Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 892
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
Само че за разлика от улиците и тръбите, детската градина има нужда от персонал, на заплата в общината. Скептична съм,  а и ако на дарят улица, няма РП, а ДГ не е условие за РП. Ама нали трябва да имат юник селинг пойтнт,  че да продават. В ливадите без нищо наоколо. И ще продадат, съдейки по реакциите тук. Добър подход и работи. Впрегнати неграмотни журналисти нон стоп да обясняват, че панелите се разпадат и да обясняват  колко е куул да си в НС в ливадите, и нямаш.проблем.  Една лъжа, повторена много пъти, става истина. Респект.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 09:20 от Анонимен

# 271
Забелязвам че напоследък започват да правят по-смислени детски площадки и паркове в комплексите, че дори и в единични големи блокове. А и нали мантрата е да цоцат пари от поддръжка и обслужване на комплекса. Една ЧДГ би била добър паричен поток и според мен идеята е много добра ако има недостиг на градини в района. Проявих интерес заради близостта с бизнес и геритиж парк, но след като няма да има метро в близко бъдеще,  някак си не го виждам да е привлекателна локация. Но знае ли човек, дългосрочно, това цялото поле в ляво ще се застрои.

# 272
ЧДГ струва пари.  Общинската е евтина. Но пък какво да някакви си 1000 лева на месец ДГ (или.по две за 2 деца) за платежоспособните, които са таргетът на НС Grinning  Важното е, че ще са в престижен Южен район в новичко. Такъв е моят тейк от дискусията тук.

# 273
И аз да си кажа само за СС съм !
не избивам комплекси , не се хваля споделям си мнението!

и аз като попея
"А аз паркинг си имам. Надземен, заключен с плъзгаща врата, осветен. Без да правя компромис с локацията. Пак ме извинете. Ох, да, ако вали, имам три крачки до входа си в дъжда. Много голям компромис, признавам."

Пари да ми дават в ман.ли , ориндж каунти, и там други екзотики, еми .. не мерси !

Аз съм по простора вътре- 3.20 височина и вън на 5-10метра отстояние около мен и прозорци от всичките ми посоки и топ центъра !

# 274
  • Somewhere beyond the moon and stars
Да сме по темата:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16164950057554 … k=6ise7z&f1=1
От обявата
"Комплекс 'Семирамида-Витоша'.
ТРИСТАЕН апарртамент на ет 2 от 4.ДОСТЪПНИЯТ ЛУКС.
Прекрасно местоположение зад хотел Макси,южен квартал - НА 191 МЕТРА ОТ БЪДЕЩАТА МЕТРОСТАНЦИЯ В КВ. ВИТОША-"
....

Така като го гледах преди няколко дни, това е по средата на поляни и строителна площадка.
Чак "прекрасно местоположение" е силно казано, но ако много се държи на южни квартали, предполагам, че е ок.

Само да допълня, че НС далеч не е само във вади и ливади; има във всички квартали, макар че в някои от тях е много по-малко, отколкото в други и съответно, цените са значително по-високи.
Например: Лозенец, Стрелбище, Иван Вазов, Изток, по-близката до центъра част на Гео Милев. Та и в идеален и широк център има.
Всеки си преценява какво му е по джоба и с какви критерии може или не може да направи компромис.

# 275
Аз пък харесвам повече новото строителство, а пък съм роден в София (както и моите родители и прародители).
Само не забравяйте, че с голяма вероятност вашите родители (включително баби и дядовци), когато са си строили къща, купували апартамент в панелка и така нареченото старо строителство като цяло, по тяхно време си е било ново! Дори когато са им взимали къщите и са им давали панелни апартаменти пак тези панелки са били чисто нови.

Няма нищо по-нормално от това едно младо семейство да иска да се нанесе в новопостроен блок (също както родителите ви, бабите и дядовците ви са правили преди 30-50-60-70 години).

# 276
Факт. Само че НС на тези места отива два пъти над спрягяните назад 150 к. Те са за НС във вади и ливади, което е масовото.
Като недостатъци за мен,  НС имат ниска етажна височина, а дърветата в парцела са изсечени заради подземните нива. Освен това кухньохоловете не ми допадат, предпочитам отделена с портал кухня. Искаш, затваряш, искаш, отваряш. Искам и килер или склад в ап., това по-добрите НС го имат, но често не. Искам и нормално антре и коридор, за да имат помещенията самостоятелен достъп, а не директно от входа в хола. Което пак е различно, някъде го имат. Искам големи слънчеви стаи с добра осветеност. Не харесвам и подземен паркинг, зловещо ми е. Предпочитам наземен. И аз като Пинко, горе долу същото мнение.
Горното е без да отчитане лосацията  което всъщност е най-важното при избор на жилище. По мое скромно комплексарско мнение
И не бих си пуснала детето в двора на затворен комплекс само, там живеят стотици и дори хиляди, не мога да познавам всички кой какъв е. Ако е малка сграда с двор, да, познавам добре всички съседи кой какъв е.

Фък, то хубаво, че искат, ама да са наясно с цената, а не да купят в ливади с бъдещо всичко и после да се оплакват, че нямат нищо. Като в тази обява. Имало било метро. Ама бъдещо.

Ако пък имат 300 к евро за НС в Иван Вазов, в тази новата на Ситихоум, примерно, да им е честито. На самия булевард е, но иначе е много хубава сграда на супер място. Компромис е шумът.

А, Фък, и още нещо - не всички някога искаха да им вземат къщите и да отидат на новичко в панела. Тези с големите хубави къщи на централни места не искаха. Ама никой не ги питаше. Назад ДОДО мисля даде пример. Така че дори и те не са искали непременно новичко за сметка на локация или други важни параметри.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 10:42 от Анонимен

# 277
Poppea, сравненията са ти както ти оттърва. Няма да влизам в задълбочени спорове,защото си латерна. Сравнявай старо строителство в Лозенец със същото по истински квадрати (само че без архаичните вестибюли). В новото всичко ти е поддържано,дървета има задължително,защото иначе не се получава акт 16. Орязани са някакви стари неподдържани дървета и са засадени нови и красиви. Дворът в повечето СС е с някакви москвичи,буренясал и от терасата си гледаш паркинг. "Красота".
Та ако нормален човек,не латерна,има алтернатива да избира в един квартал - давам прехвърления ти Лозенец за пример:
1 опция разпадаща се старотия със съседи, набор 35-50,които не дават 5 лева за поддръжка (каквито са масово по старите сгради) и буренясал двор.
2 опция нова сграда от типа Secret garden, жилищна Група Южен парк, Embassy homes.
За мен изборът е ясен, ти си дръж на твоето,колкото си искаш,ясно е,че едно си баба знае,едно си баба бае,няма смисъл да обяснявам очевадни неща и тенденции на хора,които дори не се интересуват да купят/продадат в момента.

# 278
дрън дрън
Кооперациите между Руски паметник и Министерството на земеделието нямат никаква разлика на НС и СС по живущи, зеленина, паркоместа и дворове. Има ги, няма ги, за всички еднакво. Има гадно качество на строените през 90те, но преди и след са еднакво добри и поддържани. И няма нови дървета.

Не сравнявай с парковия комплекс НС на майната си, с единствена автобусна спирка на 700 м автобус 527, който върви на 30 минути и свързва дома със София.

Допълвам се - като направят стохилядния комплеск AVIVA на BLD съм убедена, че ще е най-кофти мястото за живеене в района. Нагъчкано и задръстено. Нека има подземни гаражи и зеленина. То няма къде, ама,... 1-2 храста ще сложат.

# 279
Хич не е нормално да настояваш за ново строителство, по принцип. Това значи ли че според купувачите старото става на г*з за някакви си 20-30г? Е какво говори това общото качество на сградите в града? Да ги събаряме за всяко поколение ли? Satisfied

3x4м ако е малка спалня, интересно ми е какви жилища гледате с по-големи?

Градините на Семирамида засега са едно голо обещание. Много ме съмнява че ще карат само с едното поливане. Вътре ще е кошмар да си подредиш мебели. Телевизорът е до вратата на банята, супер. Влизаш от вратата и си оставяш яке и обувки... къде? Носиш ги през хола в спалнята и капе кал по килима? За обличане също, не се ли поглеждате в огледало на излизане? Радиаторите къде ще са? Каниш гости и някой ще се пържи залепен за отоплението? В кухненцето къде е плотът за приготвяне на храната или ще режеш салата на холната масичка? Иначе керамиката отвън и двойните тухли са супер, добре е поне това да стане тенденция в строителството. Остава само да някой да почне да внася маломерни японски мебели. Rolling Eyes

# 280
Хепи Харт, май латерните са повечко от една Laughing  Със здраве, и успех в инвестирането.

Допълвам се, специално за сикрет гардънс сложих снимки, ето още една, да видиш какви дървета има и колко са на десетки декари площ. На това място беше гора.
[
Както правилно Милитана каза, много са секретни тези градини, явно някъде под земята са ги скрили Grinning

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 12:39 от Анонимен

# 281
Добре де, не мога да разбера това малоумие с разпределения на апартаментите в новото строителство. Да, всеки иска да му е чисто, всеки иска по-добри материали на стени и т.н, отвън сградата да изглежда чудесно. Но защо и вътре в разпределенията не се поучат нашите архитекти? Така , както животът се развива, така и мястото ни на живот трябва да се развива.Ппреди по къщите не е имало бани, после са започнали да правят по 1, сега изискванията са повече, трябват повече бани и  т.н. Защо тук намаляваме качеството на живот, вместо да се развиваме? Лично за мен НС трябва да предлага по-високо качество на живот, не само на материали, но и на простор. Когато се строят жилища, целта е да се строят за живеене на семейства, а не че кака Сийка ще ги дава под наем на две студентчета. За тази цел на запад се строят сгради тип общежития.

# 282
И аз ще се изявя като една латерна. Както съм казвал и преди, всички тея маломерни 2ст,3ст след около 10-15 години с повишаването на качеството на живот ще станат абсолютно непривлекателни и ще се обезценят.

# 283
  • София
Няма да се обезценят, защото покупателната способност на хората за 10-15г няма да нарасне неимоверно.

Не, че архитектите не искат да се разгърнат, това са желания на инвеститорите.
Двустайни и маломерни тристайни вървят като топъл хляб.
Апартаментите с мисъл са на цени ОТ 180К евро и народа вика -да, да, тия луди ли са.
Ни така, ни онака.

# 284
Вървят като топъл хляб, защото само такива се предлагат, а ние   не си знаем интереса, а сме се юрнали да хвърляме камара пари за нищо, само че отвън било хубавичко. Имам познати, които замениха панелката с ново. Е, нямат място за 1 гардероб в апартаментчето, в кухненския бокс не готвят, защото е в една ниша. И кое му е хубавото? Ние като купувачи трябва да си отстояваме качеството.

Общи условия

Активация на акаунт