Нашите цветя - обща тема 7

• 31 038
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Да,за него Simple Smile Но не знам защо са им така бодлите,дори не съм видяла.Не съм ги правила нищо.Дойдоха в кашони от магазина,доставиха ми ги,аз само ги извадих от кашоните и ги качих върху библиотеката.Не съм ги пипала много-много.

# 451
Ясно,овъртяли са се в кашона😆. Снимай по-отблизо това петънце, че така нищо не мога да видя. Може да е наранено, примерно, но ми трябва близък план.

# 452
Анелка, на какво са листенцата вляво от зюмбюлите? Заприлича ми на винка, но май още е студено за нея?

# 453
Флокс, моята винка е цъфнала видях днес. Тъмно зелената. Пъстрата - не .
Аз така яко го разчистиха преди 2 седмици...

Вижте какво открих - имах едни лоницери в спасителна акция - гледам, че са тръгнали. Освен, че са увивни - друго не намирам за тях. Някаква идея какво ще излезе от тях?

# 454
  • Бургас
Оххх, бялата петуния 🤩😍❤️
Винаги се усмихвам, щом видя теменужки!

# 455
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
какво да излезе от лоницерата?
ще се катери - не се захваща сама, трябва да я вършеш, ще цъфне Simple Smile ще ухае приказно.

# 456
Мариета, увивната лоницера е т.нар. орлови нокти, но твоето изобщо не ми прилича на такова. Листата са съвсем различни от тези, които съм виждала.

# 457
Флокс и на мен не ми прилича - гледах разни снимки.
Имам спомен, че цъфтя преди години като младо растение и после изчезна. Ама и в честит 2 пъти поне. Залиняваше лятото.
Ще видим...

# 458
Анелка, на какво са листенцата вляво от зюмбюлите? Заприлича ми на винка, но май още е студено за нея?
И аз мисля ,че е точно Винка,но пак не съм 100%сигурна.Тук в Германия от няколко дена температурите навън са над 20°,затова си мисля че е абсолютно възможно да е Винка.

# 459
Цитат
Японски чашкодрян (Евонимус японика) / Euonymus Japonica
- крушка.
Добри, не зная от къде е дошло 'В', но по всички стари книги, крушката  е все еВонимус японика на български. Същото е и за евонимус радиканс и др.

# 460
  • Варна
MagniM скри ми шапката с тези петунии. И аз си мислех, че мога да гледам петунии. Кажи моля, как се грижиш за тях! Прищипваш ли (тази дума и техника преди седмица чух за първи път)?

# 461
Китайската ми роза е опаразитена масово от някакви микроскопични бели пеперуди. Пръсках с биокил, но ефекта беше временен или нищожен. Основно са снесли на задната страна на листата, като че ли залепват. Моля дайте съвет.

# 462
Китайската ми роза е опаразитена масово от някакви микроскопични бели пеперуди. Пръсках с биокил, но ефекта беше временен или нищожен. Основно са снесли на задната страна на листата, като че ли залепват. Моля дайте съвет.

Прочети мнение # 409 тъкмо за това сме си говорили.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 08:45 от Desislava Rangelova

# 463
MagniM скри ми шапката с тези петунии. И аз си мислех, че мога да гледам петунии. Кажи моля, как се грижиш за тях! Прищипваш ли (тази дума и техника преди седмица чух за първи път)?

Аз махам всички увехнали цветове. Всяка сутрин. И ако се удължат грозно - режа.
Тези на снимката са от мин. пролет. Но като ги нападна бяла някаква въшка - до там.

# 464
Памуклийки, много са упорити, заради тях хвърлих едно много красиво кралско мушкато- пръсках с Моспилан и още два препарата, не помогнаха. Отделете го, да не се прехвърлят и в/у другите цветя.
Момичета, искам да се похваля след едногодишно търсене най накрая си купих каладиум Simple Smile
.
Ехаааа, Мариета, голяма цветна феерия е при теб, красота и изящество, завиждам за двора Simple Smile Wink!

Общи условия

Активация на акаунт