Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 256
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
  • гр. София
Вчера серията беше много смешна:) лаф след лаф Simple Smile
Началото на  днешната серията беше чудесно. Русалката й дойде енергията
Joy
Жалко за бащата на Хо Чун Дже, измами-ха го, най-вероятно скоро ще се отърват от него.

# 316
Аз днес изпускам серията, защото не съм вкъщи, но ще я гледам онлайн, като се прибера.

# 317
  • гр. София
Ши А беше много смешна като разбра, че икономката е майката на Хо Чун Дже Joy, но не каза нищо, а и побърза да си тръгнат.
Жалко за директор Хо, падна по стълбите, не е мъртъв, но... Исках добра съдба да има брата, но и той е като родителите си.
Оказа се, че и полицая е прероден.
Тъжен край на историята в миналото, да се надяваме в настоящето да не е така.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 21:18 от Olia T

# 318
Здравейте, момичета Simple Smile Всички ли гледат русалката? Аз не. Нещо се оказа, че не мога да свикна с българския дублаж, предпочитам да си ги слушам в оригинал и да си чета английските субтитри.
Аз в момента гледам https://en.wikipedia.org/wiki/Hello,_My_Twenties!

Разказва се за живота на 5 момичета, които живеят в едно жилище. Уж пак е романтична комедия, но не е точно в "мой стил". Но все пак ми стана интересен в един момент. Много ми е интересно как реагират корейците на разни ситуации, колко по-различно им е мисленето от нашето. То ясно, че хората са различни и сигурно има и българи, които биха реагирали в дадената ситуация като корейците, но ей така, средностатистическия българин според мен би реагирал по друг начин Simple Smile Например едното момиче е на среща с приятеля си, той отива до т-та, тя чува, че получава съобщение на телефона, поглежда му го и вижда, че си е писал с някаква друга девойка...и то не просто писал де, сваля я нещо... и корейката какво прави - оставя му телефона на масата и той като се върна му се усмихна сладко-сладко и си поръча нещо за ядене... и цяла вечер се държа супер мило...не знам за вас, ама аз изобщо ама изобщо нямаше да реагирам така Grinning Самообладание ли е, лицемерие ли е не знам...

# 319
Лицемерие, според мен. И американките в 90 дни (реалити) имат подобна реакция - вижда, че гаджето й изневерява, вместо да го изрита, тя му се умилква и се опитва да го спечели. А може и да е индивидуално - аз не смятам, че си струва такъв тип да се печели - по-добре да си ходи.

# 320
Лицемерие, според мен. И американките в 90 дни (реалити) имат подобна реакция - вижда, че гаджето й изневерява, вместо да го изрита, тя му се умилква и се опитва да го спечели. А може и да е индивидуално - аз не смятам, че си струва такъв тип да се печели - по-добре да си ходи.
pppqqq, така е, не си струва да се печели такъв тип, но пък човек ако е много влюбен може би е склонен да си затвори очите и за това... не знам, аз не съм попадала в такава ситуация - хем да си много влюбен хем да те правят на маймуна...

# 321
  • България
Здравейте, момичета Simple Smile Всички ли гледат русалката? Аз не.
И аз не я гледам.
В момента гледам от историческите сериали. Китайски, разбира се.Grinning
Но понеже май само аз гледам такъв тип, не пускам линкове и мнения.
Ако изгледам нещо съвременно - ще пиша.
Много ми е интересно как реагират корейците на разни ситуации, колко по-различно им е мисленето от нашето. То ясно, че хората са различни и сигурно има и българи, които биха реагирали в дадената ситуация като корейците, но ей така, средностатистическия българин според мен би реагирал по друг начин Simple Smile Например едното момиче е на среща с приятеля си, той отива до т-та, тя чува, че получава съобщение на телефона, поглежда му го и вижда, че си е писал с някаква друга девойка...и то не просто писал де, сваля я нещо... и корейката какво прави - оставя му телефона на масата и той като се върна му се усмихна сладко-сладко и си поръча нещо за ядене... и цяла вечер се държа супер мило...не знам за вас, ама аз изобщо ама изобщо нямаше да реагирам така Grinning Самообладание ли е, лицемерие ли е не знам...
И китайците реагират различно понякога, но все пак си мисля, че е до човека.
В такава ситуация и българки реагират като корейката, особено ако преследват някой по-заможен или много са я окъсали сексуално. Bowtie

# 322
Абе те като цяло са по-прикрити откъм емоции, ние не сме така имам чувството.
Друго, което ми прави впечатление е как не се намесват в чужди работи. Значи пак от тоя филм имаше една сцена (айде малко ще e спойлер, ама то пък без хич нищо да кажеш няма как да стане някакъв що-годе смислен разговор Simple Smile) та имаше едно сцена - един доставчик на храна искаше да си вземе съдовете след като клиента беше приключил с консумацията. И стана там една патаклама на вратата, тоя клиент се оказа някакъв престъпник, момичетата се опитваха да влязат, той не ги пускаше и имаше някакво викане, дърпане... както и да е. И в цялата суматоха дето се случва на вратата, доставчикът се беше навел на колене пълзеше между краката на хората, че да си вземе съдинките, оставени до вратата! Малееееее.... това пак ми направи много силно впечатление Grinning Нашия манталитет е коренно различен, за добро или зло, винаги ще се намеси някой. И да ви кажа, може да е досадно или селско, ама мен това много ми харесва.

# 323
  • гр. София
МоарейнД споделяй всичко що китайско гледаш, това, че е историческо не е проблем Simple Smile Аз съм изоставила временно General's lady, стигнала съм до 16 епизод вкл. Малко протяжно и бавно се движи действието в сериала.
Съвсем сама ли си гледам русалката? На мен в този случай дублажа не ми пречи, аз по принцип предпочитам винаги оригиналните гласове, но тук ми харесва да следя нещо по тв Simple Smile Трудно е да коментирам в темата, тъй като или трябва да редактирам своите постове или да чакам, когато ще мога да пусна нов пост, затова моля пишете дори и да не е по темата за Легендата за синьото море Simple Smile
Вчера си догледах Moonlight drawn by clouds. Хубав сериал. Хареса ми. Принцът е голям чаровник, хубава двойка са с евнух Хонг. Много забавни ми бяха и принцесата и нейния ухажор учителя Joy Заслужава си гледането.
По обсъжданото горе, единствената причина да си замълчиш е, ако искаш да му отмъстиш по някакъв начин, да го спечелиш и да му се умилкваш, докато ти се подиграва е пълен абсурд.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 16:34 от Olia T

# 324
Скрит текст:
Не мисля, че са много прикрити - по-скоро много хора изобщо не се интересуват от това, което правят другите. И тук има много такива. В моята тема за скандал в Билла колко народ от форума ми писа, че съм била проста и агресивна, защото съм се намесила.
В 90 дни имаше корейско-американска двойка (вече провалена) - кореецът се скъса да реве.

И аз гледам русалката. Не ми пречи дублажът - както гледах Гоблин и Съкровище в двореца с дублаж, така и тук. При американските сериали е различно, защото разбирам английски, но тук ми е все едно далище е със субтитри или с дублаж.

# 325
  • Разпиляна във въображението
Аз съм гледала Русалката. Сега го гледам отново с щерките. В момента въртим два сериала - един на флашка директо на телевизора - "Живот на Марс", а през компа на телевизора - Bad Guys. Не схващам защо един сериал върви директно, а други запецват Simple Smile И "Русалката" Simple Smile

# 326
  • вятърничава
Щом ще се преброяваме Grinning
Аз също гледам Русалката.Не ми е много интересен,но някак си ми стана навик да гледам по тв.Чудя се дали ще има следващ корейски сериал след този и кой ще е.

# 327
По България он еър май дават корейски сериал за адвокати - случайно попаднах на един епизод, не го следя.

# 328
  • вятърничава
По България он еър май дават корейски сериал за адвокати - случайно попаднах на един епизод, не го следя.
Японски.

# 329
  • гр. София
Този по България он еър е японски, ако е за сериала Нелегална кантора?
Аз предпочитам да си гледам сериалите на телевизора, качени на флашка. Единственото изключение беше, когато трябваше да си наваксвам от 2 до 8 серия на русалката, тогава, гледах пак на телевизора, но избрах vbox 7 на търсачката на тв. Не ми е засичало, но м ного малки букви, трудно се избира какво искаш да ти намери. На флашка си е най-добре Simple Smile
Сега се чудех кое да гледам Sungkyunkwan Scandal или My sassy girl? Мнения?

Общи условия

Активация на акаунт