Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 382
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Два чужди езика и според мен е съвсем постижимо без много драма, освен ако детето не изпитва трудности точно в тази област, има и такива деца. Иначе децата имат безкраен потенциал да развиват умения ако попаднат в подходяща "хранителна" среда. Аз лично се възхищавам на дете от СМГ, което познавам - разбрах, че е класирано на едноцифрено място на изпита за АК, на който се яви съвсем небрежно, при това със супер висока оценка на есето. Същевременно тренира спорт, ама не от типа три тренировки седмично, а почти живее в залата. Излъчва толкова увереност и спокойствие във всичко, което прави, че само мога да се възхищавам. Предполагам, че успява за сметка на времето за социални мрежи, онлайн игри и чатове, което се превърна в пандемия покрай другата пандемия.

# 631
Днешният ден ще е специален за нас, 12-токласниците. Роднини и приятели са се заредили в YouTube канала на колежа да гледат на живо церемонията. Чак в Америка лелята на дъщеря ми ще е на линия заедно с нейни приятели там. Не знам как ще се справят с часовата разлика, но тя каза, че е събрала агитка Simple Smile. Благодаря на zvanche за приятното събуждане тази сутрин с прекрасните пожелания. И аз се присъединявам към нейните думи и пожелавам наистина прекрасни студентски години на децата, сбъднати мечти и по-малко спънки по пътя на възрастните. Отивам да се правя на красива при фризьорката, после да взема татко от тях и после вкъщи, да подготвя мъжете (сина ми и мъжа ми) за тръгване към 15.30. Хубав ден!

# 632
За какво ви е да знаете втори език,(плюс английския),ако няма да го ползвате реално? Излишно хабене на енергия,която може да бъде насочена за наистина важни неща като

– научаване да се гледа,(тоест уроци по рисуване).
– обучение да се мисли,(тоест мисленето като занаят. Логиката като учебен предмет. Изучаване на Аристотел...)
– да може да чете и пише,(тоест,филология,а не просто назубряне на чужди езици).

# 633
За какво ви е да знаете втори език,(плюс английския),ако няма да го ползвате реално? Излишно хабене на енергия,която може да бъде насочена за наистина важни неща като
По тази "логика", за какво да се плащат такива такси за средно образование, след като реално с него нямаш никаква професия! По-добре тези средства да се ползват за университет след това!

П.С.
Има повишение и на таксата за кандидатстване ли, че няколко пъти я споменавате?

# 634
  • София
Deaf, то не е "или-или". Според мен точно в училищните години децата разполагат с най-много време за всичко. Първи език обикновено се учи когато е рано за филология и Аристотел. Втори език спокойно може да се започне в гимназиалните години. И не пречи освен да учиш език, също да рисуваш, да спортуваш, да свириш на музикален инструмент, да четеш книги, да ходиш на театър. Може и не всичко накуп. Но всъщност и накуп може ако не е целта да правиш изложби, концерти и да трупаш медали от спортни първенства едновременно Simple Smile

# 635
  • софия
И според мен гимназията е най-подходящият период за изучаване на втори/друг език. Не разбирам как това би попречило на придобиването на знания и умения по други предмети и в други области на интерес. Да, вероятно ще изисква полагане на допълнителни усилия, но всяко нещо изисква усилия, а в гимназията това е работата на децата - да полагат усилия за придобиване на знания и умения.

Допълвам си пожеланията: Никакъв дъжд следобяд или поне до 20 ч.!

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 08:59 от zvаnchе

# 636
  • София
Аз има друг проблем - как да не ревна от вълнение Simple Smile. А ще съм гримирана...Имам тежък служебен ден до към 14.00, после ще се кипря.

И аз се моля до 15.30 да се е изваляло, или да ни подмине дъжда, че как се хвърлят шапки на закрито? Никаква хубава снимка няма да се получи, а аз толкова се гордях с миналогодишната ми (чак Захари Карабашлиев я беше шернал).

Deaf, мерси за препоръките, и на трите изброени от теб  ги учиха/научиха в Колежа. Испанският е  "за десерт".

# 637
  • софия
Шарки, знае ли се дали/кой ще е специален гост?
Миналато година се вълнувах много, тази ще е още повече. Не знам ако изкласи какво ще бъде.

Рамацоти, с малко е увеличена е таксата.

# 638
  • София
Знае се. Пиша на л.с.

# 639
За таксата за обучението разбрах, че е увеличена. Но се спомена, че така и така някой бил платил такса за приемен изпит, та затова се явило детето.
Такса за кандидатстване ли има или аз нещо не разбрах?

# 640
  • софия
Да, има такса за явяване на изпита, която се заплаща с подаване на документите.

# 641
  • София
Честито на приетите деца, а на тези, които ще изберат АК им пожелавам прекрасни гимназиални години, да вземат максимално от това, което Колежа ще им предложи, да създадат много и трайни приятелства.

Вълнувам се за днешната церемпония, очите ми се напълниха със сълзи. Попътен вятър на завъшващите колежанчета. Пожелавам им да преследват мечтите си, да не се страхуват, да променят и създават един по хубав свят.

Ох, Шарки, как няма да ревнеш?! То аз се разплаках само докато ви четях.

# 642
Защо на лични? Тайна ли е?

Да, има такса за явяване на изпита, която се заплаща с подаване на документите.
А тя каква е?

# 643
Два чужди езика и според мен е съвсем постижимо без много драма, освен ако детето не изпитва трудности точно в тази област, има и такива деца. Иначе децата имат безкраен потенциал да развиват умения ако попаднат в подходяща "хранителна" среда. Аз лично се възхищавам на дете от СМГ, което познавам - разбрах, че е класирано на едноцифрено място на изпита за АК, на който се яви съвсем небрежно, при това със супер висока оценка на есето. Същевременно тренира спорт, ама не от типа три тренировки седмично, а почти живее в залата. Излъчва толкова увереност и спокойствие във всичко, което прави, че само мога да се възхищавам. Предполагам, че успява за сметка на времето за социални мрежи, онлайн игри и чатове, което се превърна в пандемия покрай другата пандемия.

И аз много се радвам за това дете и благодаря, че сподели тук.
Това е поредното доказателство, че Спортът не само не пречи ( както много родители си мислят), а напротив, изключително помага  в напрегнати ситуации и сгъстен режим. Въпрос на желание, мотивация и организация.
Тази година, в Колежа, завършиха прекрасни деца занимаващи се активно със спорт ( наистина ежедневни тренировки) и това не им попречи да се справят блестящо и да бъдат приети в престижни унита.
Няма да спра да повтарям, че Спортът е нещото, което може мноого да даде.

# 644
И според мен гимназията е най-подходящият период за изучаване на втори/друг език. Не разбирам как това би попречило на придобиването на знания и умения по други предмети и в други области на интерес. Да, вероятно ще изисква полагане на допълнителни усилия, но всяко нещо изисква усилия, а в гимназията това е работата на децата - да полагат усилия за придобиване на знания и умения.

Допълвам си пожеланията: Никакъв дъжд следобяд или поне до 20 ч.!

Езиците са невероятно богатство и отворят много врати !!
Хм ... всъщност точно следобеда го дават валеж ... дано се размине Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт