Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 183
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
  • Русия
Miss S (2020) е на 8мо място в личния ми списък за топ сериали.
Огласите весь список, пожалуйста! Innocent

При мене от китайските на първо място е "Nirvana on fire", на второ "Miss S", на трето "Medical examiner Dr. Qin".

Още от леките тъкмо вчера гледах китайския "Love scenery". Героите са млади (20-25 години). Но този 20-годишният младеж е по-зрял от многото по-възрастни герои от другите сериали. Veni, vidi, vici. Знае какво иска, смело върви напред, знае какво прави. Никакви драми, много романтично и сладко сериалче. Пък и се целуват много хубаво, и не се правят на девствени. С такова темпо континенталните китайци скоро ще стигнат Тайван по нивото на сексуалност в сериалите си.

# 706
  • България
Скрит текст:
Нали, тогава сигурно трябваше да лекувам депресия. Sweat Smile
Сега е ред на корейски, искам нещо много леко и комично, но не сладникаво розово.
Kill Me, Heal Me (2015).
Този как е?
Тук има и тежка травма от миналото на главният, така че има и сълзливи сцени.
Може да погледнеш един - два епизода от  Mad for Each Other. Забавен сериал е.
Този също е хубав - https://dramacool.sk/drama-detail/blue-moon 5 епизода е.
Благодаря!
А кой от филмите или сериалите с участието на Jang Dong Yoon ще препоръчате? Питането ми е към гледащите корейско. Grinning
Без The Tale of Nokdu (2019) - гледах го и там забелязах актьора.
Miss S (2020) е на 8мо място в личния ми списък за топ сериали.
Огласите весь список, пожалуйста! Innocent
Скрит текст:
При мене от китайските на първо място е "Nirvana on fire", на второ "Miss S", на трето "Medical examiner Dr. Qin".

Още от леките тъкмо вчера гледах китайския "Love scenery". Героите са млади (20-25 години). Но този 20-годишният младеж е по-зрял от многото по-възрастни герои от другите сериали. Veni, vidi, vici. Знае какво иска, смело върви напред, знае какво прави. Никакви драми, много романтично и сладко сериалче. Пък и се целуват много хубаво, и не се правят на девствени. С такова темпо континенталните китайци скоро ще стигнат Тайван по нивото на сексуалност в сериалите си.
Веднагически пускам линк:
https://mydramalist.com/list/73DnXQg1
И аз ще се радвам да видя подобен.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 20:31 от МоарейнД

# 707
Мойри, държиш ли да е съвременен?
Аз горещо препоръчвам “100 Days My Prince”, но той е за времето на Чосон (или някъде там, не ми е силата корейската история). Много е хубав, на някои от сцените съм се смяла с глас. Романтичен, не сладникав, с хубав финал.

# 708
  • гр. София
Вече й го препоръчахме преди време, но и аз гласувам за 100 days my prince Simple Smile Любим сериал Simple Smile

# 709
С Jang Dong Yoon съм гледала само School 2017, бях започнаха и Nokdu, но не го довърших. Така, че не мога да предложа сериали с негово участие. От последният му сериал има излъчени само 2 епизода, защото използваха китайски неща и не бяха представили кралското семейство в добра светлина. Чак имаше петиция за прекратяването на сериала до Синият дом.

Аз не ги разбирам корейците....за всичко се заяждат. Заяждат се, че в сериалите има много продуктово позициониране, с възрастовата разлика на главните, със слабата игра на актьорите, с използването на китайски предмети....

И при всички исторически, фентъзи сериали, преди началото на всеки епизод предупреждават, че е художествена измислица.

# 710
  • България
Благодаря ви!
Даже хич не държа на съвременен, исторически е по-добре и още по-добре, ако има и малко фентъзи или разследвания. Задължително щастлив финал.
Бонус - главният да е симпатичен.

# 711
Благодаря ви!
Даже хич не държа на съвременен, исторически е по-добре и още по-добре, ако има и малко фентъзи или разследвания. Задължително щастлив финал.
Бонус - главният да е симпатичен.

И аз това търся, но може и супер захаросано романтичен да е Relaxed

# 712
  • България
От последният му сериал има излъчени само 2 епизода, защото използваха китайски неща и не бяха представили кралското семейство в добра светлина. Чак имаше петиция за прекратяването на сериала до Синият дом.
О, затова и аз четох, но още не бях гледала сериал с този актьор.
Всъщност, аз харесвам точно това, че си държат на традициите и не забравят историята си.
И китайците са така, скоро наказаха един снимал се пред японски храм в чест на генерал, избил доста китайци.
За разлика от нас, например.
"Присъствие" ... ха, ха.

# 713
Аз доближавам края на Йи Сан и съм доволна - истински исторически сериал. Намерих този крал в Уикипедия - много неща в историята му са предадени правилно. Затова пък, в историята на главната героиня има промени, които я прецакват и я правят по-трагична, не знам защо е било нужно.
Включително най-важното нещо - че тя (жената от която е вдъхновен образа), е майката на следващия крал, е премахнато от сюжета на сериала (доколкото прочетох).

# 714
Аз започнах Secret Royal Inspector and Joy, тази седмица започна.
Скрит текст:
Началото му започна с убийство и потъване на кораб. Главната актриса играе току - що разведена и предполагам, че ще помага на Инспекторът. Освен това тя участваше в Sky castle и Extraordinary you (тук е с главният от
The King's Affection, излъчват се в едни и същи дни, само часът е малко различен)

Днес излезе и друг исторически сериал - The Red Sleeve Cuff.

# 715
Може да сте коментирали, но не съм видяла - забелязах в Замунда един сериал "Химера" - дали е добър?
Аз започнах и Доктор Брейн, но не мога да кажа дали ми харесва. За сега съм 50 на 50.

# 716
  • гр. София
Аз започнах Secret Royal Inspector and Joy, тази седмица започна.
Скрит текст:
Началото му започна с убийство и потъване на кораб. Главната актриса играе току - що разведена и предполагам, че ще помага на Инспекторът. Освен това тя участваше в Sky castle и Extraordinary you (тук е с главният от
The King's Affection, излъчват се в едни и същи дни, само часът е малко различен)

Днес излезе и друг исторически сериал - The Red Sleeve Cuff.
О, и аз се интересувам от тези двата. За първия с инспектора разбрах, че ще има бг превод, но кога не зная и реших да почакам Simple Smile
И двата ги чакам с нетърпение Simple Smile

Да се редактирам. Първият епизод на Secret Royal Inspector вече е преведен Simple Smile Видях, че и Red sleeve си има тема за превод в eastern spirit Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 07:14 от Olia T

# 717
  • България
Снощи изгледах четири епизода от Kill Me, Heal Me (2015).
Дотук видях само три от личностите, по снимките съдя, че ще има и с рокля. Grin
Основната личност ми се вижда твърде мухлясала.

От лошата не ми харесва лошото, само облеклото и особено лицето.

Бомбаджията не ми е много интересен.
Надявам се накрая да се получи нещо такова:
Скрит текст:
Актьорът явно е много добър и ми се иска да го видя и в друга роля, тези седем няма да ми стигнат. Joy
Изтеглих The Great Seer (2012)
Някой гледал ли го е, че са цели 35 епизода и то дълги над час?

# 718
Преди години бях започнала The Great seer, но не го довърших....не защото не е хубав, а поради липса на време.
Familiar wife също е много хубав...кара те да се замислиш за нещата от живота....

По времето на Kill me, heal me беше започнала вълна при сериалите за личностните разстройства. И конкуренция на този беше Hyde Jekyll, me, който беше много слаб. Главният е Hyun Bin,  друг силен актьор от калибъра на Ji Sung, играеше севернокорейски войник в друг сериал. В този сериал сценарият беше много зле и не задържаше интереса.

# 719
  • Русия
Актьорът явно е много добър и ми се иска да го видя и в друга роля, тези седем няма да ми стигнат. Joy
Гледай с него "Секрет", със същата партньорка. Драма от драмите, което обикновено не обичам, но тази е много добра. Класически корейски стил "всичко от зле по-зле", море от сълзи, но с добър край. И там вторият мъжки е готин и много добре изигра ролята си.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 12:08 от Naili

Общи условия

Активация на акаунт