да ви предпише алтернатива на лекарство, предписано от лекар тук.

Кларитинът е с основна съставка лоратадин, който е безопасен при кърмене. Не виждам коя от другите му съставки би била проблемна.

Точно за тази съставка пише, че се отлага в кърмата и заради нея не трябва да се приема ако кърмиш. Това е на самата листовка написано.

По-скоро какво друго може да се приема. Ясно е че ще питам лекар преди това, но ми е странно как на листовката пише, че не може, а ми изписват точно това.

# 578
Виж в e-lactanacia  какво пише за активната съставка.

# 579
Аз също имам сенна хреме и в пиковете и пия кларитин. Съвместими са.

# 580
И аз съм пила ериус и то не малко по време на кърмене. Ериуса е последна генерация антихистамин и е един от най-безобидните. Няма никакъв проблем да пиете него вместо кларитин.

# 581
Аз също ще звъня на педито като  бременна  гинекологът ми изписа спрей фликсоназе! Само сутрин пръсках. Ще питам по времр на кърмене дали може да се използва. Иначе съм ксто болна , постоянно кихамм 😐

# 582
На листовката пище така, защото към момента на пускане на пазара на този препарата, компанията не е имала направено изследване върху таргет група кърмачки.
В елактансия е описано, вече е сложен и скрийншот, че е съвместим, може да се приема. Преминава в кърмата в незначителни количества, не влияе на новороденото. Две международни асоциации го дават съвместим, няма какво да консултирате повече.

# 583
Точно влизах да питам за сенната хрема. Ще си взема утре кларитин, че ще пукна и аз от хрема

# 584
  • Бургас
Здравейте! Имам разтройство, а кърмя. Какво мога да пия. Смекта прахче дали е позволено?

Общи условия

Активация на акаунт