Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 448
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • софия
Изпитът ще започва, в момента в който децата в стаята се съберат
Хм, боя се, че отговорът не носи никаква информация. Ако човек Ви чете буквално, Вие казвате, че ще има стаи, в които ще тече изпит, докато децата в другите стаи още ще се събират? И обратното - приключили деца да се разхождат по коридорите и в двора, докато другите са по средата на изпита. Обикновено изпити започват за всички във фиксиран час, а не всяка стая, "когато се съберат".
 Реално не отричате и че е възможно някой да влезе в 8:15 и изпитът му да започне след 10:15. Ние не знаем как са разпределени в стаите децата, дали от 1-ви до 20-ти грубо казано са в една стая, от 20 до 40 в друга и т.н., или са разпределени случайно.
Точно така е. Когато всички деца от една стая се настанят, изпитът започва за тях. Как са разпределени разбират, когато влязат в Балона да се регистрират. Там има готово разпределение и деца от Колежа ги придружават по стаите. Изпитът за всички от голямата група започва в рамките на около 30 мин. в различните стаи.
Миналата година родител беше писал, че в една от стаите са чакали доста време дете, което е закъсняло/не се е явило. Не помня точно какво беше, но децата в една от стаите бяха чакали доста.

# 196
Тинки, че то четвърти резервен вариант си е достатъчно демотивиращо. Чак се почувствах прецакан с колежа😀

# 197
  • В офиса
Дедлайни, проекти, пазя си чавето от прекомерен стрес Stuck Out Tongue За туй четвърти. Ти не се слагай в кюпа. Да имаше момче, би разбрал.

Звънче, чувствам се тъпо да дъвча темата, но любопитството ми бе породено от това, че децата тази година са разделени на 4 групи, първите започват влизането си в 8:15, а последните завършват влизането си в 10:15. При един час на влизане това, което пишете е обяснимо, но не съвсем при разтеглено влизане от 2 часа. Не знам дали миналата година е било така, или е имало един час на влизане на всички. Предполагам, че това е новост.

# 198
  • София
Миналата година ги викаха в различни часови диапазони и ги пускаха на сесии да влязат и да седнат по местата си. Реално едните заочваха по-рано, но преди те да са свършили целия си изпит, и последната група от деца беше влязла, т.е. не можеха да се "засекат" навън. А и в различните сгради, изпитите започваха по различно време.
Всяко дете е отвеждано от доброволец до мястото му. На чина има поставена табелка с името на кандитата, молив и лист. Реално в една стая изпитът може да започне по-късно от друга и поради това, че изчакват кандидат, който закъснява. Така се е случило с приятелка на дъщеря ми. Било е доста изнервящо за дошлите на навреме. Накрая кандидатът изобщо не се е явил, и са започнали изпита. Нямам информация колко време е това изчакване по регламент.
Успех на кандидатите тази година! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 17:42 от BFF_

# 199
  • София
Скрит текст:
Meрси, Еж! Мъжете изпълняват инструкции - факт!

Изпитът ще започва, в момента в който децата в стаята се съберат
Хм, боя се, че отговорът не носи никаква информация. Ако човек Ви чете буквално, Вие казвате, че ще има стаи, в които ще тече изпит, докато децата в другите стаи още ще се събират? И обратното - приключили деца да се разхождат по коридорите и в двора, докато другите са по средата на изпита. Обикновено изпити започват за всички във фиксиран час, а не всяка стая, "когато се съберат".
Реално не отричате и че е възможно някой да влезе в 8:15 и изпитът му да започне след 10:15. Ние не знаем как са разпределени в стаите децата, дали от 1-ви до 20-ти грубо казано са в една стая, от 20 до 40 в друга и т.н., или са разпределени случайно.

Знаем, в първия мейл беше написано, че се събират и започват:

Цитат
Изпитът ще започва веднага щом съответната група кандидати бъде настанена в изпитните зали. Няма да има изчакване всички кандидати да се регистрират. Затова е важно децата да се явят в началото на определените часове по график: 8:15, 8:45, 9:15 и  9:45. Изпитът продължава 130 минути, като към това време се добавя времето за четене на инструкции. Изпитът ще приключи по различно време за различните групи. Преди началото на изпита, кандидатите ще бъдат поканени да отидат до тоалетна. Препоръчваме да направят това, тъй като времето за спешно излизане по време на изпита няма да се компенсира.
Аз го разбирам, че ако изпитът е в 8:15, максимум се чака до 8:45. Ако всички се съберат по-рано, започват.

# 200
Добре че е темата, че сега намерих мейла в спама. Има разпределение по входните номера.
 В стария имейл пише идване в 8.30 и започване на изпита в 10, което пак прави чакане час и половина. Дано наистина не е така, че ужас.

Аз хич не съм наясно с изпита. Раздават ли листи за драскане? На бланка ли се нанасят отговорите или върху изпитните материали?

Аз нямам много надежда, че ще я приемат. Скоростта е зле, за есето не ми се говори.

# 201
  • софия
И миналата година пишеше така, но започнаха, когато всички деца бяха в стаята. Не е много 1,30 ч. Докато се регистрират, докато отидат до стаята, настанят се и се подготвят си минава време.
Отговорите се нанасят на бланка. Дават листа. Пак обръщам внимание на подготовка за приемния изпит най-долу на страницата - https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/

# 202
Дедлайни, проекти, пазя си чавето от прекомерен стрес Stuck Out Tongue За туй четвърти. Ти не се слагай в кюпа. Да имаше момче, би разбрал.

Ми аз като съм с две?Joy

# 203
  • София
И ние тихо се вълнуваме. Девойката е силно разколебана дали иска АК или Иван Апостолов, където вече е записана. От държавните гимназии се отказахме тотално.
При нас за есето и четенето с разбиране нямаме притеснения, за стандартната математика също, но логическите задачи много я мъчат 🤪
Радвам се, че няма да чакат до 10, моята е в първата група. Имате ли идея колко от 705 кандидати са момичета?

# 204
Звънче, благодаря много! Ако не го беше написала, нямаше да го видя.

# 205
  • Sofia
Имате ли идея колко от 705 кандидати са момичета?

383.

# 206
  • София
Питам го моя:
- Нервен ли си за изпита?
- Малко.
- Като си нервен, защо не вземеш да се упражниш-да напишеш нещо, да порешаваш?
- Е, ти какво искаш? Да се притесня повече ли? Родителите искат децата да са спокойни, а ти искаш да се стресирам.
- Защо да се стресираш? Да се упражняваш и да добиеш увереност.
- 'Щото като видя, че нищо не става и никаква увереност няма да получа. По-добре с шаха, там поне ми е спокойно.

Та така...Най-важно е да не се притесни. Цяла година вече напълно успешно...Imp

# 207
  • София
Добре, де, нали ние, мамите, се притесняваме за двама. 'що да се хабят?

# 208
С какви часовници пускат на изпита? Дали трябва да е със стрелки?
Телефоните ги оставят при родителите нали така?
Няма някакво място в стаята за тях?

# 209
  • софия
С какви часовници пускат на изпита? Дали трябва да е със стрелки?
Телефоните ги оставят при родителите нали така?
Няма някакво място в стаята за тях?
Дъждец, ако не са ти отговорили вече, с малко закъснение (и не особено голяма сигурност) : мисля, че може да си имат телефони, но в стаята им ги събират. Аз бих заложила на часовник със стрелки.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт