Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 860
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
Или за млада двойка, която не планира деца. Апетитно, но единствения транспорт там е 72 и 5 от 6 ет. без асансьор - никога повече дори за инвестиция.

# 466
  • София
Не бих купил каквото и да, строено през 90те. Мътни години бяха и много от нас тук помним добре. Категорично ако избора ми е 90те или панел/ЕПК, бих се спрял на второто.

# 467
Не бих купил каквото и да, строено през 90те. Мътни години бяха и много от нас тук помним добре. Категорично ако избора ми е 90те или панел/ЕПК, бих се спрял на второто.
Това също е мит колкото и срока на годност на панелките. Какво им е на сградите строени 90-те? Честно казано на мен ми изглеждат по-добре от тези, които са строени в периода 2004-2008.
За мен периода от 2000 - 2008 (преди кризата) е с най-компроментирано строителство. Точно тогава се започна с презастрояването на новите квартали и всичкото строителство беше на "юруш".
90-те години бяха мътни времена в друго отношение - тогава групировките набираха началния си капитал. Не са били те нито инвеститорите в нови сгради, нито изпълнителите на строежите. Тяхното време идва по-късно, след като вече са натрупали стабилен начален капитал.

# 468
Фък, няма нищо общо между двете. През 1990те липсваше какъвто и да било контрол в строителния процес, никакъв. Заради цялата обстановка, и политическа  и икономическа.
И понеже явно не помниш, кризи в БГ имаше и преди тази от 2008, през 1999те имахме една в началото на десетилетието, 1991-2,  и още една през 1996-7. През цялото това време се строеше без контрол на процеса и без спазване на нормативите. Защото в хаоса на кризите се работеше само подкупи и  връзки. Това го знае всеки, преживял в съзнателна възраст този период. Цялото десетилетие беше такова. Това не значи, че конкретен имот е зле, а че вероятността за това е голяма. Но то си личи по фасадата и общите части обикновено. Вече за отслабена арматура или занижен цимент няма как да се види.
Мога да ти наснимам фасади от 1990те, да се убедиш сам в какво състояние са.

# 469
Значи това, че се е строяло без контрол е абсолютна измислица! Безконтролното строителство пак казвам идва след 2000-та година (при започването на бума на новото строителство) и то пак не е изцяло безконтролно, а по-скоро се прави с бързи темпове, рушвети, пестене (но от довършителните материали, не от основните) и т.н. В онези времена (макар и вече нови) хората продъжлаваха все още да си карат по старому. Свикването не става толкова бързо - за ден, два. И контрол върху строежите тогава си беше задължителен. Заниженият контрол идва в последствие от годините на кризата 96-7 г.! Самото доказателство за думите ми са именно новоизлюпилите се по това време нови квартали в зони, където преди това не е имало строителство - Вади и ливади и Витоши, където строителството на сградите започва след 2000-та година.

# 470

За двойка без деца Simple Smile
Като умувах дали може да се престой на тристаен, но ще е малко сложно така като гледам стаите.

# 471
Фък, значе според теб през 1991, когато един премиер се провикна  "за Бога, братя, не купувайте!", всичко си беше ок и по старому...
Добре. Да му.мисли този, който ти повярва. Аз нямам време за губене да доказвам, че водата е мокра, а небето е синьо.

# 472
Попея, най-много мразя някой да ми извърта думите.
По старому остана мисленето няколко години след това, а даже някои и до ден днешен си остават с това мислене. Нали на строителния контрол се подписва строителен инженер, който след това отговаря с името си. Ти можеш ли да докажеш твърдението си? Че през 90-те е липсвал всякакъв контрол в строителството? Залагаш ли своето име срещу това на някой строителен инженер?

# 473
Значи.според теб във всички други сфери е хаос, инфлация, курсът на долара хвърчи, страната е в ик. Криза, всеки гледахдахизкара отнякъде жълти стотинки, за да нахрани децата си, е и готов да продаде и майка си за това, само в строителството е различно и там са изрядни.
Разбирам, че си бил.прекалена малък, за да разбираш какво се случва, но аз не. Живях го в напълно съзнателна възраст. И имам приятели в бранша от много години. Които знаят за какво става дума. Дано никога повече не ми се случи да живея в такова време, и на децата ми се надявам да не се случи. И на никого не го пожелавам.
Наистина е загуба на време дискусията с теб. Който чете, да си прави сметката на какво да вярва. Със здраве.

# 474
Какво ви е мнението за този апартамент: https://m.imot.bg/details/1c159223482456797. Стои от доста време и ми е чудно защо не го купуват.

# 475
Какво ви е мнението за този апартамент: https://m.imot.bg/details/1c159223482456797. Стои от доста време и ми е чудно защо не го купуват.
Защото е точно до Баталова воденица, а пък от другата страна на булеварда пък е Татарли махала и зимата там не се диша. Училището, което е в района му, също е пълно с деца от етноса. Блокът иначе е сравнително добър като качество на строеж.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 15:07 от tanitkata

# 476
Защото е точно до Баталова воденица, а пък от другата страна на булеварда пък е Татарли махала и зимата там не се диша. Училището, което е в района му, също е пълно с деца от етноса. Блокът иначе е сравнително добър като качество на строеж.

Странно, по-скоро училищата на Сердика и Разсадника би трябвало да са пълни с роми, този квартал е Зона Б-19.

# 477
Значи.според теб във всички други сфери е хаос, инфлация, курсът на долара хвърчи, страната е в ик. Криза, всеки гледахдахизкара отнякъде жълти стотинки, за да нахрани децата си, е и готов да продаде и майка си за това, само в строителството е различно и там са изрядни.
Разбирам, че си бил.прекалена малък, за да разбираш какво се случва, но аз не. Живях го в напълно съзнателна възраст. И имам приятели в бранша от много години. Които знаят за какво става дума. Дано никога повече не ми се случи да живея в такова време, и на децата ми се надявам да не се случи. И на никого не го пожелавам.
Наистина е загуба на време дискусията с теб. Който чете, да си прави сметката на какво да вярва. Със здраве.
Наистина който чете е редно да си прави сметката.
Криза означава намалено потребление, което важи и за строителството. Хората гледат за жълти стотинки и не са им покупките на имоти в такива времена.  По онова време в бранша бяха хора, които с това са се занимавали цял живот. И именно заради това твърдя, че не са си "оставяли ръцете" при този тип строителство. Едва след мътните години, след като вече всякакви групировки, спортисти и т.н. знайни и незнайни натрупаха капитали, почна сульо и пульо да се прави на строител. И пак казвам, личи си кога започна големия бум на строителството, тогава се караше повече "през пръсти" и то от гледна точка на довършителните работи, разрешенията за строеж на места, където не е трябвало и други, но в тази насока, не толкова от към конструкцията.

# 478
Училището към което е този блок, е това на бул. Ал. Стамболийски до пазара Д. Петков. Приятелка живее там и от нея го знам.

# 479
Извинете, че нахлува така в темата, но пусто женско любопитство.... От известно време се оглеждам за жилище в София. Прави ми впечатление, че в ОЛХ има обяви на хубави обзаведени апартаменти на по-ниски цени. Като звъннеш, не ти вдигат. Каква е идеята?

Общи условия

Активация на акаунт