Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 779
  • 780
  •   2
Отговори
# 90
Красотата е много субективно понятие и за всеки е различно, което е хубаво всъщност, защото ще е малко странно, ако всички харесваме едно и също Simple Smile. Факт е, че когато актьорите са ти симпатични гледането е по-приятно, но има и такива, които на пръв поглед не ти харесват, но като ги видиш в действие ти стават любимци.

pppqqq, бъркаш се с друг сериал. В БОФ няма нужда да се прави на момче. Ку Хье Сон не ми е любимка и на мен, а след цирковете покрай развода ѝ преди 1-2 години съвсем ми падна в очите.
Японката (Mao Inoue) беше сладурана и играеше добре. Тайванката от първата версия (Barbie Hsu) е красавица и играе, но е от тези (имам си няколко такива), които не ме докосват. Китайката от най-новата версия също е сладурана. Между другото, има още една китайска версия на историята - Let's Go Watch Meteor Shower. Както и един тайвански сериал Moon River, който не се води римейк, но историята е пак за няколко богаташчета и една бедна девойка от село, която се сблъсква с тях в новото училище.
И, да, дори и да ме помислите за луда, гледала съм ги всичките Joy.

# 91
А, на този сериал съм гледала само японската версия, трябва да пробвам и някоя от другите Simple Smile Тя нали трябва да прилича на момче, по-добре да е с по-обикновени черти.
pppqqq, как се казва японската версия?
Иначе аз не помня да трябваше да прилича на момче, или аз се бъркам нещо, или ти Simple Smile

Не трябва да прилича на момче. Просто в сериала главната героиня трябва да е мъжествена.

Hana yori dango е японският оригинал.

Има поне 5 сериали където главната се представя за момче.

# 92
# 93
  • България
За сравнение, в китайския вариант на същия филм - Meteor Garden - актрисата е доста по-красива:

От тази версия ли е снимката?
https://mydramalist.com/23184-meteor-garden

Между другото, има още една китайска версия на историята - Let's Go Watch Meteor Shower.
И този си запазвам за гледане, но каква е тази толкова прекрасна история, че има толкова версии? Grinning

# 94
За сравнение, в китайския вариант на същия филм - Meteor Garden - актрисата е доста по-красива:

Да, от тази.

# 95

Между другото, има още една китайска версия на историята - Let's Go Watch Meteor Shower.
И този си запазвам за гледане, но каква е тази толкова прекрасна история, че има толкова версии? Grinning

Богати красиви цветя (момчета) накуп. Laughing

# 96
  • България
Значи ще има какво да се гледа. Grinning
В Мис С за съжаление само един Венго има по-така, но пък аз не съм му фен.
После ще наваксам със сериал с букетите. Joy

# 97
Ако ви се гледат красавци накуп, това са сериалите:
- Rooftop Prince - един от най-хубавите сериали, които съм гледала;
- Sungkyunkwan Scandal - тук участва Song Joong Ki, а главната героиня се представя за мъж;
- Hwarang: The Beginning;
- You're Beautiful - пак главната се представя за мъж;
- The Heirs.
Има и още, но не са толкова хубави.

Интересни сериали са:
- Please Come Back, Mister - https://www.youtube.com/watch?v=I1xyH9xspmY;
- Marriage Not Dating;
- Queen in Hyun's Man.

# 98
МоарейнД, предлагам ти да погледнеш китайската версия на Meteor Garden (2018). Тя е римейк на първата екранизация на мангата за малкия екран - тайванския Meteor Garden (2001). Ако ги караме по ред следват японският Hana Yori Dango (2005) и корейският - Boys Over Flowers (2009).
Let's Go Watch Meteor Shower (2009) по принцип не се води официално версия на мангата, но сюжета си е същият. Говореше се за филипинска и тайландска версия, но не знам дали излязоха. Има и японски филм от 1995 и, естествено, аниме.
Няма единодушно мнение коя версия е най-добрата. Общо взето за всеки е тази, която е гледал първа. Според мен всяка си има и плюсове, и минуси и всяка отразява специфичните особености на страната, в която е снимана, както и годината на излизането си.

# 99
МоарейнД, предлагам ти да погледнеш китайската версия на Meteor Garden (2018). Тя е римейк на първата екранизация на мангата за малкия екран - тайванския Meteor Garden (2001). Ако ги караме по ред следват японският Hana Yori Dango (2005) и корейският - Boys Over Flowers (2009).
Let's Go Watch Meteor Shower (2009) по принцип не се води официално версия на мангата, но сюжета си е същият. Говореше се за филипинска и тайландска версия, но не знам дали излязоха. Има и японски филм от 1995 и, естествено, аниме.
Няма единодушно мнение коя версия е най-добрата. Общо взето за всеки е тази, която е гледал първа. Според мен всяка си има и плюсове, и минуси и всяка отразява специфичните особености на страната, в която е снимана, както и годината на излизането си.
2в1, много хубаво резюме!
Аз съм гледала китайската и корейската версии, японската и тайванската ги няма в Netflix, а аз само там гледам. Къде мога да ги видя?

# 100
2в1, много хубаво резюме!
Аз съм гледала китайската и корейската версии, японската и тайванската ги няма в Netflix, а аз само там гледам. Къде мога да ги видя?

Аз гледам азиатски сериали и филми в dramacool.ch, не се изисква регистрация. Използам приложения в гугъл блокиращи рекламите и изскачащите прозорци.

# 101
Змей Горянски, ако си в БГ и имаш достъп до vbox, можеш да ги гледаш там - Meteor garden , Hana yori dango.
Можеш да ги свалиш от торент-тракерите, но не знам дали има сийд по нашите, че драмите са по-стари. Друг вариант е, ако имаш регистрация при руснаците да си ги свалиш от тях Meteor Garden , Hana Yori Dango, а българските субтитри от Мечтателите за тайванския и от Спирита за японския.

# 102
  • България
Ако ви се гледат красавци накуп, това са сериалите:
Скрит текст:
- Rooftop Prince - един от най-хубавите сериали, които съм гледала;
- Sungkyunkwan Scandal - тук участва Song Joong Ki, а главната героиня се представя за мъж;
- Hwarang: The Beginning;
- You're Beautiful - пак главната се представя за мъж;
- The Heirs.
Има и още, но не са толкова хубави.

Интересни сериали са:
- Please Come Back, Mister - https://www.youtube.com/watch?v=I1xyH9xspmY;
- Marriage Not Dating;
- Queen in Hyun's Man.

Че кой бяга от красавци? Grinning
МоарейнД, предлагам ти да погледнеш китайската версия на Meteor Garden (2018).
Скрит текст:
Тя е римейк на първата екранизация на мангата за малкия екран - тайванския Meteor Garden (2001). Ако ги караме по ред следват японският Hana Yori Dango (2005) и корейският - Boys Over Flowers (2009).
Ще последвам съвета ти.
–––––––––––––––
Пак да кажа, че Miss S (2020) е страхотен сериал, ако обичате разследвания, но ако обичате "букети", няма.
Въпреки че главната кара с няколко рокли, декорите са страхотни, не съм гледала на бърза скорост вече 17 епизода.

# 103
Аз Rooftop Prince не съм гледала, ще го почна като свърша с текущия Marriage Contract, благодаря за препоръката!
Иначе на мен Hwarang ми е най-любим, и там е пълно с красавци 😆

# 104
Идеална разтоварка ще ти е Принцът след Брачния договор Hands Thumbsup.

Общи условия

Активация на акаунт