Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 211
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Аз по една случайност днес съм свободна (т.е. утре няма да ставам рано) и може да гледам, но малко се колебая, защото доколкото помня, първите серии са особено страшни...

# 436
  • гр. София
Аз първите няколко серии ги гледах два пъти, а може и повече, веднъж започнат сериала и временно оставен и после да си наваксвам сериите до настоящите, това беше в началото на ноември миналата година. Нямам много спомени - за първа серия сватбата на женското гумихо Simple Smile

# 437
Аз по една случайност днес съм свободна (т.е. утре няма да ставам рано) и може да гледам, но малко се колебая, защото доколкото помня, първите серии са особено страшни...
За кой филм става въпрос?

# 438
  • гр. София
Tale of nine tailed по бтв лейди започва днес от 22.30, но аз ще си го пусна със субтитри по-рано Simple Smile

# 439
Аз от първите серии се сещам гадните неща с родителите и после на онзи остров.

# 440
  • Карнобат
Благодаря за всички отговори и аз ще си пусна сериала за който споменах те, че започва тази вечер и ще следя темичката с интерес.

# 441
  • гр. София
Вчера както обещах гледах първа серия отново Simple Smile И после към 9 и нещо позорно съм заспала, събуди ме Петя Буюклиева с Баба ми е фаталната жена, часът беше 22.40, дори се изкуших да си пусна бтв лейди, но се отказах Simple Smile Приготвих се за сън, изключих всякаква техника-телевизори, компютри и др. и си легнах.
Мнението си за първа серия ще сложа в скрит текст. Ще коментирам без да поглеждам и да се влияя от старите ми коментари.
Скрит текст:
Припомних си случката с родителите, страшничко си беше, но тя от дете си е съобразителна, усети се, че не са нейните родители и се сети как да го провери. Нашият лисугер я спаси Simple Smile Интересно, тези  дали бяха лисици и дали родителите са мъртви.Съобразителна е, усети се за обувките на лъжливия студент. Забавна беше приятелката му като предложи да я изядат цялата. Историята със сватбата беше интересна и тъжна. Няма шанс за нов живот. Трябваше да я убие. Хубав беше разговора с подсмърчащото момченце в парка. Радват ме тези от задгробната имиграционна служба.Този пияният дядо се оказа тотем!, как го носи на гръб въобще не ми е ясно. Предложи се за примамка, не е от страхливите. Братята опустошиха жилището й, но пък страхотен запис стана. И това да се хвърли от високо не беше много логично, можеше да я остави да се размаже. А краят с инжекцията също беше рисков, можеше да я изпусне или пък нещо друго.

# 442
Развитието на историята с родителите за мен е абсолютно нелогично и доказва, че сериалът не е на нивото на Гоблин или русалката - там каквото и неясно да има, поне нормалният свят не е засегнат по очевиден начин.
Но това е нещо като романтичен хорър, вероятно въобще не се стремят да има логика.

# 443
  • вятърничава
По  повод новия сериал ви черпя с един Lee Dong Wook

Май ще се повторя или потретя,но изобщо не търся логика вече, особенно пък в корейски сериал.
Гледам,наслаждавам се,ако не ми допада го зарязвам и преминавам на следващия.
Първи епизод не ми се стори страшен, малко хаотичен,докато ни запознаят с герои и история.
Ще го следя,както и коментарите ви.

# 444
  • гр. София
Благодаря за почерпката Simple Smile Ще се радвам да продължим обсъждането на сериала Simple Smile

# 445
Здравейте,все пак ще има корейски сериал от 7.10 но ще бъде от 22.30 часа.Казва се Приказката за деветте опашки(Tale of the nine tailed).Аз съм го гледала и на мен лично ми хареса сериалчето.
Не издържах и 10 минути и умрях от страх... Ужаси ли е това? Що за приказка е?

# 446
Нататък има много по-гадни неща. Призраци,чудовища, странни същества.
Аз и преди съм писала, че търся логиката във всеки сюжет. Самите корейци си я търсят и критикуват сериалите, когато няма. При Господин кралица имаше големи полемики и разнищване на детайли в техни форуми.
Единствено приказното фентъзи има извинение и то само донякъде.

Любовната история е в центъра на сюжета ив животана главния герой, точно затова за мен втори сезон, който зачеква тази история би бил кощунство. Със сигурност няма да го гледам.

Каня се да сваля Squid game, но в момента не ми се гледа за убийства (нещо ми е напрегнато). Гледах видеа в Ютуб за сериала - там пък целият сюжет е изпипан и има подсказки за обратите още в първите епизоди - хората ги търсят и коментират.
Гоблинът играе някаква съвсем малка роля.

Добавям - за мен в Русалката нямаше нищо неясно или неразбираемо, само финалът е разтегнат и претупан (но това не значи, че нещо е неясно, а че сценаристите не са се справили).

# 447
Сега разбирам защо е този късен час на излъчване и защо няма повторение през деня! Няма да го гледам определено! Трябва някак да се казва предварително, че е ужаси.

Досега съм гледала Гоблин, Moon lovers и Легенда за синьото море, като първите два много ми харесаха, а последния въобще. Очаквах от този нещо приказно, красиво като при първите..... а още не мога да се успокоя от стреса, който ми причини. Дори 22:30 е много ранен час за излъчване на подобно нещо.

# 448
  • гр. София
Заглавието ви е подвело, че е лек и приятен сериал, а то не е. Има неприятни неща.
Интересен е сериала, аз ще продължа да си го гледам Simple Smile Миналата година стигнах до 6еп, сега мисля да го изгледам целия, включително и спин офа за брата Simple Smile

# 449
Аз бях написала, че е страшен Simple Smile
Скрит текст:
Иначе имаше и романтични епизоди, а историята с родителите завършва щастливо (и абсолютно неправдоподобно).

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 21:46 от pppqqq

Общи условия

Активация на акаунт