Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 492
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Кактус, не съм на ясно, но се чудя не може ли да се аспирира това нещо с игла и спринцовка, чела съм че се практикува понякога при некърмещи.

Може да, хирурга при който ходих го направи, 1 час след това пак беше пълна и бучката беше пак издута. Изкара около 50 мл доста жълта и гъста застояла кърма.

# 721
Да, това е, че е станало нещо като джобченце, уширение на млечното каналче и се пълни с мляко. И по принцип няма проблем, просто трябва хубаво да се изпразва гърдата. Но явно местоположението му в случая е проблем. Но ibclc може и да помогне, извън моите познания е.

# 722
А на някъде ако се прави масаж на това място по време на кърмене, нещо променя ли се? Ако е като джобче, дори в нелогична посока, не към зърното, дали би се оттекло.
Иначе да, консултант от висша инстанция! Можете по телефона да опитате да се свържете с някой дори да не е от вашия град.

# 723
Здравейте, имам бебе на 7 месеца и половина и правя опити за захранване от почти навършени 6месеца, но уви , освен кърма не желае друго, освен пюре от моркови..При опит да предложа пюрета и каши започва зверски рев и докато не я накърмя не се успокоява..Предлагам и АМ, от него пие докато си утоли може би жаждата и после отново започва рев и иска кърма. Не знам какво е правилно, мисля, че вече е на възраст, в която има нужда и от друга храна..Да не говорим за нощта, когато се буди на час да я кърмя...Пробвала съм всичко, само от кърмене се успокоява, иначе е рев кресчендо..😢

# 724
  • Несебър
Защо давате АМ, щом кърмите? Пробвайте да я оставите сама да се храни. Нормално е да не проявява голям интерес към храната на тази възраст, нормално е и да се буди. Може зъби да я мъчат. До годинка храната е основно за опознаване и изграждане на умения за хранене.

# 725
  • София
А на някъде ако се прави масаж на това място по време на кърмене, нещо променя ли се? Ако е като джобче, дори в нелогична посока, не към зърното, дали би се оттекло.
Иначе да, консултант от висша инстанция! Можете по телефона да опитате да се свържете с някой дори да не е от вашия град.

За съжаление при мен галактоцеле-то не се изпразва и задържаното мляко се сгъстява, което може да доведе до инфектиране. Препоръчаха ми отбиване 😔

# 726
Ами тогава просто кърмете от другата гърда, ако желаете, разбира се. Не виждам смисъл да се отбива, ако не желаете, при наличие на 2 броя гърди и само една проблемна. Ама наистина поговорете с ibclc първо.

# 727
  • София
Ами тогава просто кърмете от другата гърда, ако желаете, разбира се. Не виждам смисъл да се отбива, ако не желаете, при наличие на 2 броя гърди и само една проблемна. Ама наистина поговорете с ibclc първо.

Хирурга ми обясни, че задържаната кърма не излиза от никъде, което не е добре да стои така.
Ще говоря все пак с ibclc.
Благодаря

# 728
Едната гърда няма общо с другата, продължавам да не виждам логиката на отбиването. Едната може да спре да "кърми" и да си инволюира до състоянието преди бременност, а другата да си храни детенцето.

# 729
  • София
Едната гърда няма общо с другата, продължавам да не виждам логиката на отбиването. Едната може да спре да "кърми" и да си инволюира до състоянието преди бременност, а другата да си храни детенцето.

Т.е Ако спра да кърмя от тази с галактоцеле, тя ще спре съвсем да произвежда и то ще се резорбира така ли?

# 730
# 731
Не мога да кажа дали ще се резорбира, но да, ще спре да произвежда мляко и съответно ще спре да се пълни това уширено място в каналчето с мляко. Съответно гърдата ще си приеме големината преди бремеността. Обаче какво става конкретно с гактоцелето, вече не ми е в обхвата на познанията и затова насочвам към ibclc.  Предполагам, че може да се резорбира или да трябва да се аспирира. Но пак зависи от мястоо, дали може при определена поза все пак да се изпразни, затова потърсете Хедра например.

# 732
Знам, че когато майката е болна и кърмата се променя, обаче.. Имам ларингит, вчера и температура вдигнах. И днеска мъжа ми предложи от фризуря кърма да дадем,, аз да поспя. Ок, обаче аз трябва да изцедя. И в момента гледам едно газирано нещо стечащо се в бутилката...  Това нормално ли е или да я хвърлям кърмата? Пила съм 2 парацетамола, останалото е хомеопатия.

# 733
И от къде го знаете това с кърмата?
Кърмата е кърма и много рядко има обстоятелсва, които налагат да не се кърми. Кърмете си, не се притеснявайте, кърмата може да помогне да предпазите детето. Всичко живо сега е с този ларингит...дано бързо оздравеете!

# 734
Здравейте, моето бебче е на 5 месеца, но от 2 седмици отказва да суче и да спи:( Изключително кърмена е, до сега наддаваше доста добре, но откакто отказва гърда не е мръднала, сякаш и изчезнаха огромните бузи. Похапва на поискване.
Тъй като преминах през 3 кърмачески стачки знам някои друг трик, но те вече не вършат  работа (разхождане, пеене, люшкане и т.н) Този път според мен не е стачка, защото минаха 2 седмици и тя продължава да отказва гърда, хваща я с 2 ръчички и я бута макар и да е направила пауза през деня от 6ч. Когато се опитам да я сложа на гърда например на 2ч и 30 мин или 3 часа започва едно пищене, бутане, голяма драма ... Sad Винаги е заспивала досега на гърда, но вече е ад... страх ме е като дойде време за хранене или приспиване... моля ви помогнетеее Sob

Не използва биберон или шише, започнах да се цедя тъй като кърмата ми рязко намаля, приемам "Лактил", бирена мая и пия чайчета за лактация. Успях да подобря за сега лактацията, но с този отказ не мога вечно да цедя. Моля  мами с по-големи бебоци да споделят опит как кърмят, колко често, как задържат бебето на гърда. Забравих да спомена, че когато успея да я прикоткам на гърда не суче повече от 2 или 3 мин., което ми се струва доста малко. Кърмя я легнала, защото в другите пози въобще не иска и да види гърда. Когато я сложа да легне започва едно тръшкане едно чудо... Sob Има 6 напишкани памерса, но не тежат така както би следвало да тежат, съвсем лекички са. Вечер прави пауза от около 6 часа и вече съм много притеснена. Искам да я кърмя колкото се може по-дълго, но тя сякаш не иска да види гърда, не я търси и за успокоение ами само за храна.

Общи условия

Активация на акаунт