Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 846
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
  • гр. София
О, преди да прочета  тук видях в Замунда, че превеждат Jirisаn : ) Аз си бях изтеглила сериите с английски субтитри, но с български още по- добре.
Лошо е, когато се правят такива скандали, защото дори да не е вярно  винаги остава съмнение.
Змейче, то това няма нищо общо, все пак има разлика между героя и самия артист. Хубаво е, когато  главните стават двойка и в живота, някак си се смесва измисленото с реалността. И когато един артист се снимал в повече продукции, вече го разпознават и се научават неща, дори без да ги търсиш много. Проблемът е бил в сценария. Важното е на екрана да има химия, да повярваш на случващото се Simple Smile А и има значение, ако очакванията както си говорихме преди са A и B Да са заедно и изведнъж се появи някоя друга буква Simple Smile

# 586
  • гр. София
Вчера изгледах Tale of the nine tailed, ще сложа коментара си в скрит текст, ако някой все още не го е гледал
Скрит текст:
Не  беше лош, но не влиза в графа Любими Simple Smile Много драми, много тъжни моменти последните епизоди. Краят ми се видя много разтеглен и протяжен. Добре, че знаех, че финалът ще е щастлив, защото по едно време имах съмнения за "умрели щастливо", чудех се дали няма всички да умрат.  Това със смъртта на Ранг също не ми хареса, точно беше намерил семейство- бяха много забавни как живееха заедно, , а и да върнеш един близък, за да загубиш друг също е мъчително. Това с прераждането му също ме обърква, не се ли прераждаш чак след като умреш, а това дете е родено, когато И Ранг беше още жив. Не се прероди в скарида😂 Самият финал беше озадачаващ, човек или лисица е Йон накрая, добре че добра душа беше поразсъждавала подробно по въпроса, та приех нейните обяснения. Оставиха си врата за следващ сезон в настоящето.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 07:59 от Olia T

# 587
  • България
За прераждането:
Скрит текст:
Според някои теории, слизаме само с проценти от енергията си. А ако искаме бързо да учим уроците си и чувстваме, че имаме сили, можем да се преродим едновременно два, три пъти даже.
И част от душата оставала там някъде.
Дрън - дрън.
Имаше време, в което усилено четях будистки теории или пък за прераждането. Че и четири живота уж "видях".
Фантасмагории, както казва партньорът ми. Joy
Поне разбрах, че източното православие добре ми пасва на този етап. Няма данъци, няма хокане, няма притискане, често са с правилна позиция по важни въпроси. Не че съм много вярваща, но понякога е хубаво да си към някаква общност, станахме прекалено отдалечени един от друг с този начин на живот. Sad
Изгледах Lovers of the Red Sky (2021).
Хареса ми. Ahn Hyo Seop е много симпатичен, но за съжаление беше със светлочервени очи почти през цялото време. Поне да ги бяха направили сини - демоните на китайците, вампирите, често са със сини очи и ми е приятно да ги гледам. Blush

# 588
И аз бях объркана от тези неща във финала на Деветоопашатия - даже си помислих, че имат предвид, че той е бил женен няколко години с главната, преди да срещне момченцето. То е толкова объркано и неясно показано, че като нищо може и това да са имали предвид.
Колкото до последната сцена - обезцени голямото му желание да бъде човек. Или имат предвид, че чадърът е вълшебен?

Но, както написах преди време - този сериал не е за втори сезон, особено без главната героиня.

# 589
Tale of the nine tailed ще има още два сезона. Единият ще се развива по време на Чосонската династия, а другият по време на Японската окупация. Чо Бо А няма да участва в новия сезон. Ще има нова главна актриса, но тя ще е напълно нов образ.

# 590
Така поне няма да развалят щастливия край (щастлив за двамата главни). Но ако лисугерът се сваля с други жени, ще излезе, че е лъгал за това как е страдал и е чакал...
До сега май съм гледала само един сериал, развиващ се по времето на окупацията - онзи за чикагската пишеща машина.

# 591
  • гр. София
Аз имах още нещо да кажа, но трябваше да започвам работа, аз пиша преди и след работа Simple Smile Разбрах, че ще има още два сезона, запомних, че единият е по времето на Чосон, другият си го припомних вчера, че е по време на японската окупация и  че актрисата, играеща Джи А е отказала да участва. По принцип нейното участие има смисъл, ако е в настоящето или близкото бъдеще, но романтична връзка с друга жена  не е обоснована след като А Ъм/Джи А е първата му любов и я е чакал 600г и не я е намерил, въпреки че ни показаха жени, които приличат на нея през различните епохи.
Благодаря за разяснението за прераждането.
А иначе не са минали години откакто са заедно Джи А и Йон, защото малкото момче, прероденото кученце е все още малко.

# 592
Хм, такъв смахнат случай на прераждане имаше в една книга на Тери Пратчет - "Истината" - един от главните злодеи се преражда в картоф, но картофът е открит по време на събитията от книгата (което прераждане е наказание за живота, представен в книгата - т.е. той извършва лошите неща, преражда се като картоф, но на земен план картофът и човекът съществуват по едно и също време).
Джи А не беше ли принцеса през Чосон?

# 593
Аз имах още нещо да кажа, но трябваше да започвам работа, аз пиша преди и след работа Simple Smile Разбрах, че ще има още два сезона, запомних, че единият е по времето на Чосон, другият си го припомних вчера, че е по време на японската окупация и  че актрисата, играеща Джи А е отказала да участва. По принцип нейното участие има смисъл, ако е в настоящето или близкото бъдеще, но романтична връзка с друга жена  не е обоснована след като А Ъм/Джи А е първата му любов и я е чакал 600г и не я е намерил, въпреки че ни показаха жени, които приличат на нея през различните епохи.
Благодаря за разяснението за прераждането.
А иначе не са минали години откакто са заедно Джи А и Йон, защото малкото момче, прероденото кученце е все още малко.
Звучи толкова красиво.... и романтично, пътуване през времето, различни епохи и прераждания, влюбване все в същата любов. Наистина е жалко, че не го гледам, но като ви чета си го представям и пак ми е ок Grinning
Но дори на мен ми развалят представата, ако ще има нови сезони и нови жени....а защо? Какво се случва с нея, тя умира и той остава лисица и продължава напред??? По-добре да умрат заедно Grinning и да чакат следващото прераждане.
Не разбирам причината, поради която ще направят толкова приказна идея за сериал като ужаси!? Корейците си падат по този жанр ли какво? Защото и филмът Паразит, който спечели Оскар беше страшен.

# 594
Интересен сериал за времето на Японската окупация е Bridal Mask. Който му е интересно да види нещо за тази част от корейската история може да го погледне.

# 595
  • гр. София
T.Valcheva, в основата на сериала е, че той е 🦊, а тя човек.  Pppqqq, мисля, че по време на Корьо е принцеса А Ъм или предчосонския период Simple SmileТя умира трагично и той остава сам и я чака и търси нейната преродена личност, докато среща Джи А и хепи енд накрая. Не знам какво са измислили сценаристите, но предполагам, че ще ни покажат част от живота на 🦊, през годините на търсене. Не съм гледала Паразит и не мога да кажа. Престраши се и го гледай, има неприятни моменти, но не е чак...
Сериалът не е лош, въпреки забележките. Бих гледала следващия сезон този за Чосон Simple Smile
Моарейн, много бързаш, аз докато го започна ти го свърши Joy
2в1, благодаря, но поне за мен японската окупация е тежък период и не проявявам интерес да гледам.

# 596
След като приключих Lovers of the red sky, започнах The King's Affection и вече изгледах всички излезнали епизоди до момента. Много ми харесва. Няма слаб момент и през цялото време задържа интереса.

# 597
След като приключих Lovers of the red sky, започнах The King's Affection и вече изгледах всички излезнали епизоди до момента. Много ми харесва. Няма слаб момент и през цялото време задържа интереса.
Нали? И на мен много ми харесва, ама с тия два епизода на седмица е мъъъъъкаааа…😩

Между другото докато чакам новите епизоди на The King’s Affection гледам My Sassy Girl, пак е за епохата на Чосон и за живота в двореца, главната героиня е една принцеса. Романтичен, забавен на моменти, но не и комедия, не е лош.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 22:01 от Змей Горянски

# 598
  • България
Аз започнах китайски сериал - историческо фентъзи.
Изписват имената на реални личности и дати на събития, не знам дали е на основата на действителна история, не съм търсила информация.
Untouchable Lovers (2018)
Подозирам че ще е тежък, затова го отлагам от месеци, но ми се струва интересен, въпреки амнезиите, а и в главната роля е най-любимият ми актьор - скоро няма шанс да се премести от първото място в списъка ми.

# 599
Olia T, няма проблем щом не ти се гледа за този период от историята им Hands V.

Само да вметна, че като цяло Bridal Mask е малко като Зоро. Леко приключенско, на моменти комедийно и като цяло не е някаква тежка драма, въпреки че си има и такива моменти. Голям плюс е страхотният каст. Много любимци и от младите, и от по-възрастните актьори.
А, главният, Чу Уон, е главен и в My Sassy Girl, който гледа Змей Горянски.

Общи условия

Активация на акаунт