Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 831
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Явно съм на вълна исторически драма, защото изгледах - Queen: Love and War (има щастлив край), главната актриса участва в Bridal mask. Бих му дала оценка - 6/10. Друга историческа драма Love in the Moonlight (има щастлив край) също е хубава. Тук участва актрисата от Lovers of the red sky.

# 601
Този беше сериалът, в който кралят сънуваше пророчески сънища и имаше близначка на кралицата, нали така? Не е лош, но е много лесно забравим. Гледала съм много от този тип и ми се сливат.

За финала:
Скрит текст:
Накрая тя не стана кралица, а остана нещо като наложница, освен това имаше прекалено много усложняващи обстоятелства. Ако беше истински исторически сериал, министрите щяха да я "изядат"...

# 602
  • България
Благодаря! Добавих и двата.
Хубавото на корейските е, че са само около 16 епизода.
Даже и да има тежки моменти докато се стигне до хубавия финал, по-малко време се мъчим.
А китайските с 50, 60, 70, че и 90 епизода направо ми се струват безкрайни.
Като им знам вече и похвата, първите няколко епизода да са леки, забавни, почти комични, а после - трагедии, трагедии, ми трябва време преди да започна такъв сериал.
Обаче ми липсва звученето на езика, доста по-добрите, богати декори, а и красивите дрехи.
За актьорите - да не се повтарям, но са като от картинка, красиви.
Засега от корейците съм добавила само двама, даже вторият не е чак красавец, но е симпатяга.
И Джун Ги и Jang Dong Yoon.

# 603
Този беше сериалът, в който кралят сънуваше пророчески сънища и имаше близначка на кралицата, нали така? Не е лош, но е много лесно забравим. Гледала съм много от този тип и ми се сливат.

За финала:
Скрит текст:
Накрая тя не стана кралица, а остана нещо като наложница, освен това имаше прекалено много усложняващи обстоятелства. Ако беше истински исторически сериал, министрите щяха да я "изядат"...

Да, този е.
Скрит текст:
Кралят беше уцелен с куршум в главата и се съживи, защото близначката го докосна... Поне тук бабата на Краля не беше толкова лоша, както в други сериали.

# 604
  • гр. София
За Bridal mask  леко и като Зоро ме спечели Simple Smile , може би в някакъв момент ще му хвърля едно око Simple Smile Аз също много харесвам исторически сериали, те корейците  имат и по-дълги с повече от 16 епизода.
Ще го погледна и този за Queen: Love and war.

# 605
Ако гледам дълъг исторически сериал, ще е Empress Ki с Ha Ji Won. Имаше високи рейтинги и беше спечелил почти всички награди на телевизията. Има 51 епизода, но все още не мога да се наканя да го започна. Гледала съм съвременни дълги сериали, но стигам до някъде, отказвам се и директно отивам на последните епизоди. Така стана с The Promise - 102 епизода, Twinkle Twinkle - 54 епизода, Miss Monte-Cristo - 100 епизода. След като започнах да гледам корейски сериали и вече не мога да гледам дълги сериали, а преди съм гледала и теленовела с 440 епизода.

Още един плюс при корейските сериали е, че няма дълги паузи и почивки като при американските. При американските 1 епизод на седмица, стигнат до 8 епизод и айде 2 месеца почивка и чак януари започват новите епизоди...

# 606
Това е корейски сериал за китайци ли? Интересно, след като приключа с Йи Сан, ако този е преведен, може да го започна Simple Smile

# 607
  • България
Рускините са писали, че е корейка, омъжена за последния монголски император на империя Юан.

# 608
Ако гледам дълъг исторически сериал, ще е Empress Ki с Ha Ji Won. Имаше високи рейтинги и беше спечелил почти всички награди на телевизията. Има 51 епизода, но все още не мога да се наканя да го започна.
Empress Ki е стра-хо-тен! И откъм сюжет, и откъм качество на продукцията. Няколко нощи стоях до 3-4 часа през нощта да гледам епизод след епизод, то просто не можеш да се спреш. Не съм проверявала колко епизода има, сега се изненадах, че са толкова много, в нито един момент не ми е станал досаден и не съм превъртала епизодите. И като го изгледах известно време не ми се гледаше нищо, някак те оставя в размисъл и развълнуван, та исках да ми се уталожат емоциите Simple Smile Абе заслужава си наградите, много хубав филм…

# 609
Това е корейски сериал за китайци ли? ..........
Императрица Ки е родена в Корьо. По това време Корьо е било васал на Юан и са били длъжни да пращат млади момичета за наложници на Монголските императори. Тя е едно от тези момичета. Става любимка на Императора и му ражда син. След доста перипетии все пак е провъзгласена за Императрица.
Сериалът е художествена измислица, но все пак е базиран на нейната история и донякде си има реални исторически факти и личности.
Някой, ако е гледал Faith, там също се споменава за нея. Нейният брат е главният антагонист в сериала.

# 610
  • гр. София
Да, във Faith се споменава за нея Simple Smile

# 611
Започнах да гледам Jirisan. И засега само фентъзи елементите не ми харесват.

# 612
  • гр. София
Има фентъзи елементи ли? Аз не съм го започнала още. Гледах си китайското сериалче  The only you, хареса ми Simple Smile, а после гледах игрален филм със същите герои на китайски, тъй като няма превод. Не всичко разбрах , но имаше много целувки между главните, повече отколкото в сериала Joy

# 613
Айде да кача една снимка на бамбука в двора, да ви стане Чосонско настроението 😆
Гледам го вчера и веднага се сетих за поне 3 сериала дето героите бродят из горите, явно хептен съм се побъркала вече 😜

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 18:59 от Змей Горянски

# 614
Има фентъзи елементи ли? Аз не съм го започнала още. Гледах си китайското сериалче  The only you, хареса ми Simple Smile, а после гледах игрален филм със същите герои на китайски, тъй като няма превод. Не всичко разбрах , но имаше много целувки между главните, повече отколкото в сериала Joy

Скрит текст:
Главният получава видения.

Общи условия

Активация на акаунт