Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 687
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
Дикси, ако мястото, сградата  и цената ви харесват, аз не бих отхвърлила категорично предложението. Погледнах преди малко, кооперацията вече е нанесена в кадастъра, така че едва ли е документално нередовна.
Скрит текст:

Наистина експлоатационните дружества са много мудни, особено когато те трябва да изграждат съоръжения. Затова често инвеститорите ги изграждат за своя сметка и впоследствие чакат по 5-8 г. да им бъдат възстановени средствата по експертна оценка, но не всички са в състояние да отделят тези средства предварително.  Предложението на Poppea
Цитат
на предв договор давам малка сума, а изповядването и.плащанено след акт 16.
звучи разумно, ако не ви е спешно нанасянето.
Бихте могли да поискате да разгледате подписаните документи по време на строителство. Би трябвало да са налични всички до момента .

# 526
Не успях да се ориентирам точно от снимките по обявата, но дали ателието не е наполовина под терасите на горния етаж? Ако е така, това е допълнителен минус - дори при перфектно изпълнена хидроизолация, наклони и сифони, се събират боклуци - прах, листа и т.н., които задръстват сифоните, които, доколкото виждам влизат в улуците, които пък са по стената на това ателие. Това са слаби точки, които могат да ти създадат големи проблеми (зависиш от собствениците отгоре да направят ремонт).
Да допълня и с това - при пороен дъжд, заради даденостите на терена и "перфектно" поддържаните шахти, пред Бърза помощ по улицата, там, където са паркирани линейките под навеса, се получават наводнения. И по законите на физиката, водата в канализацията почва да се вдига в самите кооперации. На мен веднъж ми се е случвало, в района на Исул, където е малко по-високо от Сточна гара, на висок партер - 7-8 стъпала над нивото на терена, мръсният канал в банята да изригне. А въпросното ателие е на нивото на терена.
В кадастъра, поне в публичната му неплатена част, са нанесени това ателие и 2 гаража, не знам защо останалите жилища не са нанесени.

# 527
Всъщност са нанесени 9 апартамента и 2 гаража, което съответства точно на 11 самостоятелни обекта, които са описани в характеристиките на сградата.  Идентификатори от 68134.403.61.2.1 до  68134.403.61.2.12.

# 528
Аз ползвах НЕплатената част на кадастъра, с търсачка по адрес и ми излезе това, което написах. Въпросният обект е ателие, поне това ми излезе на мен, а и собственикът го е написал в обявата.
Както и да е, няма значение. В кадастъра очевидно не е задължително сградата да бъде с разрешение за ползване, за да бъде нанесена.

# 529
Не успях да се ориентирам точно от снимките по обявата, но дали ателието не е наполовина под терасите на горния етаж?
Да, Мандаринка. Половината от него е под една тераса, която е 38кв.м.

# 530
Аз също ползвам свободният достъп. Просто всеки обект си има отделен идентификатор. Естествено, че не само може , но даже е задължително  нова сграда със всичките ѝ самостоятелни обекти да се нанесе преди  да се подадат документи за разрешение за ползване / удостоверение за въвеждане в експлоатация/, иначе просто няма да го получи.

# 531
  • гр. Варна
В кадастъра очевидно не е задължително сградата да бъде с разрешение за ползване, за да бъде нанесена.
Цитат
Нанасянето на новопостроена сграда и самостоятелните обекти в нея (ако са предвидени такива в инвестиционните проекти)  в кадастралната карта се извършва, след като за строежа е издаден констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (Приложение № 15 от Наредба № 3 от 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството)
https://www.cadastre.bg/content/ukazaniya-za-praktichesko-prilag … ie-na-kkkr-ot-zki

# 532
Не успях да се ориентирам точно от снимките по обявата, но дали ателието не е наполовина под терасите на горния етаж?
Да, Мандаринка. Половината от него е под една тераса, която е 38кв.м.
Подкрепям Мандаринка, това е залог за.проблеми. освен ако отгоре не вкарат цялата тераса към жилището. Ако е открита, има предпоставка и за теч, и за студ.

# 533
  • Somewhere beyond the moon and stars
Ако някой има интерес, има издадено разрешение за строеж на малка кооперация на ул. Чумерна 24, видях в регистъра на НАГ преди месец-два. Но все още собствениците (къща и сервиз) си живеят на парцела, така че едни 3 години поне ще минат до готовата кооперация.

Има в строеж и една на ул. Чаталджа, близо до кръстовището с ул. Бяло море.
Нямам представа документално на какъв етап е, но минавам оттам и още виси трансперант за продажби.

# 534
Има в строеж и една на ул. Чаталджа, близо до кръстовището с ул. Бяло море.
Нямам представа документално на какъв етап е, но минавам оттам и още виси трансперант за продажби.
[/quote]

Ул. Чаталджа 30 ли е или някоя друга?

# 535
  • Somewhere beyond the moon and stars
Би трябвало да е на номер 30, да.

# 536
Аз гледах в сайта на инвеститора още докато не беше завършена на груб строеж (питах и работещите на строежа), примерно преди повече от година и половина, и имаше останал само един апартамент/ателие/офис на партерен етаж отзад, т.е. пълен север. Той и парцелът е с денивелация на север, та е малко "разчупена" архитектурата. Там има и паркоместа пред този имот, по спомен говоря. Така че най-вероятно просто е останал от преди този надпис. Самата кооперация е малка, на много добро място и вероятността да има останали нормални жилища след етап изкоп клони към 0. Само се чудя дали вече има А16.

# 537
Хора какво мислите за тези двете обяви от много време ги гледам и все стоят ... струват ми се доста добри предложения и се чудя дали има нещо нередно, което пропускам. Ето ги:
https://address.bg/tristaen-apartament-offer461285,
https://www.stonehard.bg/imot/687?ctype=r&ch=3&gclid=EAI … EYASACEgIxx_D_BwE
Какви са плюсовете и минусите според вас?
Аз ме съм шофъор и за мен е важно да имам достъп до метро, тази пуста Редута обаче така ми е влязла под кожата с тези подредени улички. Какво мислите за разположението им?

# 538
Lo Ve, второто предложение е в Черковна Резиденс. Изхождайки от коментара ти имам подозрения, че мислиш ,че сградата е в Редута, но няма нищо общо. В Сухата река/ Хаджи Димитър се намира. Буквално е лепната до метростанция "Хаджи Димитър". На мен локацията ми допада щом съм си взела апартамент там Simple Smile. На пешеходно разстояние от парка Заимов, близо до центъра. Последно като гледах свободните апартаменти почти нищо не беше останало свободно.
По първия не мога да коментирам.
Допълвам: погледнах сега на сайта на Луксимо ( двете агенции са дефакто свързани) , според който има останали само 3 свободни мезонета за по около 250к евро всеки.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 21:30 от Kölsches Mädel

# 539
Вторият мисля е на Черковна 20,близо до наводнената метростанция Хаджи Димитър. Това трябва да е обявата от строителя https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c158443826501897
Мисля,че е краен външен апартамент с една крива спалня и пред северното му изложение има някакво по-ниско тяло,закриващо гледката. Дълъг и тъмен хол. Поне така ми изглеждаше по схема,която имаше за същия апартамент,мисля.

Общи условия

Активация на акаунт