Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 705
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Simple Smile А то било твое. Изобщо нямам предвид миенето, но както и да е.

А кое имаш предвид?

# 496
Ако ако стаята е 3х6 и е на късата страна, и френски прозорец няма да е достатъчен за добра осветеност.
При теб е 3 (стената с прозореца) на 4, представи си какво ще е още два метра навътре, до 6.

# 497
Север, като гледам. Сигурно затова и е ателие, а не апартамент.
Не понасям такива прозорци в апартамент, като сложат и радиатор пред него - пълна тъпотия. Ако са ти прозорците към градината - това вече е друго.

# 498
Ако ако стаята е 3х6 и е на късата страна, и френски прозорец няма да е достатъчен за добра осветеност.
При теб е 3 (стената с прозореца) на 4, представи си какво ще е още два метра навътре, до 6.

Стаята дето съм показал е 3.60 на 6 м 20 кв, тъмно ли ти се вижда, това е хол?

Мандаринка за това сме различни хората, на мен пък не ми харесва апартамент с малки прозорци тип затвор, или пък с гледка съседа вечеря

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 22:08 от queenn

# 499

Стаята дето съм показал е 3.60 на 6 м 20 кв, тъмно ли ти се вижда, това е хол?
Стаята не се вижда дали е тъмно, защото ти си снимал само прозореца. Отблизо. Не снимал дъното на стаята. Застани с гръб към прозореца и снимай навътре, или в единия ъгъл на прозореца и пак така. Без светкавица.

Отделно че като гледам, на тази стена има 3 крила, да кажем че са по 80 (едно 80 и едно 160), 240 см и имаш до стената още едни 50-60 см. Къде ги тия 3,60, аз не виждам тази ос да е повече от 3 метра. Тоест, на 3х6 метра е 18 кв., само че е хол заедно с кухня. 

На 3,60 в панелните (това е един от стандартите) имаш 4 х 70 см прозорец, 280  см плюс 40 см от двете страни, до 3,60. На 5,20. т.е. около 19 кв. Само хол, без кухня. Която е отделно, 10 кв. Светли размери. Това само за сравнение за размерите.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 22:25 от Анонимен

# 500
В спалня 3х6м спокойно може да сложиш легло в каквато посока искаш , имаш място за пътечки от двете страни и шкафчета, нататък остават 3м за гардероби. Не виждам каква толкова светлина ще ти трябва за спалня, спи се на тъмно, а като искаш снимка за форума ще си пуснеш светкавицата Rolling Eyes В гардероба си лепни лампа ако не можеш да отличиш синия шифон от лилавия шлифер, или го сложи гардероба до прозореца, или и двете.

На оня високия етаж панорамния прозорец си е супер, но до 8ет като имаш друг блок в бизост трябва да те кефи да те гледат в цял ръст.

# 501
Ама разбира се, за какво ти е светлина в спалнята, то и 18 кв спалня не ти трябва, че и 12 не,  можеш и в един килер 2х3 да спиш, нали само спиш там. Без прозорец, за какво ти е изобщо, слагаш лампи и готово, хем по-лесно ще го отопляваш. Laughing

Само че на куиинн е хол, както той сам написа. Ама и там не трябва светлина, за какво му е, нали има лунички и ток. Laughing  В интерес на истината, ако е 3,60 на 6 метра и е нависоко, е по-светло, отколкото ако е 3х6 и е на нисък етаж.

То ясно, че нищо, което се учи по архитектура, никой не го прилага в масовото НС, ама толкова се е забравило вече, че дори не им липсва на новодомците. Ама щом им харесва, да си живеят със здраве.
На мен ми харесва да е светла и спалнята, и холът.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 00:18 от Анонимен

# 502
Този Стамат само атрактивни обяви пуска: https://www.olx.bg/d/ad/2-staen-apartament-v-yavorov-CID368-ID8u … =ip%7Citem_to_vec
Някой имал ли си е вземане - даване с тази агенция?

# 503
"жилището е подходящо за живеене" Бравос, не му се надявах на тая цена 🤣 Щях да кажа нещо за кича и за модата от 1985г, ама поне е чистичко и новичко вътре и ми мина. Някой ще си живее харно там и ще си слуша касети със стари градски песни и хитовете на братя Аргирови.

# 504
# 505
Този Стамат само атрактивни обяви пуска: https://www.olx.bg/d/ad/2-staen-apartament-v-yavorov-CID368-ID8u … =ip%7Citem_to_vec
Някой имал ли си е вземане - даване с тази агенция?

Ето този е единия, за когото писах. Другият е Алекс.

# 506
Къщата предполагам че е собственост на дъщеря му, Теодора Димова. И наистина се руши, явно тя не може да я поддържа. Така ще получи 3-4 апартамента и ще може да се издържа спокойно, защото с писане е много трудно. Нейна си е, и не е паметник, нищо че е красива. А иначе има останали хубави къщи тук-там из Лозенец, но и тях ги чака същата съдба. Просто търсенето на парцели е прекалено голямо и изкушението прекалено силно.

Лекинко спекулират в статията, защото ул Димитър Димов, където е къщата,  е застроена почти изцяло с малки 3-4 етажни многофамилни сгради още от соца. Строени не на пазарен принцип, а знаеш как. Така че няма опасност да  се промени обликът й с този строеж. Иначе мястото наистина е супер апетитно. Голям парцел с малка къща, идеално за застрояване. Съседите е нормално да са недоволни, ще им се скрие гледката. Но винаги е така. И те са скрили нечия гледка, когато са били направени.

Има я в имот.бг. "Две бутикови сгради всяка на пет надземни етажа с общо 13 броя жилища, разположени по едно или две на етаж; общ сутерен за двете сгради с 18 бр. подземни паркоместа и складове за всяко жилище; изцяло озеленен двор (без наземни паркоместа)"
И цената 206 К евро е мин цена, за партерен апартамент с вкопаване.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16130557500478 … k=6jhp1s&f1=1

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 11:56 от Анонимен

# 507
Здравейте! За пръв път пиша в тази тема с молба за мнения Simple Smile
Това е имот, на ул. Димитър Горов 4, който харесах и ходих вече три пъти на оглед - https://www.olx.bg/d/ad/ot-sobstvenik-gradinski-apartament-ofis- … D368-ID87e6u.html
Става въпрос за купуване и за живеене там. Децата са тийнейджъри Simple Smile И двамата учат в централната част на града.
Откровено казвам, че това, което ме тегли към него е градината. Ако я нямаше едва ли бих се чудила толкова много.
Притесняват ме доста неща, едно от които е района. Не го познавам толкова добре чак в тази му част към ул. Ангиста.
Затова се обръщам с молба към вас да ми кажете безпристрастно мнение Simple Smile
Благодаря предварително!

Допълвам се и с една скица
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 17:26 от Дикси

# 508
Тази обява сме я коментирали и преди.
Най-важните негативи са 2 - статут на ателие и липса на А16 (вече от не знам колко време), но е повече от година. Населена кооперация без А16 е сигнал за проблем и то голям.
Да добавя още - градината гледа в двора на дългата сталинистка кооперация, така ли? Оттам можеш да очакваш само хвърляне на боклуци със и без засилка от горните етажи.
Районът е ОК по принцип, но точно тази кооперация и локация - по-скоро не е добре. 2-3 номера посока Кирил и Методий, щеше да е много по-добре. На отсрещния тротоар има празни парцели, ще бъдат застроени и те в един момент, та ще си захлупена на партера от всички страни. Цената хич даже не е ниска за тези негативи.

# 509

Най-важните негативи са 2 - статут на ателие и липса на А16 (вече от не знам колко време), но е повече от година. Населена кооперация без А16 е сигнал за проблем и то голям.

Да добавя още - градината гледа в двора на дългата сталинистка кооперация, така ли?

Относно акт 16 инвеститорът, и реално продавач, ми обясни, че имат забавяне от ЧЕЗ. Имат акт 16 за външните връзки от Топлофикация и от Софийска вода. Трафопост е изграден за сметка на ЧЕЗ, обновен с по-голяма мощност и е изградена външната връзка. На това нещо чакат акт 16, което било проект на ЧЕЗ. Пиша ви каквото ми е написал той, защото не съм веща в тази материя. И мога ли изобщо да разбера аз този проблем какъв е, ще бъде ли решен скоро, или никога няма да бъде решен...

За Ателието също питах приятел юрист, той ми обясни, че с изменение от м.02.2021г. в ЗУТ вече ателиетата се приравняват на жилища, като отпадат досегашни пречки за адресна регистрация. данъци и т.н. Един вид "статут на ателие" вече не било проблем.

За градината - не, дългата кооперация се пада от едната ѝ страна ( късата) и реално е отдалечена, защото има паркоместа и тревна площ. Самата градина няма излаз и гледка към улицата, на която са празните парцели.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 17:51 от Дикси

Общи условия

Активация на акаунт