Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 177
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
  • България
Благодаря ви!
Даже хич не държа на съвременен, исторически е по-добре и още по-добре, ако има и малко фентъзи или разследвания. Задължително щастлив финал.
Бонус - главният да е симпатичен.

И аз това търся, но може и супер захаросано романтичен да е Relaxed
Не писа дали държиш на корейски.
От китайските предлагам няколко, като се надявам да не съм предложила сериал със сцени на насилие. Ако не са твърде ярки, след време забравям тези подробности.
In a Class of Her Own (2020)
Truth or Dare (2021)
I've Fallen For You (2020)
Dear Herbal Lord (2020)
Su Yu (2020)
Hold On, My Lady (2021)

# 721
  • Русия
Веднагически пускам линк:
https://mydramalist.com/list/73DnXQg1
И аз ще се радвам да видя подобен.
Нямам такъв списък. От твоя гледах една трета примерно. Първите два точно. Като цяло ми харесаха.
Първият едвам го изгледах, и то не от първи път. Първият път спрях още на първата серия заради външността на актьора. Много е грозен, и лицето, и тялото, добре че е в облекло, което добре го прикрива. Вторият път се престраших, защото много ми препоръчваха, и наистина, човекът е добър актьор, и макар че грозотията му ме отвращаваше през цялото време, но талантът му ми го компенсира. Лошото е, че главните герои имат едва десетина минути екранно време заедно във всяка серия. Не ми беше интересно да гледам втората двойка и всякакви странични не знам си кой. 63 серии ли бяха? И 10 са много. Ако се премотава и се гледат само основните неща, то си струва.
С втория е почти същото. На актьора какво му направиха с очите? Той си е хубавец, нямаше нужда да му правят очите европейски стил. Като цяло гримьорите направиха всичко да изглежда като европеец, и май го избраха за тая роля именно защото прилича на метис. Ама улучиха добре. Изигра фактически  няколко роли в един сериал, обичам такова.

Що се отнася до женските роли и в двата сериала, то те са типичните китайски кокошки с инфантилно поведение.
В първия сериал героинята няма чувства и емоции по сюжет, но каква са я направили? Актрисата играе постоянно една и съща роля навсякъде. Направо убиваше всичко. Актьорът е страхотен, той горкият теглеше каруцата.
Във втория сериал актрисата е по-добра, но пак е навсякъде еднаква. Като цяло по-добре й се отдава комедията и хич не я бива за драма. Постоянно се хващах на мисълта "тук трябваше да бъде изиграно по друг начин", "тук трябваше да е зряла жена без детинщини". И пак актьорът теглеше.

С китайските сериали сложността е точно там, че е сложно да се идентифицираш с героините. Толкова са тъпи и с такова детинско поведение, че просто се вбесяваш по едно време. Тъй че гледам заради актьорите. Ех, че са си хубавци. Още да наддадат по десетина килограма, ще са идеални. Simple Smile

# 722
  • България
Както е казал умният ни народ "Вкус другар няма.".
И за щастие, иначе щяхме да се избиваме за един мъж и една жена.
Ден Лън (Deng Lun) е страхотен за мен, не само като актьор, но и като визия. А и точно той не е ужасяващо слаб, като повечето китайци. Дълго време беше на първо място в списъка ми с актьори, но като много Везни явно още търси себе си и се лута между различни персонажи. Затова започна да отстъпва назад, назад в редицата, но го проверявам честичко.
В Пепелта, като казват рускините, всички истории ми допаднаха, само драмата и другият брат ми бяха в повече.
Оттам харесах и Chen Yukee. Не особено голяма роля, но ярка за мен. Точно в нейната кожа се почувствах добре.
Yang Zi е много добра актриса, много ѝ подхождат ролите на глуповати момиченца. Имаше някои нелогични неща, според мен, при образа на героинята ѝ.
Yang Mi също много ми харесва, следя сериалите с нейно участие.
Скрит текст:
Тъй че гледам заради актьорите.
Ех, че са си хубавци. Още да наддадат по десетина килограма, ще са идеални. Simple Smile
Тук обаче съм много съгласна.
Все още няма кореец, който да ми хареса толкова, колкото китайците. Страхотни са, макар и много, много слаби. Нещо, с което започнах да свиквам и корейците ми се струват леко тлъсти. Grin

# 723
  • Русия
Yang Zi е много добра актриса, много ѝ подхождат ролите на глуповати момиченца. Имаше някои нелогични неща, според мен, при образа на героинята ѝ.
Yang Mi също много ми харесва, следя сериалите с нейно участие.
И Ян Цзи, и Дилраба (която е в ELOD) явно имат талант, но няма как да го проявят. Гледах интервюта с тях, излиза, че героините са изиграни по тоя начин, защото така искат режисьорите. Китайските зрители очакват и обичат такива героини, логично е да им угаждат.
Ян Ми пък има добри роли, и е много красива, много ми харесва. Но тя е и по-възрастна, по-опитна, възможно е да има по-голям избор.

Все още няма кореец, който да ми хареса толкова, колкото китайците. Страхотни са, макар и много, много слаби. Нещо, с което започнах да свиквам и корейците ми се струват леко тлъсти. Grin
Добре, че има овърсайз мода, прикрива ги. А в историческите/фентъзи ги навличат с няколко слоя дрешки, което компенсира донякъде. Иначе знам, че по-слабите изглеждат по-добре на екрана. Даже специално Ден Лун в блога си казваше, че нямал апетит и е отслабнал и се радва, че по-добре ще изглежда в сериалите. Simple Smile Къде да отслабва още, горкият.
В това отношение ми харесват тайците. Слаби са, но не кльощави, имат мускули, телата им изглеждат страхотно. Но лицата им са къде по-грозни от тези на китайците и корейците. Тайките пък си имат задници, много са апетитни момичета и са далеч по-красиви от другите азиатски актриси, освен филипинките.

# 724
  • България
Дилраба и Zhao Lu Si са ми доста неприятни, но започнах да им свиквам.
И двете участват във фентъзита, исторически и нямам много избор.
Възможно е актьорите да слабеят по принуда, а не заради модни тенденции.
Понякога има и актьори с по-нормални телосложения, обаче облеклото в историческите сериали не им стои добре.
Веднага се сещам за един - Aarif Rahman. В Princess Silver (2019) дрешките никак не му подхождаха. Не съм го гледала в друг сериал, не ми е от любимците. Арабското е развалило фините китайски черти.
Трябва да се види в движение, може общата снимка ще даде бегла представа.

# 725
  • Русия
Чжао Лу Си на мен много ми харесва. Има си талант момичето, а е много млада още, колко роли има да изиграе! Относно отслабването по принуда - точна на нея нещо фановете й се прикачиха, че била пълничка. Ага, 42 кг при ръст 165. Отговори им, че не е тяхна работа, и толкова.
Кой искаше сладникава романтика? "Роман за тигъра и розата" е тъкмо такъв сериал (с Чжао Лу Си в главната роля и Дин Ю като партньор - момче толкова хубаво, колкото и кльощаво)! Фентъзи, относително кратък, добър финал.
Аариф Рахман го виждах само на снимки и не ми допадна, нямам желание да гледам нещо с него.
Харесват ми Ли Сян, Уей Чже Мин, Гао Уей Гуан, Лин И и Син Чжао Лин като актьори, а първите трима и като визия. С тия петимата ще гледам почти всичко, но и останалите китайски хубавци имат шанс при мен! Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 14:13 от Naili

# 726
  • България
Princess Silver (2019) e  хубав сериал, въпреки този Аариф. Но финалът, според мен, не е щастлив. Даже бих казала, че е ужасен. Голям обрат, леко ни подготвяха, но беше брутално.
Харесват ми Ли Сян, Уей Чже Мин, Гао Уей Гуан, Лин И и Син Чжао Лин като актьори, а първите трима и като визия. С тия петимата ще гледам почти всичко, но и останалите китайски хубавци имат шанс при мен! Simple Smile
Може ли на латиница имената на актьорите, че гугъл не ги открива, а така не ги разпознавам.
Само за някои мога да се ориентирам, когато имената са на кирилица.
Не обичам шльокавица и латиница в български форум, но в случая няма как.
Слушах много пъти името на Ден Лън, произнесено от самия него и от гугъл преводача, докато натъкмя буквите на кирилица.
Звуците при китайците не са съвсем като нашите.

# 727
Благодаря ви!
Даже хич не държа на съвременен, исторически е по-добре и още по-добре, ако има и малко фентъзи или разследвания. Задължително щастлив финал.
Бонус - главният да е симпатичен.

И аз това търся, но може и супер захаросано романтичен да е Relaxed
Не писа дали държиш на корейски.
От китайските предлагам няколко, като се надявам да не съм предложила сериал със сцени на насилие. Ако не са твърде ярки, след време забравям тези подробности.
In a Class of Her Own (2020)
Truth or Dare (2021)
I've Fallen For You (2020)
Dear Herbal Lord (2020)
Su Yu (2020)
Hold On, My Lady (2021)
Благодаря! Simple Smile Предпочитам да е корейски, защото не съм гледала никога китайски, но тъкмо мога да опитам. Дори предпочитам с бг аудио, дано пуснат скоро пак по бтв lady сериалче  Relaxed

# 728
  • Русия
Може ли на латиница имената на актьорите, че гугъл не ги открива, а така не ги разпознавам.
Само за някои мога да се ориентирам, когато имената са на кирилица.
Не обичам шльокавица и латиница в български форум, но в случая няма как.
Слушах много пъти името на Ден Лън, произнесено от самия него и от гугъл преводача, докато натъкмя буквите на кирилица.
Li Xian, Wei Zhe Ming, Gao Wei Guang, Lin Yi, Xing Zhao Lin. Двамата последни са съвсем младоци.

Меко казано Simple Smile Сложността се добавя още и оттам, че при китайците има много диалекти и едно и също име може да бъде произнесено по десетки различни начини. Да го чуеш и напишеш правилно си е подвиг, достъпен само на щастливците с идеален музикален слух. Даже гледах по едно време, как на различни езици се предават китайските звуци - разликата е голяма.
Специално за Li Xian съм чувала от него самия да си казва името по два различни начина (Ли
Сян и Ли Ксиен), и още по два начина от журналистите (Ли Сен и дори Ли Шен). Това X често го чувам да го произнасят мекичко нещо средно между "С" и руското "Щ". И как сега да се запише на български, като няма такъв звук?
За Gao Wei Guang  - Гао Уей Гуан е това, което чух от него самия в едно интервю. Нямам музикален слух, признавам си. Simple Smile

# 729
Слагам и тук лисиците от Шанг Чи - прекалено са красиви, за да са само в една тема:
Скрит текст:

Те и корейските звуци не са като нашите - колко пъти слушах клипове с тяхната азбука и гледам в клиповете латинизирана версия на това, което произнасят - еми, не си отговаря.
Японският звучи много по-просто (да не говорим, че е твърд език и ми напомня по това за нашия), а и граматиката му е по-проста.

Моарейн, актьорите им са много сериозно подбирани. Съмнявам се, че по улиците на Китай се срещат много хора с елфически черти, повечето са като гореспоменатия Шанг.

# 730
  • България
Li Xian, Wei Zhe Ming, Gao Wei Guang, Lin Yi, Xing Zhao Lin. Двамата последни са съвсем младоци.
С всички се познаваме, но едностранно. Grinning
Вторият има много опасен нос и не мога да го оценя, защото все там гледам.
Обаче петият при мен е втори. Много привлекателен, че и като актьор ми допада.
Първият при мен от доста време е Song Wei Long. Звучи нещо като Сон Вей Лон.

# 731
  • Русия
Предпочитам да е корейски, защото не съм гледала никога китайски, но тъкмо мога да опитам. Дори предпочитам с бг аудио, дано пуснат скоро пак по бтв lady сериалче  Relaxed
Виж My secret romance. Съвременен е, с красиви актьори, много романтика. И секс още първата серия. Simple Smile

Те и корейските звуци не са като нашите - колко пъти слушах клипове с тяхната азбука и гледам в клиповете латинизирана версия на това, което произнасят - еми, не си отговаря.
Латинизираната версия има много малко общо с истината. Ми се струва нещо много изкуствено, нагласено. Корейският език ми изглежда много лесен като произношение по сравнение с китайския. Имам си двама колеги корейци, когато говорят, не чувам разлика от звуците в руския език (живея в Русия). Същото съотношение между твърди и меки звуци, същите "Ы" и "Ё".
В съседния офис работят китайци, не знам от коя част на Китай са, понякога ги чувам да си говорят, не е същото както по сериалите, може да е някой диалект.

Вторият има много опасен нос и не мога да го оценя, защото все там гледам.
Обаче петият при мен е втори. Много привлекателен, че и като актьор ми допада.
Първият при мен от доста време е Song Wei Long. Звучи нещо като Сон Вей Лон.
"Опасен" нос Laughing Какво му е опасното? Simple Smile  Очите му ми допадат много.

А четвъртият виждала ли си го? Според мен, е по-добър от петият и като актьор, и като външност. И двамата ги видях съвсем неотдавна. Петият е с малък нос, четвъртият с много голям, може да е опасен. Laughing (не се засягай, шегувам се, много ми допадна шегата ти за носа).
Сон Вей Лон ми е непознато име. Трябва да погледна.

# 732
...........................
Актьорът явно е много добър и ми се иска да го видя и в друга роля, тези седем няма да ми стигнат. Joy
................
Secret вече са ти го предложили. Аз добавям....
Swallow the Sun - класика в жанра. Смесица от романтика, екшън, драма.
Protect The Boss - комедийно, забавно и романтично
Defendant - подобно на Secret, много драма, но накрая всичко си идва на мястото. Чудно изпълнение на злодея в сериала.
New Heart - нещо подобно на американските Спешно отделение и Анатомията на Грей, но пречупено през корейското мислене
Save Your Last Dance For Me - романтика примесена с доста драма, характерно за по-старите им драми. Във втората женска роля е бъдещата му съпруга И Бо Йонг.
All In - тук не е главен, но пък си струва да се види в една от първите си по-значими роли. Самият сериал е доста добър нищо, че е от по-старите. И той е смесица от екшън, драма и романтика.

# 733
  • Русия
Още c Чжи Сон може да погледнеш My P.S. partner. Не е сериал, филмче е, и е много... хммм... еротично. И с хумор.

# 734
  • България
Моарейн, актьорите им са много сериозно подбирани. Съмнявам се, че по улиците на Китай се срещат много хора с елфически черти, повечето са като гореспоменатия Шанг.
Ха, ако бяха всички китайци такива, вече щях да пиша от Китай.
"Опасен" нос Laughing Какво му е опасното? Simple Smile  Очите му ми допадат много.
А четвъртият виждала ли си го? Според мен, е по-добър от петият и като актьор, и като външност. И двамата ги видях съвсем неотдавна. Петият е с малък нос, четвъртият с много голям, може да е опасен. Laughing (не се засягай, шегувам се, много ми допадна шегата ти за носа).
Сон Вей Лон ми е непознато име. Трябва да погледна.
Напомня ми на Буратино. Grinning Надявам се, коментарите не те дразнят, че има много чувствителни фенове, все още не знаем кой от кои е.
Аз, например, много се радвам че не харесваш Ден Лън. Шансът ми се увеличи с една единица от няколко милиона. Joy
Четвъртият съм го гледала на трейлъри и се каня на The Blessed Girl (2021).
Сон Вей Лон можеш да видиш тук In a Class of Her Own (2020).

Общи условия

Активация на акаунт