ОСМИ клас 2020/2021 - И с цензура, и без - осмокласни майки се готвят за протест!

• 43 042
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Аз си се чувствам много щастлива с ваксина вече на 4 седмици.
Сега брат ми е болен. Ама аз като се ваксинирах, той ми разправяше, че би го направил само, ако стане задължително. Защо, не ми стана много ясно.
Свекърите се ваксинираха. Майка ми хартиса. Имаше час за деня, в който спряха Астрата. Сега нещо ѝ секна ентусиазмът.

# 586
Аз малко се притесних след ваксината..Съвпадна с неприятни новини за АЗ, след това стана ясно, че и при другите ваксини има подобни събития.
Преди това много го мислих и реших, че ползите надвишават рисковете. ММ няма никакви колебания за втора доза, аз се чудя.
Около мен също има много познати болни, деца също.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 21:55 от Amanda.D

# 587
И аз се ваксинирах с ваксината на плебса Simple Smile Animal Hear No Evil Но някакъв късмет просто точно преди да се разсъхнат нещата. В момента е трудно. Браво на джипито.
Много болни, уви. И все се увеличават. Sad

# 588
  • София
Никакви колебания нямам аз. Медицината е преди всичко статистика. Целият живот е поредица от знайни и незнайни рискове в крайна сметка.
С коя да е от одобрените и минали всички фази ваксини бих се ваксинирала.
Иначе просто си чакам втората доза Астра през май.
И си организирах разни профилактични прегледи, които доста забавих заради събитията през последната година.

# 589
  • Някъде в Европа...
Ха..интересен факт..Соц агенции май са прави, но наполовина. Така, аз като представител на провинцията - никой от роднините ми (изключая сестра ми и сем. й, но те живеят в София и много пътуват в чужбина по командировки - това им е мотива) не желае да се ваксинира на този етап. Нямам и близки познати и колеги, които са се ваксинирали или искат да се ваксинират...Не само от ВТ, но и от страната .
Заради работата ми сме от "превилегированите", е, в нашия отдел желаещите са 1 на 10 човека....Но всички сме интелигентни хора, с добро и по няколко образования, някои на най-високите позиции в работата си...

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 22:20 от AIR

# 590
  • sofia
От трите ни фамилии остана само най-възрастния член без ваксина, но той трудно ходи и не може да чака прав на опашка. Взела съм си отпуск един ден да ходя да се пазаря къде ще може да мине без да чака. Моля се
само  всички да са здрави!

# 591
  • София
Мисля си, че в момента би било много полезно да се прочете или в краен случай да се изгледа някоя версия на "Война на световете". Нали извънземните нашественици в крайна сметка не успяха да оцелеят сред патогенните микроорганизми на нашата планета, с които все пак ние живеем в симбиоза.
Може да го мислим и така - настоящата ситуация дава силен тласък на медицината, който със сигурност ще помогне на поколенията след нас. 😊

# 592
  • София
Късно добър вечер дами!
Изпуснах ви от едно известно време...въртележката на битовизмите ...
Моята девойка тъкмо изглади успеха по БЕЛ, с Испанския е ок като оценки, но с МАТ я закъсва...има 3 на единственото контролно, което са правили втория срок, на квадратни уравнения. Замислям се Доня да ми услужиш с координати на вашата учителка. Обясних на госпожицата , че това е неприемлива оценка по основен предмет и трябва да се стяга. Напоследък сме кръстосали шпаги, изнервена история....
И за лека нощ да видите колко е пораснала Гора:

Преди няколко страници четох за успеха на младежа на Лиани, браво и от мен!
Бързо оздравяване на болните!

# 593
Амандичка, браво на твоя младеж! Кефи ме това дете! Мислещо, анализиращо, с бърз ум❤ 

Zed, кучинката с такъм умен поглед гледа, че очаквай скоро да проговори🙂
Много мила снимка❤
А това  човече, с тази златна косица ми прилича за феичка❤

# 594
  • Между гори и планини
Zed, ще питам учителката дали има свободни часове, защото сподели, че е прерълнила графика. Тя преподава и в училище и в школа по роботика.  Сега школите като не работят, може да е останал свободен час.

# 595
Зед, страхотна Гора и чудна кукличка! Децата трябва да имат животинчета за гушкане:yellow_heart:
Бисе, ти почна като малкото ми дете - наше лошо няма:sweat_smile:Yellow Heart
Аз не мога да взема решение за ваксините вместо близките ми хора - засега никой от по-възрастните не иска да се ваксинира. Разбирам позицията на мама - тя смята, че е от хората, които са едновременно много рискови и за ваксина, и за Ковид. Консултирахме се с кардиолози - категоричен съвет "за"  или "против" не получихме. Всички говорят с условности.
А татко пък от началото на пандемията избягва разговори за вируса. Той  е много деен човек и не поиска да си промени ежедневието. Баба е на 90 години и е 35 килограма. Не бих я завела за ваксина АЗ.
Свекърва ми също не иска да се ваксинира.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 07:27 от Amanda.D

# 596
Аманда, и при нас е така с мама. Нейният мъж не се притеснява май от вируса, за ваксините не сме говорили още. Баща ми и жена му се ваксинираха. Той е с Астра, та се притеснявам. Живея с възрастната си баба, на 81 е. Трудно се движи, няма да може на опашка да чака. Пък и ме е страх.

# 597
  • София
Здравейте и от мен.Нещо няма  настроение за писание тия дни.Чета ви.
По повод ваксините- бях се засилила скоро след боледуването ми- бяха подсигурили файзер на работа.Обаче си направих тест за антитела и  след консултация с личната лекарка и някои други специалисти, всички ме посъветваха да изчакам на този етап.Признавам че мотивът ми на първо време е улесненото пътуване.
По повод възрастните роднини, пускам информация на която попаднах неотдавна и която препратих на приятелка със същия казус.Ако имате нужда- обадете се.Все пак е опция, дадена за ваксиниране на възрастни и трудноподвижни

# 598
  • София
Моите родители се бяха записали за ваксинация, но се разболяха... Слава Богу, вече почти оздравяха. Свекърва ми обмисляше, но тя има разширени вени и след новините за тромбозите при АЗ се отказа.
Наборът в момента прави контролно по БЕЛ - очаквам голям мазаляк, особено на тезата. Дадох си сметка, че на мен да ми дадат такива теми върху старобългарска литература, трудно ще напиша нещо смислено.

# 599
  • софия
При нас скоро не са имали контролно по нищо. Сигурно повече от 2 седмици не съм влизала да прегледам колко и какви оценки има. Вече толкова ми писна от това безсмислие. Уж имам надежда, че ще се върнат в училище, но някак вътрешно не вярвам и знам, че като не ги върнат пак ще се ядосвам.
Вчера дойде тийн книгата. Мрън се ентусиазира, хареса й на преглед, хареса ни и на нас - подходящо и не повърхностно се представят сериозни въпроси. Дано я чете по-сериозно, когато има съответна тема, а не само да я преглежда. Не вярвам да я чете поред. Благодаря, жасмин 💙

За ваксините продължаваме да сме пас семейно и не съм си променила мнението.

зед, това същество с русо-бялата коса истинско ли е? Прилича на норвежче 💜 А за Гора няма какво да кажа. Толкова черна и такъв благ поглед.

Никога не съм била против това да имаме куче. Напоследък все по-често се улавям, че почти съм готова да вземем. И без това все вкъщи седим, сега е моментът да го възпитаме. А и мрън все казва, че най-голямата й мечта е да има куче. Единствената тъничка преграда е, че продължавам да се надявам да се върне нормалността и тогава наистина не знам как ще се справим с куче и пътувания. И знам, че аз и баща й ще се грижим за него, основно той де 🙃. Иначе много ми харесват френските пудели.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 10:25 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт