Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 32 419
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ай за животните се заговорихте. Ние си имаме котка, от миналият август. И двамата с мм обожавамe котки но той не искаше че трудно беше изживял загубата на неговата котка. Една вечер малкия каза мамо моля те да си вземем домашен любимец. Отворих олкс и попаднах на този красавец, веднага се навихме. Чак след време осъзнах защо датата му на раждане му е толкова позната. Това беше датата за термина на първата ми бременност, имам чувството че душичката ми се върна. Това коте е залепено за мен, само мен следва,  с мен спи. Много блага душичка е, не се държи като коте а като човек Heart

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 08:15 от Мацето

# 526
Хубаво е да има домашен любимец. Само да не е като моето такава претенция и с разни проблеми, ама тва го обеснявам в друга тема 😁. Кане корсо е Манди на 1.5 г, просто още не е порастнала напълно, а и не я купирах както е модерно 😁

Аз от вчера започнах приема на Витекса, да видим ще има ли ефект някакъв. То след абортите цикъла ми без това се удължи на 31 дни, така че дори да го намали малко мисля, че не е проблем. А и то ми върви като хората 3 дни после още 3 ми цапа, ако и там повлияе ще е супер 😁..
Одри много хубаво звучи, дано всичко е наред до финала! 🍀
Успех и на всички останали 🌞

# 527
  • Казанлък(Бургас)
Ние имаме кокер. Като цяло е чешит и не обича да го мачкат, което не спира почти 3 годишната да го прегръща и язди. Но й е пръв приятел, когато похапва - винаги има нещо и за него. Grinning

Скрит текст:

# 528
Много се радвам на хубавите новини при момичетата с пресни тестчета! Хайде, остана още третнка месец, да го напълним с хубави новини Blush
Ей, колко много котко- и кучо- любци сме се събрали тук Simple Smile И аз си имам котка, рошава дивачка със собствено мнение, понякога благоволява да идва да се гушка. Много съм се чудила как ще реагира на присъствието на бебе вкъщи - дали ще я дразни, дали няма да обръща внимание, дали ще ревнува? Имате ли опит, мами, как реагираха вашите животинки на нов член в семейството?
Скрит текст:
Ако съдя по реакцията към прахосмукачката робот - отначало я беше страх, после я следваше неотлъчно, после спря да й обръща внимание Grinning Шегувам се, разбира се, бебето няма нищо общо, но пък и котките са пердета, едва ли много ще се връзва и на бебе, освен когато плаче Grinning
Иначе си продължавам с разследването на моите хормони - направих пак прогестерон и естрадиол на 7 ден след О (която беше на 26 ден от Ц, а не на 16, както ме излъга - явно 10 дни се е мъчило да се снесе туй яйце и затова ме е боляло толкова време). Ето резултати:
Скрит текст:
Estradiol (Естрадиол)²      373.00   pmol/l   
Progesterone ( Прогестерон )¹      43.900   nmol/l 
denis коментира, че на 7 ден след О прогестеронът трябва да е над 45, за да показва състояла се овулация и всичко с нея да е наред, ама аз пък се радвам, че изобщо го има, и че тялото ми се мъчи да се балансира, след толкова месеци с липсващ въобще цикъл, за О да не говорим. Та съм положително настроена от резултатите Blush

# 529
Yanac и ние сме с кокерка. Нашата хич не дава са се гали, да се мачка... Гушкането е тотален мираж. Аз много исках и ММ се съгласи заради мен, но изобщо не ѝ се радва и не се разбира с нея Sad

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 09:51 от little.madness

# 530
Момичета, благодаря ви, че ме мислите Heart Добре съм, пусках ЧХГ в четвъртък и петък - расте, утре пак ще пускам в клиниката и чакам дата за преглед Simple Smile За сега всичко р наред, надявам се така и да остане Heart

Черпя ви с моята настояща голяма любов - Бари на 7,5 месеца Heart

# 531
Одри, честито!!! Прекрасна новина, желая ти спокойна бременност и пухкав финал ♥️
Kalestia, и на теб желая същото ♥️
Момичета как исках и аз да се присъединя към вас , но уви при мен май за пореден път нищо не е станало.. 4 фоликулчета са отишли на вятъра... Днес си  направих тест Престо на 14 ден след О и има една самотна черта, после видях, че теста е с изтекъл срок на годност 2019та... Та утре ще направя нов, но за съжаление не тая големи надежди 😢 Това ми беше 3 - то инсе, вече от 3г и половина не се получава и не знам дали има смисъл да правя 4-то или направо да се насочваме към тежката артилерия. Вие какво бихте ме посъветвали? Не сме си правили генетични изследвания и се замислям..За инвитро дали са нужни? Извинявам се ако въпросите ми не са за тук, но това е единствената тема в която пиша и чета. Вие и ММ сте единствените на които мога да споделя.
Прекрасни домашни любимци 😘
Ирен, стискам палци 🍀
Darling  и аз мисля, че още една консултация няма да навреди.
Mandaria, дано сте хванали яйцето.
Winter, Пълнолуние, Brandy, Alison и всички останали скоро не писали как сте?
Успех на всички чакащи 🙏

# 532
Одри, Кали само добри новини чакаме от вас момичета! Имате много силно стиснати палчета! ❤️
Make*a*wish* много съжалявам Sad. Аз също бях с по 4 ДФ във всеки яйчник и като видях самотната черта се сринах, защото имах много, много надежди че ще стане...
Аз бих те посъветвала ако имате възможност да избутате и 4тата за да може да кандидатствате по фонда. Дай Боже, да не се наложи и да се получат нещата ❤️.
Аз стартирам сега инвитро на ЕЦ и ако не се получи, ще избутам другите 2 инсета, но на ЕЦ без повече стимулации, за да кандидатстваме по фонда.
Момичета имате прекрасни домашни любимци. Аз имам на двора 3 котета, 1то спасено от бебе 🥰 и каракачанка.
Успех желая на всички! 🍀

# 533
Make a wish, и аз като Билийвчето бих те посъветвала да направите още една инсе за да може да си кандидатствате по фонда, пък може и да ви е на късмет Wink Аз също освен с ММ и с вас нямам къде другаде да си споделям, затова ви благодаря - голяма сила сте Heart Аз съм добре - поработихме си и сега ще чакам...попринцип съм нетърпелива, ММ ме бъзика че искам нещо не да се случи веднага, а вчера да е станало Joy НО съм решила да не го мисля уж, чистя, готвя, разходки в парка,чудя се какво да направя да не го мисля и да не го говоря....
Желая късмет на всички и мноооого ++++++ People Baby People BabyPeople Baby

# 534
Aureos, от поста ти в темата за хормоните ми направи впечатление, че FT4 е на минимума. Хубаво е да е в горната третина на референтните стойности. Реално с хормона, който приемаме (еутирокс или л-тироксин) приемаме точно FT4, а следим TSH. Може би трябва корекция на доза, ако приемаш. Това към лекар, разбира се. Прогестерона ти отговаря на 13.8 ng/mL, в калкулатора го дават като нормален за лутеална фаза - но всъщност не си дала референтните стойности за конкретната лаборатория, за да преценим. Не се съмнявам въобще в мнението на Денис, но дай да видим референтните за прогестерона.

https://www.wantbaby.info/calculators/progesterone-level-calcula … 3.9&unit=nmol

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 11:16 от Mandaria

# 535
Одри, Калестия, честито ❤ Едва наваксах с темата, но много ме зарадвахте!
Аз си направих един тест за овулация ей така, че от месеци не съм купувала, защото все отрицателни излизаха и се бях отказала от тях и хоп-изненада този е положителен(май). Показвам, за да дадете мнение, че седи леко размазан..
ММ пък се схвана вчера и сутринта му помагах да си обуе чорапите, а не знае какво го чака довечера милият.

# 536
  • London
Хибискус, за мен е абсолютно положителен теста. Успех ! ❤

# 537
Хибискус според мен тестът ти е напълно положителен! 🍀

# 538
Aureos, от поста ти в темата за хормоните ми направи впечатление, че FT4 е на минимума. Хубаво е да е в горната третина на референтните стойности. Реално с хормона, който приемаме (еутирокс или л-тироксин) приемаме точно FT4, а следим TSH. Може би трябва корекция на доза, ако приемаш. Това към лекар, разбира се. Прогестерона ти отговаря на 13.8 ng/mL, в калкулатора го дават като нормален за лутеална фаза - но всъщност не си дала референтните стойности за конкретната лаборатория, за да преценим. Не се съмнявам въобще в мнението на Денис, но дай да видим референтните за прогестерона.

https://www.wantbaby.info/calculators/progesterone-level-calcula … 3.9&unit=nmol

Ето ги референтните, влизам в тях:
Скрит текст:
Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L:
фоликулна 0.18-2.84; овулаторна 0.38-38.1; лутеална 5.82-75.9;
За жени в менопауза: до 0.40 nmol/L;
Референтни граници за бременни в nmol/L:
1-ви трим. 35.0-141
2-ри трим. 80.8-264
3-ти трим. 187-681;
Точно затова питах и в темата за хормоните, защото научих че това, че нещо е в референтните граници, не винаги значи, че е оптимално, и нямам нужните знания да преценя Simple Smile
Да, щитовидните ми са ниски, ТСХ е високо за забременяване  - 2.8 (стигало е до 3.5). Предната ендокриноложка, при която ходих, каза, че ще следим и ако забременея, тогава ще пия хормон, но от всичко, което чета, е добре да взема мерки преди това. И без това ми е мноооого трудно да си контролирам метаболизма и хормоните - лесно качвам кг, и с много усилия успявам да поддържам здравословно тегло (имам и ИР). Та имам час другата седмица при д-р Начев, ще коментирам да ми назначи терапия за ЩЖ, писна ми да се мъча, само за да не пия хормон. Всичко друго, което зависи от мен, правя.

П.С. Благодаря за калкулатора, има интересни графики как се движи нивото на хормона при бременност. Като гледам референтни граници, ми е трудно да преценя дали наистина е добре, а тук има и статистика малко Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 13:37 от aureos

# 539
Хибискус, за мен е положителен тестът, ама си го виж и утре как е.
Make a wish, за разлика от Белийв и Уинтър , аз съм на мнение да не си губите времето с инсета. Ин витрото е с по-голяма успеваемост, а дори да не ви се получи , пак се брои като неуспешен опит за фонда. Ако не искаш тежка стимулация, може да пробваш на ЕЦ.
Големи сладурковци са ви домашните любимци. Аз си имам един чисто черен голям котьо вече на 14 години, но живее при родителите ми.

Общи условия

Активация на акаунт