Нашите цветя - обща тема 7

• 30 999
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте отново! Розата ми, която е в саксия сякаш няма да я бъде/жълтее, пъпките падат.../, да я засадя ли в градина - ще оцелее ли, ще цъфти ли?

# 526
Засаждай смело, розата е градинско растение.

# 527
  • In transit
Засаждай я. На моята (която бях купила по 8-ми март от лилд) и окапаха пъпките и взеха да и съхнат листенцата. Преместих я в по-голяма саксия и я изкарах на балкона. Вече е двойно по-голяма.

# 528
Засаждай я. На моята (която бях купила по 8-ми март от лилд) и окапаха пъпките и взеха да и съхнат листенцата. Преместих я в по-голяма саксия и я изкарах на балкона. Вече е двойно по-голяма.
Може ли снимка, да се ориентирам горе-долу за саксията и вида?

# 529

Днес си го купих. Имате ли представа как се казва?

# 530
  • Карлово
Флокс се казва.
На съседките откога е нацъфтял, а моя е само листа. Все някога и той ще се престраши да цъфне.

Ето:

Едни мои зюмбюли, Много приятно ме изненада този банановия.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 15:32 от ДамаТрефа

# 531
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и моят на балкона още не е цъфнал, а в селскат аградинка не знам как е.
затова пък мускарите в сандъчетата цъфтят. Simple Smile точно както ги помня - само синичко-лилави шапчици без никакви зелени листа. Simple Smile
и клематиса в кофичката расте сякаш някой го тегли за ушите. Simple Smile

# 532
  • Карлово
Ох Добри, добре че спомена мускарите, 5 дни се мъча да си спомня името им.Rage

# 533
Зюмбюлчета прасковки HugTwo Hearts Представям си как миришат!

Как мускари без листа? Моите са 70% листа Satisfied

# 534
  • забравих си мисълта...

Саксията трябва да е най-малко,  височина, ширина, дълбочина - 40/40/40. Тези размери са минималните, които са споменават от специализираните цветарски магазини. Аз моята роза я купих сега и я засадих в такава саксия и ще видим, за сега се чувства добре. Чакам да получа още една, но кога ще дойде, не знам.

# 535
  • In transit
В момента е в саксия с диаметър 9-10см. Утре ще го снимам. Предната, в която го купих беше около 4-5см максимум.

Гледам по градинките наоколо зюмбюлите са нацъфтели, а моите още се чудят... сигурно им е студено.

# 536
  • Бургас
Искам бял зюмбюл! ❤️
Имам тъмно син, светлосин.
Трябваше да имам розов и бял, но не цуфнаха....

# 537
Ходих до Хоуммакс за тор .
ВСИЧКИ ЛУКОВИЦИ СА НАМАЛЕНИ МНОГО....

# 538
Минзухарите ми в саксията на терасата така и не цъфнаха. Листата ил стоят сухи. Бутнах един леко и те паднаха. Стоят лигави в основата. Измръзнаха ли, изгниха ли не мога да разбера. Ще ги изровя и се чудя да ги хвърлям ли или да пробвам в градината да ги бучна?

# 539
ПС преди 4 години подарих адениум на приятелка. Много лови акари и въшки, но тя го пръска здраво с препарати, вкл. превантивно. В началото няколко пъти листата му окапваха изцяло, но пак тръгваха. миналото лято нацъфтя красиво.
На първите едри снимки, ми се струва, че това са бели въшки.
Диорела, мерси за споделеното. В агроаптеката също казаха, че им приличало на следи от въшки - какви обаче, не разбрах. Почнах да го пръскам с моспилан и в почвата ще сложа, като позасъхне, че беше прясно напоен, когато ги открих тези неща. Дано оцелее и този път Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт