Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 583
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Мога ли да пия парацетамол колкото имам нужда (спрямо листовката де) или да гледам да мина с по-малки и редки дози?
По принцип може, за какви дози става въпрос?
http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/paracetamol/product/

# 121
Вчера пих 2х500мг, днес 1 и се чудя да пия ли още 1-2 вечерта, не ми е толкова зле.

# 122
Приемът е спрямо указаното в листовката. По памет на 4/6 часа май.

# 123
Здравейте, момичета. Моето бебче се роди на 4 Март. Изписаха ни 3750 и вчера на кантара при педиатъра се оказа, че е наддал 250гр. Педи веднага ми каза да започвам АМ по 30, 60, 90...гр. детето ми било гладно. Кърмим се на пойскване, понякога си заспива веднага след хранене понякога иска след 20 мин пак примерно. Има една пауза от 5 часа сън вечер. Много се притесних от израза " детето е гладно" дали да започна дохранване или да изчакам прегледа на 30 ден да видя колко ще качи за 1 месец. Благодаря за отговорите

# 124
250 грама за 20+ дни при новородено е малко, да. Минимумът мисля беше по 30гр на ден средно. Намерете кантар и започнете са юерите веднъж дневно.
Ако се налага дохранете докато оптимизирате храненето, най-важното е детето да е нахранено.
Свържете се незабавно в IBCLC, за да помогне най-адекватно.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1689594117845277& … d=111973802273991

# 125
Аз мисля, че е 20-25гр на ден първите месеци, или 600-800гр за месец. 250гр наистина са малко. Споделете колко хранения има на ден, колко напишкани и наакани памперси.

# 126
Аз мисля, че е 20-25гр на ден първите месеци, или 600-800гр за месец. 250гр наистина са малко. Споделете колко хранения има на ден, колко напишкани и наакани памперси.
8 9 хранения на ден, но е малко относително, защото има дни в които мисля, че постоянно е на гърдата. Има около 4 5 наакани памперси и толкова горе долу напишкани. Имам притеснения, че започна ли до давам шише ще го отбия.

# 127
dezna, така звучат ок нещата, но въпреки това бих се свързала със специалист по кърмене аз.
Не бих се притеснявала и от отбиване ако се дохранва, дори и да се наложи, ще е за кратко и винаги след кърмене, а детето ще е нахранено, което е най-важното.  Специалистът, освен всичко останало, ще внесе и много нужно спокойствие.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 12:03 от Ули

# 128
  • ...
Аз не съм специалист, но с първото ми дете съм дохранвала само вечер, точно заради не достатъчно наддаване в началото. Не се отби и си го кърмих до 8 месеца, като на 6тия започнах захранването.

# 129
Май са малко 8-9 хранения, слагайте по-често поне по 12 пъти на ден.

# 130
Благодаря Ви много момичета. Ще посетя фб страницата и ще се свържа със специалист. Отделно увеличих приема на течностти и калории и ще дохранвам с 30 мл на хранене,за да може бебчо да е спокоен. Дано всичко е наред и успея да продължа с кърменето

# 131
dezna, разбира се, че ще успееш, не се притеснявай толкова от дохранването.
Изцеждай след всяко кърмене и дохранвай с изцедената кърма първо. Първите седмици ежедневието е точно това: кърмене, изцеждане, в идеалния случай малка почивка и отначало и така цял ден, всеки ден Simple Smile Минава, забравя се и си струва усилието!
Как ти е организирано кърменето сега?

# 132
dezna, разбира се, че ще успееш, не се притеснявай толкова от дохранването.
Изцеждай след всяко кърмене и дохранвай с изцедената кърма първо. Първите седмици ежедневието е точно това: кърмене, изцеждане, в идеалния случай малка почивка и отначало и така цял ден, всеки ден Simple Smile Минава, забравя се и си струва усилието!
Как ти е организирано кърменето сега?
Кърмя на поискване. Обикновено му давам и двете гърди, за да се засити и заспива за 2 часа , има и моменти на мрънкане и само гърдата е успокоение. Мисля, че и за залъгалка ме ползва. Притеснила съм се заради малкото наддаване , а и днес акитата му са променили цвета от жълти ( горчица) на зелени, нз дали не е свързано.

# 133
Не те ползва за залъгалка, това са невярни твърдения, не го мисли така. Ти си целият му свят, бебетата започват да осъзнават, че не са едно цяло с майка си, едва след третия месец. Давай да суче винаги, когато поиска, гушкай колкото можеш. Наистина сега най-важната ти работа е да се кърмите и напаснете. Дотяга, но минава бързо това време, дори и да не ни изглежда така докато сме вътре.

Иначе кърми от двете гърди, да, след като заспи вадиш помпата и цедиш или на ръка, естествено, ако ти е по-удобно. По-дълга пауза от 3 часа през деня да няма, като 3 часа се броят от начало до начало на кърмене.

# 134
Преди да дадете добавката намерете консултант, звъннете, изговорете всичко,оптимизирайте храненето.
При кърмене правете компресия, така ще поема повече мляко без да виси дълго време. След кърмене с помпата, може и на празно по 10 мин на гърда. Събраното мляко може да използвате при нужда за дохранване.
Аз лично съм против дохранването ако не е абсолютно задължително, защото АМ държи бебето сито по-дълго и така намалява стимулацията.
Вие не казахте, или аз не видях, но колко нощни хранения има? Редно е да нямата пауза по-голяма от 3 часа на този етап и то 1 такава за 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт