Нашите цветя - обща тема 7

• 31 060
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Естествено не устоях до утре. Simple Smile

Най-вероятно ще прередя всички саксии поне още 10 пъти, но толкова обичам да се занимавам с тях. Не спирам да съм ви благодарна, че ви открих! Heart

# 436
  • Мадрид / София
Според мен е от пресаждането.Може да си му разбутала корените.Не знам при какви условия го гледаш,но това е външно растение и  по принцип не обича много горещо и силно слънце,а някои сортове предпочитат сянка.А и саксията му е малка.Най-добре в градина.Обича пропусклива и кисела почва.Тези жълти гранули трябва да са заровени-това е бавно действаща тор.
Гледам го на южен балкон, за градина само може да се мечтае (живея в град, в апартамент). Светло е, но слънце не го огрява клена. Вероятно от пресаждането е, не съм му рязала корените, но все пак си е промяна. Субстрата е акадама и кори, което е дренажно. Скасията му е около 15 см елипсовидна и си е добре там за сега. Говорим за бонсай. При мен сега е пролетно време с едни около 20-21•С и с около 40% влажност на въздуха. Цвета на листата не ме притеснява, а това че се свиха.

На момичето дето питаше дали е цвят на кактуса - предупреждавам, че е от тези дето дават кактусови “смокини” и са ужасни ако се допрат до кожата. Луд сърбеж е след това. Тук ги има по градините, колкото човешки ръст, че и по-високи и когато берат плода използват едни дълги щипци като едно времешните за огнище.

# 437
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
огледай ги от долната страна.
може да е от топлината, но е възможно и да има някакви гадинки, заради които да е свило листенца.
мисля, че белокрилките "навиват" листата на китайската роза. може би действат така и на кленовете.

# 438
В 2-3 поста назад пишете за ЕОНИМУС....
Това всъщност е еВонимус....
Нали?

# 439
На момичето дето питаше дали е цвят на кактуса - предупреждавам, че е от тези дето дават кактусови “смокини” и са ужасни ако се допрат до кожата. Луд сърбеж е след това. Тук ги има по градините, колкото човешки ръст, че и по-високи и когато берат плода използват едни дълги щипци като едно времешните за огнище.
С теб мисля сме на еднакви (почти) ширини. Ще можем да обменяме информация за горещо лято и висока влажност. И при мен този кактус е най-обичайната гледка. Даже съм си бучнала в саксия, да не ми залипсва Joy

# 440
Ред, във вазите няма въздушна циркулация, да не стане твърде влажно за кактусите? Освен това сложиш ли там саксиите, не знам после как ще бъркаш да ги вадиш. На мен ми се наложи с едни малки кактусчета, да ги вадя от една малко по-дълбока кашпичка, леле-мале голям ужас Grinning а не върви да го изсипеш с главата надолу, ще вземе да се удари горкото Grinning

Мариета, аз говорех за Euonymus fortunei.

# 441
мариета, на латински няма "в", не виждам от къде ще дойде в българския.

# 442
  • Мадрид / София
st Dobri ще погледна, но мисля, че не са гадинки. Като че ли не му достига влага за да ги изпъне. Абе,  с пресаждането го стресирах и хем е ново, хем пресадено - стрес от всякъде.
Имам и други кленове на същото място ама тях не съм ги пипала и са добре. Един има дето още не се е разлистил и не знам дали ще го бъде, че е много тъничък, така го купих.
MagniM аз съм в Мадрид и лятото е горещо, но сухо. Затова се налага да помисля хубаво за добавяне на влага на растенията, които са по-чувствителни през лятото та дори и сега.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 20:53 от Angela61

# 443
Да. Анджела, видях затова писах че може да сме си полезни. Наистина имаме сходен климат. Е при нас е по-влажно, даже доста повече през лятото, но по жегите си приличаме. И аз определено имам проблем с тях. Миналото лято август доста цветенца загубих. Sad

# 444
  • Мадрид / София
Да. Анджела, видях затова писах че може да сме си полезни. Наистина имаме сходен климат. Е при нас е по-влажно, даже доста повече през лятото, но по жегите си приличаме. И аз определено имам проблем с тях. Миналото лято август доста цветенца загубих. Sad
И аз така лятно време губя доста растения заради жегата. Виж фикусите са щастливи 😂. Ще ми е приятно да споделяме опит в борбата с жегата 😁😎🌼

# 445
Да,аз вече се опарих от бодлите на кактуса,при това без да го пипам по зелената част.Сега са вдигнати нависоко на една библиотека,но мисля,че нямат достатъчно слънце там.Понеже имам и дете и котка си мислех,че ще мога  да ги преместя на перваза на прозореца и за да е безопасно за котката/защото детето вече знае и се пази/си помислих,че гоеми вази са добро решение.Сега пак не знам как да ги обезопася и да са на слънце....

# 446
Бебче ли има в темата❤️Да е здраво и много щастливо!!
Аз исках да питам дали правилно мисля, чв това ще бъде цвят? И на едната снимка се вижда нещо кафяво по кактуса,дали не започва да боледува. Пускам и едни лалета за цвят/снимката е от домашно на детето-великденска салата си избра да покаже от БГ, затов има и някакви зеленчуци/

Това ще бъдат нови листа. Обаче кафяво не видях никъде по снимките. Може ли да снимаш по-отблизо въпросното място и да го постнеш?
Какво му се е случило,че е овъртян целия в бодлите си?😁
П.С. благодаря на всички за прекрасните пожелания

# 447
мариета, на латински няма "в", не виждам от къде ще дойде в българския.
Благодаря за корекцията. Просто така го изписват на БГ. Предполагам за Благозвучие. То и Golden Sands и Sunny beach няма на БГ ама ... за пари какво ли не се прави

Просто Чашкодрян му казват...

Флокс да. Видях го, този дребният мерси

# 448
Всички показвате страхотни красоти .И аз днес след разходката в парка снимах малко красоти(да доразхубавя темата Grinning )

# 449
Скрит текст:
Бебче ли има в темата❤️Да е здраво и много щастливо!!
Аз исках да питам дали правилно мисля, чв това ще бъде цвят? И на едната снимка се вижда нещо кафяво по кактуса,дали не започва да боледува. Пускам и едни лалета за цвят/снимката е от домашно на детето-великденска салата си избра да покаже от БГ, затов има и някакви зеленчуци/

Скрит текст:
Това ще бъдат нови листа. Обаче кафяво не видях никъде по снимките. Може ли да снимаш по-отблизо въпросното място и да го постнеш?
Какво му се е случило,че е овъртян целия в бодлите си?😁
П.С. благодаря на всички за прекрасните пожелания

мисля, че пише за тази снимка, за кафявичкото точно под новото листо. Simple Smile
премествала ги е. а работат с кактусите е бодлива и главоболна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт