Нашите цветя - обща тема 7

• 30 954
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Мадрид / София
Едно растение е, не е присадка. Живо растение си е. Ананаса в центъра расте от централно стъбло. Имаше и малки издънки в основата. Хареса ми ама вече къде да го слагам и него. Иска полусянка, поливане 1 път в седмицата и температури 25-30•С. Тъкмо като за при мен.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 16:22 от Angela61

# 76
Значи теоритично, след време можеш да имаш зрял ананас, отгледан вкъщи Blush Виж ти, какви неща се продават...

# 77
  • Мадрид / София
Да, правят го в Централна Америка. Казват, че ако отрежеш горната част с листата на плода ананас и го сложиш във вода ( почистваш най-долните листа) след време ще пусне корени. На мен не ми се получи, пробвах.
Имах една колежка от Бряг на слоновата кост и тя ми каза, че плода се реже и покарва нов. Така имат няколко реколти от едно растение. Дали е така - не знам.
Но на снимката е едно растение, не е присадка. Така си е.

# 78
И аз пробвах с ананас, не пусна никакви корени. Дали обърках технологията или е бил мумифициран с препарати преди да го купя не знам.

# 79
Аз на такъв 🍍, след като се спаружи плода (гледах го в северна стая) му отрязах горната част (зеленото) и го бучнах в саксия. Изкарва нови листа

# 80
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз съм сяла ананас.
семките са съвсем до "люспите" на кората. малки, като маково семе.
поникнаха, тръгнаха добре и аз реших да ги засадя на двора, че там има капково. да не ги мисля с поливането.
оказаха се много вкусни за местните инсекти и цялата реколта замина.
Simple Smile но беше приятно изживяване.

# 81
Днес ходих в магазина за цветя и животни и погледнах фрезиите. Някои от тях вече цъфнали.
Те в магазините цветята все са им с по месец-два напред от домашните, особено луковичните. Всичко на закрито се гледа и се помпа допинг, не играят честно Imp

Отрязан ананас и унас беше провал всякак, и във вода и в почва, ама е забавно да бучнеш и да му се надяваш. Може би зависи колко зелен е бран и колко е пресен. Ще човъркам за семки следващия път. 

Този декоративния май е джудже, но може би защото е в саксия му е такова дребно ананасчето. Интересни са, особено пък ако си отгледаш реколта ехааа Smiley

От мен папратче:

# 82
  • Мадрид / София
Има вид сорт ананас бейби и е почти толкова голям колкото този от снимката днес, но узрял вече. Може пак да се пробвам когато се позатопли още малко, че сега в къщи е около 18-20•С

# 83
Аз днес все пак се наканих да огледам всички саксии и саксийчета. Повечето качих на покрива.  Това е всичко което оцеля през зимата.
Скрит текст:
Още не съм подредила градинските мебели затова ги наредих върху старото газово барбекю, по нататък ще ги аранжирам по-добре.

Тези не знам защо са в различен цвят. От едно и също място са взети резниците

Еониумите отдавна прецъфтяха, лятото спят, но засега са зелени.

Юката се чудя дали да не разделя в отделни саксии.

Добри, Епифилума снимах за теб! Виж колко е пораснал Simple Smile

Цъфтящото ми мушкато, което знаете. И още едно орязано до дъно се опитва да се развива, но него ще снимам по нататък.

На разчистената тераса останаха само тези. ММ каза най-сетне ще я ползваме по предназначение. Аз поне друго освен да редя цветя на нея не се сещам Joy
В празната на пръв поглед саксия е луковицата на Калата - най-после я изкарах от хладилника. Да видим какво ще се случи с нея.

Аптениите определно не са в най-добрия си вид, но се надявам пролетта отново да станат зелени и цъфтящи.

Надявам се началото на април да е достатъчно топло за новите сезонни попълнения.
Не снимах стайните, но шефлерата ми е удвоила обема си и много ме радва. Вие отново сте коментирали цветя, които са висш пилотаж за мен, но поне гледам снимките с удоволствие. Simple Smile

# 84
за двете алоета с различен цвят - червеното е било на пряко слънце и слънчо го е жарнал. Simple Smile
хареса ми количката до бугенвилията. саксия ли е?

# 85
Да, Добри! Подарариха ми я за един РД преди много години когато не знаех какво е каланхое. И го уморих естествено. По него време карах и мини та беше много символичен подарък Simple Smile
И за алоето си права. Червеното си стоя цяла зима на покрива. Зеленото беше на терасата с козирка.

# 86
Simple Smile реших, че е декорация и много ми хареса. и като саксийка ми харесва. Simple Smile

# 87
  • на острова на мечтите
Аз имам вече три ананаса засяти. Хващат се много лесно,но може би защото при нас е топло. Като купувам ананас гледам листата да са здрави. После ги хващам и завъртам, така се откъсват от плода цели. Обелвам почти всички листенца от външната. Те са мънички по принцип. И после бучвам в саксията направо. Поливам и чакам

Уви, не ми качва другите снимки Cry

Този е от септември. Орязах снимката. Магни, как качваш тези снимки? На мен не ми позволява от телефон да зареждам големи файлове.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 18:15 от danilu

# 88
Данилу, аз все забравям как се качва снимка в скрит текст от телефона, затова най-често се включвам от лаптопа. И нямам ограничения за размера.

# 89
Аз бях чела че капаче от жълтата част трябва да остане. Само зелената китка ли се боцва в почва от ананаса всъщност??

Общи условия

Активация на акаунт