Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 847
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
  • България
Поне трима май гледате The King's Affection (2021).
Ако се сетите, драснете едно да или не за финала.
Да - щастлив.
Не - китайски. Grin

# 571
  • гр. София
Набелязала съм го и него Simple Smile Относно финала някъде четох- или в другата тема или в eastern spirit, че типичният корейски финал е "И всички щастливо умрели" , китайският финал нещо подобно ли е?
Аз чакам да видя  два предстоящи The Red sleeve и Tale of the Secret Royal Inspector and Jo Yi .

# 572
  • България
В общи линии - да.
Има вариации - да се разделят, да оцелее само единият, да избият всички без главните, но най-любимото им е почти всички важни главни и второстепенни герои да умрат.
Явно заради протестите и ниския рейтинг на такива сериали, китайците са започнали да добавят финал Б или в последната минута, след субтитрите да връщат умрялата половинка от главната двойка.
Но не се предават лесно, в единия сериал, например, доста от гледащите не са разбрали какво става и са писали, че е с щастлив финал.
Да, ама не. Гледах финалните сцени няколко пъти и разбрах, че вече са в отвъдното.
В друг случай, гласът на мъртвеца се чува и се питаш, жив ли е умрял ли е.
В един пък са решили да го приключат щастливо, но след субтитрите и разпространените, преведени версии са пропуснали тази част.
И т.н.
Заради горното, изборът ми е силно ограничен. Persevere

# 573
И аз мразя филми с тъжен финал. В крайна сметка аз гледам, за да се разтоваря от стреса в ежедневието, а не за да се натоваря още повече. Затова и много време, години наред, отказвах да гледам Титаник. На кино не отидох като беше голям хит и изби бокс офиса, като го пуснаха по телевизиите и превключвах каналите... и така ... ама те толкова го въртяха по всякакви телевизии, че ща не ща поизгледах части от филма Grinning Но така, целенасочено го избягвах, и още не съм го гледала целия Grinning
И особено сега, в тия пандемични времена, дето отвсякъде ми е стрес, само това ми липсва, да изгледам някакъв сериал, да си харесам героите и те накрая да измрат... е мерси!
Та и аз си гледам да са с щастлив финал, а и те повечето дето гледам са такива, те корейските са не са толкова хард като китайските като слушам.
Един от първите сериали дето гледах беше китайски исторически и точно така както казва Мойри - всички измряха в последния епизод, беше голямо клане. И главните уж останаха ама не съвсем, и при тях имаше трагедия. Та китайците много ги обичат тия финали явно, на мен ми беше пръв такъв сериал и бях в потрес Grinning

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 10:07 от Змей Горянски

# 574
Корейците отдавна омекнаха в това отношение. Вече много рядко имат трагични финали. Е, в историческите все има някой да умре, но като цяло баш главните в повечето случаи оцеляват. Особено в романтично ориентираните сериали, които са повече измислица, от колкото тези, които се основават малко повече на реални исторически събития.

# 575
Заради рейтинг промениха финала на River Where the Moon Rises и го развалиха.
Скрит текст:
Главният получи над 10 стрели и падна от високо, но след време се разбира, че е оцелял, защото се е научил как да прикрива дишането и пулса си....
Заради скандал изгониха актьора в главната роля - Ji Soo след няколко месеца се разбра, че обвиненията са невярни, но му провалиха кариерата.

Сега за друг актьор има скандал с бившата му приятелка. И след като го премахнаха в три филма, в едно шоу и много реклами сега се оказва, че бившата му приятелка си измисля....

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 10:24 от Feyre

# 576
  • вятърничава
Гад мръсна.
И кой е "късметлията"?

# 577
Kim Seon ho. Последно участва в Hometown Cha-Cha-Cha. Едно нещо ми е много интересно...как корейците разкриват лични чатове..чак ме хваща страх от тях.

# 578
  • гр. София
Kim Seon ho. Последно участва в Hometown Cha-Cha-Cha. Едно нещо ми е много интересно...как корейците разкриват лични чатове..чак ме хваща страх от тях.

Оказа се лъжа ли? Ужас как съсипват живота на хората. И за артиста в River.... Също лъжа. И за него не съм разбрала, че е лъжа.Трябва да има някакво наказание за тези лъжливи обвинители. Съсипват ти живота и репутацията. Иди обяснявай, че нямаш сестра или имаш според зависи.

# 579
Да, било лъжа. Показаха им личните чатове и техни колеги проговориха. Той е скъсал с нея, защото тя го е лъгала постоянно. Излизала е с други мъже по работа. Даже една вечер след приклюване на снимки Ким Сон - хо отишъл до тях да я види, но тя му казала, че вече си е легнала, а колата й я нямала....
После пак са заедно и тя забременява и т.н.
Тя казва, че той я е криел..даже не са излизали заедно на обществени места, а то има качени снимки.
Ето статията - https://www.soompi.com/article/1495362wpp/dispatch-reveals-detai … ends-relationship

# 580
  • вятърничава
Сега се сетих,че четох нещо по въпроса,там постоянно ги тресат скандали.Може и да има вина Kim Seon ho,но тя пък как не се сети по-рано какъв отвратителен човек е той.А точно сега ,когато сериалът му има успех и е рекламно лице.
Да се готвят от “Squid Game”,че там славата е по-голяма,направо световна.

2в1, гледа ли вече  Jirisan?Дано не бъркам,но май ти писа за него.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 16:46 от bb6

# 581
  • България
И при китайците има скандали, но по-малко.
Избягвам такива новини, но понякога скандалът е толкова голям, че прочитам по нещо.
Пак по същия начин, сериалите и филмите с участие на виновното лице са изтеглят и с кариерата свършва.
Има един, на който не съм фен, сгази лука, защото се е снимал пред някакъв религиозен храм, който бил построен в чест на японец, избил много китайци. И по презумпцията, че си виновен, даже и да не си запознат, хайде в черния списък.
Друга актриса пък уж изоставила двете си деца, родени тайно от сурогатна майка. Предвид, че това са обвинения от бившия ѝ съпруг, истината е някъде там, но с кариерата на жената е свършено.

Титаник и аз не съм гледала и не смятам.
Обаче преди да разбера за културните традиции на китайците в сериалите, бях изгледала три дълги фентъзита едно след друго, с трагични финали и бях на път да се откажа от сериалите въобще.
Така се бях потресла.
Но сега започвам от коментарите и финалния епизод.

# 582
bb6, още не съм почнала Jirisan. Видях, че Спирита са му почнали превода и реших да изчакам поне първите епизодr да изгледам на бг, пък после ще видим. Зависи колко ще ми хареса.

Скандалът с Ким Сон Хо излезе много измислен и много хора се съмняват, че може да е скалъпен и от агенцията му, защото договорът му с тях изтича догодина и, ако е имало някакви индикации, че може да не го поднови, като нищо да са му спретнали този мръсен номер. Няма да изтърват току-така отгледана кокошчица, която сега започва да им снася златни яйца. Публична тайна е, че агенциите са запознати с всички тайни на подопечните си и са готови да ги изпозлват по всяко време, ако решат, че нещо не им изнася.
От друга страна, често подобни скандали се ползват, за да се прикрие някой по-голям политически или икономически скандал.
А дамата се оказва 37 годишна синоптичка, с един развод зад гърба си. И се опитват да ме убедят, че била принудена насила от него да направи аборт. Което май се оказва, че не е баш така.
Лошото е, че в Корея първосигнално почват да хейтят без да се замислят дали нещо е вярно или не, независимо, че до вчера са величали дадения човек.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 20:09 от 2в1

# 583
  • вятърничава
Добре, че попитах!Щях да го гледам при рускините, там своевременно ги превеждат. Събота и неделя излиза по 1 епизод. Дано и бг преводът да е толкова бърз.

# 584
Аз не обичам да чета за личния живот на актьорите, пречи ми да се вживея във филма.
Предпочитам да гледам филма и да си представям, че всичко си е истинско - и героите, и емоциите и нищо да не знам за актьорите Simple Smile
Малко офф ама за един турски сериал така прочетох, че главните герои в живота са се оженили... ами хубаво, ама после като се разделиха във филма, щото актрисата отиде да се снима в друг филм, а на героя му натресоха нова партньорка - ами не можах да го приема Simple Smile През цялото време ми изглеждаше изкуствена емоцията към тази новата, щото каквото и да ми изиграе във филма, си знам, че вечерта се прибира при жена си Grinning

Общи условия

Активация на акаунт