Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 32 452
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря, момичета , за палчетата! Heart
Абсолютно съм съгласна с Пълнолуние. При мен алармата до скоро беше в 4:30 , а л-тироксинът сложен в кутийка до леглото. Пия и продължавам да спя, като за работа ставам към 6:30 и към 7 си пия зелния чай. Сега обаче го изместих в 3, защото на 6 часа слагам вагинално прогестерон , а трябва да има поне 4 часа между л-тироксин и останалите хапове.

# 196
  • Замък сред облаците
Аз понеже с аналгетиците не се уважавам (не намирам никакъв ефект, освен при болките след като ми резнаха коляното и тогава ми просветна, че активните вещества действат различно), чекнах и гуглето казва, че аналгина както и аспирина не са ОК при меструация, защото и двете действат съдоразширяващо. Така че ето това ти е разковничето Simple Smile
Ще си позволя да те поправя като специалист 😁
Аналгинът е много подходящ при менструални болки, тъй като има и лек спазмолитичен ефект. На мен само това ми помага.
 Аспиринът(ацетилсалицилова киселина) има инхибиторен ефект върху тромбоцитите, поради което има повишен риск от кървене(не е подходящ при менструация).
Метамизол(аналгинът)може да понижи ефекта на ацетилсалициловата киселина върху агрегацията на тромбоцитите (слепване на кръвни клетки и образуване на кръвен съсирек), когато се приема едновременно. И двете лекарства нямат съдоразширяващ ефект.
Елиза, в България е такава препоръката... то би трябвало да е така навсякъде. "на гладно" означва половин час преди храна или 2 часа след, т. е. на празен стомах. Тъй като има хора със забавено изпразване на стомаха, аз лично бих препоръчала 1 час преди или 3 часа след храна 😊

Kactus, мерси за инфото. Като проверих в гугъл, обаче излизат точно тези твърдения в уж популярни сайтове със съответните препоръки. Ето например, първият резултат в търсачката: https://ezine.bg/n11-100968-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%B4%D0%B5%D0%B … D1%8F%D1%82%D0%B0

# 197
Аз понеже с аналгетиците не се уважавам (не намирам никакъв ефект, освен при болките след като ми резнаха коляното и тогава ми просветна, че активните вещества действат различно), чекнах и гуглето казва, че аналгина както и аспирина не са ОК при меструация, защото и двете действат съдоразширяващо. Така че ето това ти е разковничето Simple Smile
Ще си позволя да те поправя като специалист 😁
Аналгинът е много подходящ при менструални болки, тъй като има и лек спазмолитичен ефект. На мен само това ми помага.
 Аспиринът(ацетилсалицилова киселина) има инхибиторен ефект върху тромбоцитите, поради което има повишен риск от кървене(не е подходящ при менструация).
Метамизол(аналгинът)може да понижи ефекта на ацетилсалициловата киселина върху агрегацията на тромбоцитите (слепване на кръвни клетки и образуване на кръвен съсирек), когато се приема едновременно. И двете лекарства нямат съдоразширяващ ефект.
Елиза, в България е такава препоръката... то би трябвало да е така навсякъде. "на гладно" означва половин час преди храна или 2 часа след, т. е. на празен стомах. Тъй като има хора със забавено изпразване на стомаха, аз лично бих препоръчала 1 час преди или 3 часа след храна 😊

Kactus, мерси за инфото. Като проверих в гугъл, обаче излизат точно тези твърдения в уж популярни сайтове със съответните препоръки. Ето например, първият резултат в търсачката: https://ezine.bg/n11-100968-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%B4%D0%B5%D0%B … D1%8F%D1%82%D0%B0
🤣🤣🤣 Леле, как може да съществуват такива статии не знам!!! Поне едно изречение да беше с вярна информация 😃 Определно не е писана от медицинско лице. Никога не се доверявайте на такива измислени сайтове. Когато искате да проверите нещо-само във Фрамар! Можете напълно да ми се доверите за инфото, което дадох за аналгина и аспирина. 😊

# 198
Благодаря ви много за отговорите относно кафето, момичета!
Аз четох, че кофеинът не е ок за задържане на бебето (тоест прекомерния), а си пийвам по 2 чая матча на ден, които си имат точно толкова кофеин колкото и еспресо, а като не съм на матча съм на еспресо.
Купих си последните дни кафе без кофеин... ужас. Блудкава работа, а не беше евтино. А с 1 напитка на ден не мога просто, някак си имам нужда от поне 2. :Д 1 за сутринта и 1 за късната сутрин или следобед. По време на следване пък смучех по 4 броя. :Д Затова и имах торбички до петите!

# 199
  • Замък сред облаците
Благодаря ти, Кактус 🤗! Фрамар и Пулс са ми основни източници, ама ей на, подлъгах се 😄 А по темата, съществуват ли съдоразширяващи медикаменти от тези без лекарско предписание? За да сме внимателни с тях съответно.

# 200
Ъъъм аз до колкото знам доста от витамините, които се пият в този раздел. Ако съдоразширяващи значи разреждащи кръвта разбира се. Признавам, че не съм сигурна в дефиницията на понятието. :Д

# 201
Аз си пия по 2 кафета на ден. Реших, че докато няма бременност, няма да се ограничавам, да се вманиячавам и да променям начина си на живот.

# 202
Аз пък искам да се оплача. Снощи свекърва ми е вдигнала захарта до 24. Мъжът ми я закарал до болницата и са им направили бърз тест за Коеид, който е положителен. Сега чакат да излязът резултатите от ПСР. Изолирани в болницата естествено. Много тъпа ситуация. Стискайте палци да е негативен, че да хванем яйцето след 2-3 дни

# 203
Понтифф, тихичко честито, и след генералната репетиция този път да е до финал!
Ирен, с толкова знаци чакаме всички положителния развой! Heart  Отивате да си бременеете заедно в отчетната с Одри и Калестиа.Flowers Four Leaf Clover
Анетоо, и аз съм в момента пак в такива настроения - да спирам да чета, пиша и се надявам, и да си гледам живота. Уморих се вече, и психически, и физически, купих си очила за четене заради «старческо далекогледство” според очния ми лекар Laughing, всяка аномалия в цикъла ме изправя на нокти дали не чука вече менопаузата на вратата, май и на мен ми трябва нещо повдигащо настроението....
Мармаладче, хубаво е, че си се изследвала, сега с хормон ще въведете пак ТСХ в норма.
За кафето - това ми е единствения порок, заради кръвното пия максимум по две на ден. Безкофеиновото е по-вредно заради обработката с бензол или дихлорметан,  ако ще се пие кафе, тогава по-добре истинско. При забременяването ноември 10 дена след О изведнъж ми се промени вкусът на кафето и не можех да пия повече от глътка,  това ми беше първия сигнал, че нещо може да е станало, и при двете бременности го спирах отведнъж.
Кременуша, стискам палци да сте здрави, това е най-важното Hands Pray

# 204
Докато сте на кръвоносни съдове и коагулация, да си кажа и аз. За добро или за лошо забелязах огромни синявици при последните кръвни чхг-та и се оказа, че с прием на натокиназа съм смъкнала фибриногена до под долна граница на 1.57, удължила съм си APTT от 21 секунди на 31 секунди и времето на кървене на ужасните 6 минути при нормални до 3 минути. За щастие днес си пуснах тромбоцити и те са си напълно в нормална стойност за мен - 313. Ще обясня в скрит текст. 
Скрит текст:
Преди време пиех протеолитичните ензими от Темата за протеолитичните ензими (серапептаза, натокиназа, бромелаин, пептин) и други. Купувах ги от iherb. Според проучванията, приемани след храна и в малки дози действат като храносмилателни, но приемани на гладно и в по-високи дози тези ензими "топят" излишни наслагвания от фибрин в тялото и помагат за прочистване на кръвоносни съдове. Темите за тези ензими са поне 6 и на който му е интересно може да премине през всичките. Според хората там е възможно да чистят кистозни гърди, прочистват гърлото при полипи и възпаления, и още много други неща, които вече не помня. Аз ги пиех, като се надявах да се прочистя от миомите, които също са фиброидни образувания.
Когато установих тромбофилиите и високорисковия фактор V, в темите за тях се говореше за добавката естествен аспирин - натаспин. Който пък съдържа като активна съставка именно натокиназа. И аз от ноември досега почти всеки ден пиех въпросната натокиназа и последствията вече ви ги описах. Наистина не знам дали да се радвам или не, но знам, че при бременност АПТТ трябва да е поне 31 секунди, а фибриногена трябва да е до 4-5. Т.е. щом тромбоцитите ми са нормални, фибриногена ми е нисък, а АПТТ висок, според мен един вид съм си подобрила показателите и би трябвало да съм една идея по-далече от лоши ситуации и тромбозни инциденти. А кървенето от 5-6 минути изобщо не ми се струва проблем, стига да няма скрито (вътрешно) такова. Доскоро едва ми текваше кръв за изследвания, сега си вървеше без никакъв проблем и ми източиха 2 колбички онзи ден.
И последно, че стана дълго - сега малко се притеснявам дали пък не съм си разрехавила лигавицата като следствие от това разреждане и това да е причина пък за липсата на имплантация. Ей така си се тревожа, и дори ме е страх да кажа на док, че съм пила това. Определено в семейството ми има инсулти и съдови инциденти и знаеки, че имам този високорисков генетичен фактор предпочитам да съм в здравословните граници на показателите за коагулация.
Извинете за отклонението, просто вече като чуя "тромбоза" и настръхвам.

# 205
Кременуша само да сте живи и здрави, другото ще му дойде времето 🍀

На мен хематолога ми каза да пия само аспирин-протект вечер след хранене. Като дойде МЦ го спирам за 3 дни. Вече при евентуална бременност ще редувам с Фраксипарин. Сега другия месец съм на кръвни изследвания, да видим как вървят нещата.

# 206
Много искам да споделя една статия,която много ме трогна,дано не ви досадя
https://9meseca.bg/reproduktivni-problemi/kak-zabremenyah-estesv … orska-yiacekletka

# 207
И аз ще се обадя по темата за кафето без да ме е питал някой 😂 честно, какво му харесвате толкова? Колкото пъти да съм се излъгала (дали от учтивост, дали от надежда да ме ободри) съм си вкарвала автогол. Корем, главоболие, пищящи уши, чудо! 😂
Иначе и на мен отново така ми изписаха Л-Тироксина. Сутрин рано, 30 Мин (обаче моите 30 стават често цял час), преди закуска. Преди години като бях с ТСХ > 12 го пиех по същия начин; лекуваше ме завеждащият на ендокринологията в тукашната университетска болница. Дано е знаел, какво прави, хахах! 😀
Благодаря ви много за милите думи! ❤
Дишам, дишайте и вие! Гуш!

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 22:41 от Анонимен

# 208
Понтиф, прекрасни чертички пу-пу! Лека бременност Hug
Ирен, стискам ти палци да се похвалиш съвсем скоро!
УинтърчеКак е всичко при теб? Похвали се, оплачи се. Hug Heart
Марго, никакво отказване! Ти си движещата сила на тази тема и всички имаме нужда от теб. Докато не мяташ памперси, аз лично няма да се успокоя пък! Казах!
Хариомче, благодаря за статията, много трогваща.Relaxed
По темата за кафето, пия по 1, но реално не ми трябва, пия го заради вкуса. Единственото от което съм горда е че с времето се научих да го пия без захар и с кокосово мляко. Не че после не опуквам един цял шоколад, но това е друга тема Animal Pig

# 209
Благодаря ти, Кактус 🤗! Фрамар и Пулс са ми основни източници, ама ей на, подлъгах се 😄 А по темата, съществуват ли съдоразширяващи медикаменти от тези без лекарско предписание? За да сме внимателни с тях съответно.

Има, но те са опасни, само ако се комбинират повече от два вида едновременно или се приемат в големи количества. Редица добавки, минерали и билки показват вазодилатиращо действие и при едновременна употреба могат да доведат до прекомерно засилване на ефекта. Такива например са коензим Q 10, L-аргинин, ниацин (витамин В3), какао, магнезий, чесън, гинко билоба и много други. Най-добре да се приемат добавки и витамини специално за бременни. Аз съм фен на Прегнакеър 😁
SnowWhite, съдоразширяващи и лекарства разреждащи кръвта са две различни групи медикаменти. Едните действат върху кръвоносните съдове(вазодилатация), а другите върху факторите на кръвосъсирването. 😊
ПП. Аз не пия кафе 😅

Общи условия

Активация на акаунт