Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 558
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • Несебър
Да, и аз така мислех, винаги ще е час-два след като е сукала, ама някой път и след 3 часа пауза си търси мляко, друг път преди малко е сукала и изяжда завидни количества. Слагам я да яде с нас. Не му мисли много, както дойде, не си създавай излишен стрес 😉

# 541
За информация само . От elactaniа ми отговориха. В моят случай пише, че щом е за повърхностна употреба не е проблем вагиналният гел.
Важното е , че има емайл по-долу на страницата и пише, че може да им се изпращат запитвания за продукти , които не са описани в сайта.

# 542
  • Несебър
Джодженът дали има същото действие като ментата, в смисъл такъв - да намалява кърмата? Нали са от едно семейство и се зачудих, че имаме в изобилие сега, я за чай, в манджа.

# 543
Ментата има слабо действие, не е като салвията. Все пак ограничете джоджена до манджите.

# 544
Чиа семена може ли да си приемат? Няма да намали количеството кърма? Питам защото нали чията е пак салвия, ако си спомням правилно.

# 545
Може чия, няма общо със салвията.

# 546
Преди две седмици захраних детето на пет месеца и половина и веднага се появш запек. Опитвам се да давам вода я с лъжичка, я с чашка, но почти всичката я изплюва. От шише никога не е пила, защото е била само на кърма.
Дали да вкарам допълнително кърмене, докато пропие вода?
Памперсите изглеждат все толкова обилно намокрени колкото и преди захранването.
Детето и преди захранването се изхождаше ва 3 дни средно, но не беше твърдо. Слагах й веднъж Мелилакс, но не искам да го ползвам резовно.

# 547
Нормално е при захранване, може едно допълнително кърмене, ако не мине до седмица, може някакъв пробиотик да изпише педиатъра. Може и да въведете някоя по-разхлабваща храна, защото обичайно се започва с по-запичащите.

# 548
А доколко дена може да се изчака да се изходи?
Днес е трети ден, вчера дадох пюре от сливи, но този път не помогна, и се чудя днес вече да слагам ли Мелилакс.
Кърмя на поискване, винаги е акал веднъж  на няколко дни, но откакто започнахме захранването почти всеки ден.

# 549
Искам да попитам , до кога детенцето може   да се храни само и единствено с кърма ( при условие , че тя е достатъчна )?и евентуално кога се добавя нещо към кърменето(когато спре да е достатъчно)  и какво първо ?

# 550
HelinHelinor,
Моето човече също беше така, въхреки че аз давах само разхлабващи храни. Акаше едни топки и се напъваше страшно много. От онзи ден сякаш се стабилизират нещата. Аз вода на този етап не предлагам,  той си цока достатъчно често, почти постоянно, въпреки апетита към новата храна.

Може би наистина да заложиш на разхлабващи храни.

Предполагам те притеснява да не привикне към Мелилакс, но не мисля, че ще е проблем докато се регулират нещата да се ползва. С баткото ползвах в 5-6 пъти, но понеже ш мен ме достраша, педиатърката даде свещички. Така и не се научих да му ги слагам като хората, защото веднага ги изпръцкваше, но пък му задействаха също веднага и инстинкт за напън и вършеше работа.

# 551
Верче, имам ужасно горчив опит с първото дете в тази област. При него борихме запека почти шест месица след захранването. Плаши ме мисълта, че всичко се повтаря, а аз пак не мога да му противодействам правилно. На него само сините сливи му действаха, а вода пропи на 10-11 месеца.
При него съм ползвала Мелилакс доста повече от пет-шест пъти.

# 552
Питай педиатъра за свещички.
Баткото дълго време не можеше, със ссвещичките придоби навик. Консултиай се, разбира се.
За пробиотик не знам какво да ти кажа, също е възможно да го запече, яко не е правилният.
Може би нещо хомеопатично като допълнение, знам ли. Даваме предрожения, пък ти ще прецениш.

Водата, ако тръгне да пие повече, да не е за сметка на кърмата.

Баткото го научих да пие вода с преходен накрайник на шише.  Един такъв твърд, неразливен, но чак към 8-9 м прояви интерес.

# 553
Може да се изчака 5-6 дни при условие, че детето не изпитва дискомфорт и корема не е твърд. На тая възраст вода почти не пият така или иначе, а кърмата има и лаксативен ефект, бих заложила на повече предлагане на кърма. Вариант е 1-2 дена да е само на кърма и после да се продължи захранването, като се редуват разхлабващи и запичащи храни.

Искам да попитам , до кога детенцето може   да се храни само и единствено с кърма ( при условие , че тя е достатъчна )?и евентуално кога се добавя нещо към кърменето(когато спре да е достатъчно)  и какво първо ?
Официалните препоръки, към които има линк в първи пост са екслузивно кърмене до 6ти месец, а след това интродуциране на твърди храни и продължаващо кърмене до 2 години ( или повече при желание на майката).

Достатъчно и недостатъчно кърма са някакви хипотетични ситуации. Ако бебето има проблем с наддаването, следва жената да се консултира с консултант и да се открие проблема за това. Да се обсъдят вариантите спрямо ситуацията. При добра организация на кърменето и добро наддаване, кърмата е регулирана спрямо нуждите на детето.

# 554
Може да видите в Балев Био - има пробиотик - Оптибак ( за бебе) то е само с един щам - бяха ми го препоръчали за запек. Аз го ползвах и съм доволна , че Пандата според мен не беше добре.

Общи условия

Активация на акаунт