Нашите цветя - обща тема 7

• 30 973
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
После ги хващам и завъртам, така се откъсват от плода цели.
Явно ананасите, които продават при теб, са зряли малко по-дълго на дървото. При мен листата не се отделят така, здраво са си закачени към плода.

Искам да попитам, някой презимувал ли е фуксия вкъщи? Аз пробвах, сега си е вътре до прозореца и вече започва сериозно да се разлиства. Ще цъфне ли вътре, или трябва задължително да я изнасям след сланите?

# 91
  • Мадрид / София
После ги хващам и завъртам, така се откъсват от плода цели.
Явно ананасите, които продават при теб, са зряли малко по-дълго на дървото. При мен листата не се отделят така, здраво са си закачени към плода.

И аз това си мисля. Като ги знам ананасите дето ги продават, ако им завъртя листата ще се отскубнат и ще ми останат в ръката (ама само листата). Може ли за подробности? да знаем как да процедираме.

# 92
  • на острова на мечтите
Данилу, аз все забравям как се качва снимка в скрит текст от телефона, затова най-често се включвам от лаптопа. И нямам ограничения за размера.
Аз знам как се прави скрит текст. Отиваш най-долу на страницата и клокваш на "пълната версия". Но и там от телефона не ми качва снимки над определен капацитет.
Не са ни различни ананасите мисля. Процедурата е много лесна. Хващам в основата листата, все едно искам да изтръгна бурен от градината,т.е с палеца и показалеца към плода и завъртам силно. Не е много лесно, ама ако не стане така режа с нож под листата във форма на конус, но не много дълбоко. После отстранявам на ръка по-голяма част от листата. Така се оголва нещо като дебеличка дръжка. Хм, писах писах, а после се сетих да потърся видео. Ето го.
https://youtu.be/UgZnAyLNkCo
Момъкът показва, аз съм написала повечето неща. Аз пробвам първо и после търся информация.

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мацки, ананасите не зреят на дърво. Simple Smile представете си ги като нашите зелки - на редове на нивата. Simple Smile

# 94
мацки, ананасите не зреят на дърво. Simple Smile представете си ги като нашите зелки - на редове на нивата. Simple Smile
Боооооже, ако съм предполагала някога...

https://giropark.ru/bg/nasosy-i-nasosnoe-oborudovanie/gde-rastet … cii-ananasov.html
https://www.youtube.com/watch?v=CeJrID31LpY&t=50s
https://www.bgfermer.bg/Article/7159398

# 95
Здрвейте момичета Simple Smile
да споделя малко красоти от вчера от ботаническата на Московска

Аз си награбих една Копривка, много исках такава

днес си подреждах кактусите и видях този щастливко Simple Smile

# 96
Флоксче, благодаря за новата тема Simple Smile!
Нямам нищо ново с което да се похваля, качвам снимка на една чужда красавица, собственичката ме помоли да я реанимирам, че беше я приготвила за хвърляне- имаше само две сухи пръчки края на  месец декември

# 97
Ееее, Добри, разби ми детската представа за ананасовата палма Flushed Даже съм рисувала такива, и учителката по рисуване не е възразявала Grinning

По темата, нямам много за показване. Едно тазгодишно, и едно самозасяло се от миналата...

# 98
  • Бургас
Оххх, разкошни цветенца! ❤️
Теменужката е много нежна!
Ананасите са големи сладурковци!

Днес се любувах на орхидеите на една позната. Отрупани с цвят 😍 Пои ги обилно, не ги реже.

# 99
Ех, Нат, чудесно си се справила с азалията. Аз владея обратния процес - от цветущо растение мога да направя две сухи пръчки само за няколко месеца. Не че искам да ви се хваля, но нямам грешка, всеки път ми се получава Nerd

# 100
Аз азалия за седмица докарах до сухи пръчки. Много харесвам азалии, но друг да се грижи за тях.

# 101
  • Мадрид / София
И аз се пробвах с азалии обаче не им хареса при мен. Топло им било, сухо им било, водата не била по вкуса им ... та така с тях. Раздлихме се набързо. Много малко им трае цвета.

# 102
  • Варна
Днес отидох до Хоум макс да си взема семенца Винка, реших сама да пробвам. Обаче нямаше избор и си взех Импатиенс/циганче и лобелия. Искам да направя пълни и пищни сандъчета. Дали ще се получи? Ако имате реални снимки от някое от тях ще се радвам да видя.

# 103
Някой гледал ли е иксия? Дали се предлага в големите вериги? Попаднах на реклама в ФБ първоначално други цветя загледах сега се чудя дали да опитам.

# 104
Стенли, гледай да не са ти много нагъсто растенията в сандъчето, тогава си пречат едно на друго и не растат добре. Ще трябва да ги разреждаш, така че всяко да има място около себе си.

JMM аз имах иксия миналата година в градината. Много нежно и красиво цвете, можеш да я засадиш между по-ниски растения, цветовете да се носят над тях. Но не обича дъжд, част от цветовете не се отвориха изобщо. Ако пак взема, бих я засадила на слънце и на завет.

Общи условия

Активация на акаунт