Нашите цветя - обща тема 7

• 30 550
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Някой да има идея от какво се получава това?

Не са всички киста така но има доста.

# 541
Прилича на хлороза. Или почвата е бедна, изчерпана, или корените са увредени и не транспортират хран.в-ва към растението. Аз бих отишла да покажа едно листенце в агроаптека.

# 542
  • Варна
Привет. Вчера си взех карамфилчета и петунии, че май няма да ги бъде мушкатата ми, заминават си, а уж лесно
 се гледали 😝😝😝  Посях си и семенца- цветен микс, взех си течна тор за балконски растения и чакам цвят вече..... дано се стопли и времето , че се притеснявам дали няма да прецакам и новите цветя.

# 543
Карзче, заповядай:

Намерих го по средата на градината, в тревата. Като прецъфти ще го местя при другите, че нямам бял.

И малко буренчета:

# 544
  • Карлово
Ей това синичкото буренче, тук му викаме "Лазарче", така е превзело градинките, целите със ситни сини точици, че ми иде и в моята да засея.
А глухарчетата как обичам! Преди ги ядях, ама сега малко се страхувам, от котки, кучета, които се скитат и се въздържам.

# 545
При мен се е самозасяло, но ми харесва.

# 546
  • Бургас
Ени, благодаря ти, много!
Нежно много! ❤️
Много нежно синичкото ❤️

# 547

Градината стана игличина поляна. След дъжда и един приятел се показа

# 548
Момичета, бързам и аз да се похваля.
До тази година само мушкатки и сакъзчета имах на балкона, но така се въодушевих от вашето изкуство и цветни палитри, че в порив си взех две петунии  и една бегонийка.
Пресадих ги и се надявам да не ги уморя. Дали да ги изнасям на балкона, не знам сега светло ли им трябва, водно ли, хладно ли, и т.н.

# 549
  • Мадрид / София
Колко време минава от посаждането на грудките бегония до покълването им?

# 550
Зависи от температурите,но около 10 дни,до две седмици трябва да има признаци някакви.

# 551
  • София
tays,ако питаш за петуниите и бегонията,обичат слънце.Умерено поливане.

Вчера цял ден се занимавах с мушката.На голяма част смених изцяло почвата ,на някои само горния слой.Сложих тор.Сега  умувам дали да ги изнеса или още малко да изчакам.
Имам още цветя за пресаждане,но ще е по-натам.

Магни,много ме "дразниш" с твоя еониум Wink.Разкошен е ,направо го обичам .

# 552
Моите бегонии са на топло, вътре, при еднакви условия и потеглиха само две, с около две или три седмици разлика, а третата още спи.
Май си прецаках разсада от лобелия Confused. Тъкмо се бяха подали и понаежили и ги полях с лейка. С приставката с малките дупки, но въпреки това струите вода направо ги размазаха, не знам дали ще се съвземат. Досега само ги пулвелизирах. Мнооого крехки, наистина много
Част от латинката поникна, обаче дърпа на височина с часове, дали и липсва светлина?
Такива размествания и временни конструкции сътворих днес, заради разсадите, дано мъжете не забележат нищо като се приберат, поне веднъж умопомрачителната им разсеяност да ми е от полза Joy

# 553
tays,ако питаш за петуниите и бегонията,обичат слънце.Умерено поливане.

Вчера цял ден се занимавах с мушката.На голяма част смених изцяло почвата ,на някои само горния слой.Сложих тор.Сега  умувам дали да ги изнеса или още малко да изчакам.
Имам още цветя за пресаждане,но ще е по-натам.

Магни,много ме "дразниш" с твоя еониум Wink.Разкошен е ,направо го обичам .
Благодаря ти !
Ще изчакам с балкона в този софийски мрак, аман вече от дъжд.
Днес и аз се занимавах с мушкатата, мислех да ги мятам, но съседка ме възпря, че било рано.
То си има логика и в това, миналата година ги изнесох и ги наваля сняг.

# 554
Страхотни са ви градините и цветята момичета Simple Smile!
При нас днес беше слънчево и почти всичките ми мушката цъфтят , за петуниите мисля, че е още рано да са навън, след 10 дни мисля и аз да си купя 1-2 саксии, въпреки че много въшлясват.

Общи условия

Активация на акаунт