Нашите цветя - обща тема 7

• 31 022
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Аз засега само с гъсеници съм брала ядове и нищо не разбирам от вредители. Много красива стана темата напоследък. На Малкото Кактусче пожелавам да расте здраво и безгрижно.
Аз наминах уж за още едно кралско мушкато, а се прибрах с две копривки и още две саксийки с петунии - от дребните, които ухаят страхотно. Някак съм ги пропуснала вчера. Но слънцето е много силно в момента и утре сутринта ще ги местя. Почивам та ще си запълня сутринта.

# 421
Кактусче честита рожба!
Накараха ме в това студено време навън да излизам.Да не съм с празни ръце

# 422
  • Варна
Кактусче, честита рожба ! Да ви е живо и здраво детенцето !:hibiscus:

# 423
  • Мадрид / София
Някой разбира ли от клен?
Какво те интересува?
На какво се дължи свиването на листата. Бяха изпънати. Има влага, пресадих го по спешност. Имам го от 08/03/2021.
Прилагам снимки:
Беше така -

Сега е така -

# 424
Според мен е от пресаждането.Може да си му разбутала корените.Не знам при какви условия го гледаш,но това е външно растение и  по принцип не обича много горещо и силно слънце,а някои сортове предпочитат сянка.А и саксията му е малка.Най-добре в градина.Обича пропусклива и кисела почва.Тези жълти гранули трябва да са заровени-това е бавно действаща тор.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 19:00 от dt

# 425
MarietaYo, гледала ли си гаурата в саксия? Останах с такова впечатлени, че преди това е била в саксия.
Моята е в саксия, но още нямам никакви признаци на събуждане. Мислех, че още й е рано, но сега, като видях твоята колко се е развила, се чудя дали не съм я пресушила зимата, от страх да не я удавя.

# 426
MarietaYo, гледала ли си гаурата в саксия? Останах с такова впечатлени, че преди това е била в саксия.
Моята е в саксия, но още нямам никакви признаци на събуждане. Мислех, че още й е рано, но сега, като видях твоята колко се е развила, се чудя дали не съм я пресушила зимата, от страх да не я удавя.

Зимата я бучнах в земята!

# 427
Бебче ли има в темата❤️Да е здраво и много щастливо!!
Аз исках да питам дали правилно мисля, чв това ще бъде цвят? И на едната снимка се вижда нещо кафяво по кактуса,дали не започва да боледува. Пускам и едни лалета за цвят/снимката е от домашно на детето-великденска салата си избра да покаже от БГ, затов има и някакви зеленчуци/

# 428
J_M_M, много са красиви, какви са тези цветя?

# 429
Кактусче, всичко хубаво ви желая и аз. Поздрав и благодарност от мен

Дари, фрезията и при мен пониква трудно и бавно, не разбрах защо. Иначе си цъфти, което е поникнало.
За еонимус само ще те предупредя - имам един с панаширани листа, отвратителен нахалник. Расте настрани, нагоре, катери се по другите храсти и ги задушава, корените му са огромни. Освен това привлича хиляди божи кравички, които пък ми унищожават ружите.

Анжела, това обезцветяване на клена според мен е заради светлината - или му е твърде слънчево, или твърде тъмно.

# 430
J_M_M, много са красиви, какви са тези цветя?
Копривки, толкова ми харесаха че изобщо не се замислих.Ти не беше ли от Бургас?

# 431
Да, от Бургас съм, наистина има много видове копривки и всичките са толкова красиви  :smile !

# 432
Red soul,
Тези лалета вие ли ги отгледахте или са “купешки” Simple Smile
Успех със салатата

# 433
Не,купени са.После ще ги засадя в саксии в градината/нямам място с пръст там/.Купих ги,заради вазите.Ще ги ползвам за двата опасни кактуса след това.Чакам пръст и декорация и ги слагам

# 434
На спирката на Окръжна болница има едно магазинче за цветя. От там ги купих.

Общи условия

Активация на акаунт