Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 855
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
МоарейнД, при корейските няма забавяне. Там, дори няколко различни групи често превеждат едно и също заглавие, че го и озвучават. Специално преводът на Lovers of the red sky излиза на руски няколко часа след излъчването на епизода или най-късно на следващия ден.

# 556
  • България
2в1, благодаря!
Значи днес продължавам с този сериал.
И някои от китайските започват с няколко преводача, а накрая никой не си свършва работата.
Например, с любимата ми Чен Юки.
Heavenly Sword and Dragon Slaying Sabre (2019).
Добър рейтинг, като за вуксия, но при руснаците само 13 епизода със субтитри. Две групи са го започнали, довършила е само една, трета група, която обаче озвучава.
А озвучаването при тях е като при нас, началото на 90те на мин. век на видеокасети, които се даваха под наем.
Едногласов или двугласов превод, кошмарно е за слушане. Pensive

# 557
  • гр. София
Извинявай, но не можех да отговоря по-рано.  Не, гледам с английски субтитри. Свалила съм си епизодите от dramanice. Английските субтитри излизат бързо, руските не зная. Не, благодаря Simple Smile, руска озвучка - това е наказание. Само в краен случай, ако няма друг начин. Субтитри да, но ако имам избор предпочитам английските субтитри Simple Smile
Извинявай като сме на тема субтитри все се каня да те питам -    не намирам субтитри на Miss S,  в dramacool, drama nice  и др. Е само на китайски е, има епизоди, но са без суб. Ти къде го гледа?
Много неприятно така като бъде оставен до никъде превода и не разбираш езика и няма други  субтитри на разбираем език.

# 558
На мен ми остана да гледам само финалният епизод на Lovers of the red sky. Сега започвам https://dramacool.bid/drama-detail/affection. На High class също ми остават два епизода, но имаше промяна в излъчването му заради футболна среща и последният епизод ще излезе другата седмица.

# 559
Olia T, вариант е да го изгледаш онлайн на руски. Пише, че е преведен целия - Miss S.
За английски дано се включи някой друг да даде информация, че аз не съм много по онлайн гледането.

# 560
  • България
Извинявай, но не можех да отговоря по-рано.  Не, гледам с английски субтитри. Свалила съм си епизодите от dramanice. Английските субтитри излизат бързо, руските не зная. Не, благодаря Simple Smile, руска озвучка - това е наказание. Само в краен случай, ако няма друг начин. Субтитри да, но ако имам избор предпочитам английските субтитри Simple Smile
Извинявай като сме на тема субтитри все се каня да те питам -    не намирам субтитри на Miss S,  в dramacool, drama nice  и др. Е само на китайски е, има епизоди, но са без суб. Ти къде го гледа?
Много неприятно така като бъде оставен до никъде превода и не разбираш езика и няма други  субтитри на разбираем език.
Аз гледам с руски субтитри, точно от сайта, който е дала 2в1.
 Miss S обаче го бяха качили в една от техните платформи и два дни преди да го изтрият видях съобщението и го изтеглих.
Като цъкнеш на първи епизод, излизат в списък всички серии.
https://doramatv.live/detektivnaia_kollekciia_miss_es/series1
Тук също го има:
https://doramy.club/22054-detektivnaya-kollekciya-miss-es.html

# 561
  • гр. София
Благодаря, аз дорамиклуб съм го ползвала. По едно време гледах там китайски сериал, заглавието на английски е Detective Samoyeds, а на руски Пламенный Чанъань .Стигнах тогава май до 12 епизод.Исторически, с разследвания на уж свръхестествени случаи, които се оказват, че не са. Интересно беше.
Не обичам да гледам онлайн, но ще видя щом няма друг начин Simple Smile

# 562
  • България
Този съм го планирала.
Преди година, две са качвали китайски сериали със субтитри в техният торент, но сега са много малко.
Пускам линк към китайските, дано не го редактират.
Скрит текст:
И към корейските:
Скрит текст:
И тайванските:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 20:55 от МоарейнД

# 563
Мойри, линковете не се отварят, искат логин, но поне видях накъде сочат, така че благодаря!

# 564
  • България
Благодаря!
Пуснах ги наново. Аз си стоя логната от години и не бях наясно с тоя проблем.
Пуснаха последната серия на небесата Lovers of the Red Sky (2021) и налазвам. Grinning

# 565
  • гр. София
Хепи ендъ  ли е, както казват корейците? Simple Smile

# 566
  • България
Пиша в спойлер.
Скрит текст:
За главните герои - да.
Оставили са отворен финал за принцовете, но запознатите с историята пишат, че на трона е лошият.

# 567
  • гр. София
Погледнах с половин око Simple Smile Свалям и аз последната серия.
И да добавя 13 епизод на Гумихо беше много интересен, сега съм горе долу на половината 14 епизод.

# 568
Аз си продължавам с The King's Affection, много ми харесва, но това пускане weekly на епизодите ми е голяма мъка Simple Smile
Тамън ми стане интересно и... греда. Нещо не мога да схвана логиката на пускането на епизодите де, ту пуснат 3 епизода 3 поредни дни и следващия - другата седмица, след 4 дни. Нещо не го разбирам.
Но филма е хубав, гледайте го когато ги release-нат всичките, да не се мъчите като мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 23:49 от Змей Горянски

# 569
The King’s Affection се излъчва всеки понеделник и вторник. Днес излезе 6 епизод. Общо са 20 и ще приключи някъде в средата на декември.

Общи условия

Активация на акаунт