Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 632
  • 779
  •   1
Отговори
# 735
Не, не е "определено над 80 квадрата", а към 60 чисто, при по-малка тераса и 55 стигат. Дала съм пример - ама повече се пише, отколкото да се чете, нормално. 😀

# 736
Пълна фантасмагория е това да се прегражда допълнително "гардеробна" в апартамент около 80 квадрата. Не знам как си го представяте ама аз не виждам как ще стане, това си е пълна загуба на пространство в сравнение със слагането на един прост немодерен гардероб.

# 737
  • София
Аз не казах, че съм против да има антре, даже напротив Grinning . В момента имам коридор, който е супер неудобен. Като си прибера кучето от разходка, трябва да мина през коридора покрай всички стаи, за да стигна до банята, която е в другия край на апартамента. Съответно по 2 пъти на ден ( минимум) трябва да се мие коридорът и след това да съхне. Не съм толкова голям фен на еднопространствените, даже ако е по- малко жилището ми харесва като кухнята е отделно от хола. Отсядал съм в такива изцяло еднопространствени апартаменти и не съм останал прекално очарован. От вратата си събуваш калните обувки до спалнята, а при готвене се пропива чак в леглото. Отделно, че не ми допада гостите да ми гледат леглото. Поне спалнята трябва да е отделена и по- лична стая. 

# 738
  • София
Аз не казах, че съм против да има антре, даже напротив Grinning . В момента имам коридор, който е супер неудобен. Като си прибера кучето от разходка, трябва да мина през коридора покрай всички стаи, за да стигна до банята, която е в другия край на апартамента. Съответно по 2 пъти на ден ( минимум) трябва да се мие коридорът и след това да съхне. Не съм толкова голям фен на еднопространствените, даже ако е по- малко жилището ми харесва като кухнята е отделно от хола. Отсядал съм в такива изцяло еднопространствени апартаменти и не съм останал прекално очарован. От вратата си събуваш калните обувки до спалнята, а при готвене се пропива чак в леглото. Отделно, че не ми допада гостите да ми гледат леглото. Поне спалнята трябва да е отделена и по- лична стая. 

Всичко това е субективно и са вашите предпочитания и вкус, имате си вашите съображения, неудобства и притеснения. Но масовото строителство е за масовия потребител, тоест явно са различни.
Средностатистическият купувач не гледа в апртамент толкова огромни кучета, които да не могат да се пренесат на ръце до банята, пък била тя и далече, и да им се налага да мият по два пъти на ден. Средностатистическият купувач не се прибира ежедневно с кални обувки, едва ли много хора ходят и в каквито и да било кални пространства. Смятам и че наистина активно готвещите ( всеки ден, степенно меню, голямо семейство ) отдавна са се насочили към жилища със самостоятелна кухня - по презумпция голямо семейство не би взело еднопространствен.

# 739
Всякакви варианти могат да бъдат удобни или не,  зависи от конкретното вътрешно разпределение. А и удобството има и субективен елемент.  Но като цяло вероятността да има удобен вариант за всеки вкус нараства право пропорционално на нарастването на квадратите. Не че няма изключения и в двете посоки, както е това на Доро, на малко квадрати голямо антре, а сигурно има и обратното. Но са си изключения.

Ефибуш, не е фантасмагория, зависи. Ето Доро са преградили, и то на 60, а не на 80 кв. Но зависи не само от квадратите, а и как са разпределени те.

Това е работа на архитектите  и те това учат 5 години. И разбира се, думата имат и проектантите ПГС, които да кажат конструктивните изисквания към архитектурния проект. Обаче след 1990 крайната дума все пак имат инвеститорите и стремежа за максимална печалба от конкретния терен. Нещо, което го нямаше преди това. Затова и има съществени принципни разлики между строеното преди и след 1990

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 14:12 от Анонимен

# 740
  • София
Разбира се, че е лично предпочитание. Основно породено от начина на живот на дадения човек. Ето, Esmee иска място за куфарите си, аз го разбирам това, но повечето ми приятели никога не биха се замислили за това. Не пътуват, нямат куфари и т.н. Аз си мисля, че много хора минава през кал, особено в новите квартали, където даже няма улици и тротоари. Че и в центъра има такива участъци или плочки- капан, които те оплискват. Може и аз да съм някой карък, не знам Simple Smile

Скрит текст:
Моето куче не е голямо, но не виждам как това да го взимам на ръце ме улеснява. Като го прибера кално и мокро, трябва да си нацапам дрехите, за да го пренеса, а по път към банята си капе не по- малко от него. И коридорът пак трябва да се мие, просто в единия случай не си цапам и дрехите. Smiley Уви, пробвал съм най- различни варианти.

# 741
Адвенчър, има хора, които навсякъде ходят с кола. Не ходят пеш по никакъв повод. И ако си от тях и имаш паркинг, наистина няма да се каляш никъде. За мен това е неприемлив начин на живот, ама "разни хора, разни идеали" Grinning
Не, не си карък, то и в парка по алеите се цапат обувките, в гористата част съвсем. Ама ако не ходиш там, не се и каляш.

# 742
  • София
И аз не го разбирам това, но в същото време се сещам за няколко квартала, където това е единственият начин на живот  Smile . Важното е да сме в НС и вътре да е хубаво.

# 743
Аз пък останах впечатлена от височината на гаража за жилището в Овча купел - 1,85 м. Laughing
Есме сваля обувките (с токчета), преди да влезе/слезе от колата, да не се удари в лампата, евентуално. Или пък мъжът в семейството (защото това е голямо жилище), да не е с ръст повече от 1,70 м., че като сложим дебелината на подметката и пак става рисково.
Есме, не е майтап с теб това, а с обявата.
Между другото, от моя минималистичен опит като брокер в зората на демокрацията, още си спомням как една колежка се върна от оглед на къща в Бояна/Симеоново/Драгалевци и беше потресена - нова (по онези времена) къща с етажна височина от 2 м.

# 744
Адвенчър, предложение за миенето на кучето - дръж един голям пакет мокри кърпи до входната врата и при прибиране от разходка първо набързо му избърсвай с тях лапите и корема, за да не каля по пътя към банята. Така ще спестиш поне едното миене на пътя до банята на ден. В началото е малко странно, но като свикнеш, виждаш, че е удобно. Пробвай, може да ти пасне.

# 745
И  Esmee е права, куфарите заемат много място въпреки възможността да ги напъхаш един в друг.  Трябва си килер или голям гардероб, или ги качваш на тавана, или сваляш в мазето, или в гаража (едит специално за Танграта Simple Smile), който както, но при всички положения трябва да имаш някъде място за тях.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 15:28 от Анонимен

# 746
  • София
Аз съм си взел 2 гаража с 50кв чиста площ. Събират и куфарите. Дори този, в който ми е колата, половината е пълен с всякакви неща.
Цената на кв м ми излезе под тази, за жилищната площ (400Е на кв)

# 747
Който е гледал поредиците за търсене на жилище по света знае, че почти винаги се налага да се направи компромис с нещо. Ето апартамент с голяма спалня, в която спокойно може да се направи гардеробна. В коридора също има достатъчно място за обувки и гардероб. Цената е 89 000 Евро. Квартал Ман Ли.

# 748
Който е гледал поредиците за търсене на жилище по света знае, че почти винаги се налага да се направи компромис с нещо. Ето апартамент с голяма спалня, в която спокойно може да се направи гардеробна. В коридора също има достатъчно място за обувки и гардероб. Цената е 89 000 Евро. Квартал Ман Ли.
Скрит текст:
Ето, намери се имот за Esmee, браво на Cubayo Simple Smile
Esmee, какво ще кажеш за офертата?

# 749
Като размери и разпределение е много даже добре! Банята също е чудесна, 2х2 приблизително, балконът не е тесен, значи може да се сложи масичка със столчета и саксии. Спалнята е достатъчно широка, че да побере и скрин пред леглото.

Етаж и изложение не са ясни, но може да има и възможност за избор.

Общи условия

Активация на акаунт