ОСМИ клас 2020/2021 - И с цензура, и без - осмокласни майки се готвят за протест!

• 43 043
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • Между гори и планини
Ние не сме си слагали ваксина, за първи път съм против, а не съм антиваксьор. Накъде, някой здраво забогатява на наш гръб. Този вирус постоянно ще се променя, ще излизат нови щамове, за кой по-напред да се ваксинираме,  какви ще са страничните ефекти,  до каква степен наистина предпазва....Учителката по математика на Стивън си сложи - седмица зверско главоболие и отпадналост. От хосписа където е баща ми,  ни питаха, но той е на 80 след няколко инсулта и отказахме. Никой от близките на живущите там не се е съгласил.

# 601
  • о`майна лунна нощ е
Звънче, пътуванията с куче са приключение. Швепса обича да се вози. Всъщност - ние също обичаме да го возим, защото няма по-забавна гледка от това да си провеси муцуната извън прозореца, джуките да се обърнат от поривите на вятъра, а ушаците се веят волно като знаме.
Имаме приятели с унгарска визла. Това куче всяко лято пътува с кола, ферибот и посещава далечните гръцки острови и плажовете по тях. Да, налага се по-прецизно да се подбират маршрути и места за настаняване, но не е невъзможно. Особено, ако е по-малка порода и се събира в дамска чанта Wink

# 602
  • софия
Туиг, приятелите звучат като познат ник от форума 🙂 или е голямо съвпадение.

# 603
  • у дома
Ние също сме семейно прогив ваксинирането на този етап,но това си е лично решение на всеки....абсурд нещо толкова набързо направено и недообре изследвано да е супер,мега ефективно,както се опитват да ни уверят-обаче вложени са едни пари,ваксините са платени и трябва да се реализират Аз също не съм против ваксините-ако доживея руската да дойде у нас бих си я сложила,даже и ако трябва да си я платя.Обаче си има директиви на ЕС и една ли ще дойде до нас.
В нашия град има починала жена след поставяне на 1та инжекция  и то с положителен пср тест за ковид.Най-добрата ми приятелка е в Лондон и казва,че там са доста негативни последици от ваксиниге.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 21:58 от svetlaem

# 604
  • Велико Търново
Аз, особено, след като преболедувах, скоро няма да мисля за ваксина. Ще изчакам още месеци да видя как ще се развият нещата с ваксинираните.
Наборката има 6.00 на есе по БЕЛ на тема,, Героичното в античността и наши дни,,. Само три деца са с 6-ци и това е първото есе, което правят. Е, сигурна съм, че е попрехвърлила това - онова из Интернет, и не са на 100 % нейни размисли само, но я поощрявам, защото така се учи. Едно време, ние пък ровихме из библиотеките и пак си помагахме с разни сборници.
Снощи една позната ми писа, че съседката й има малки котенца, на 2 седмици са и ако си харесаме, като навършат поне месец ще си вземем 😉 аз май се вълнувам повече от детето 😉вече умувам какво да купя от зоомагазина, но освен тоалетна и някакво легълце, храна, разбира се, за друго не се сещам...

# 605
  • о`майна лунна нощ е
Туиг, приятелите звучат като познат ник от форума 🙂 или е голямо съвпадение.

Е, па за същите сигурно говорим. Съвпаденията са прекалено много. Ние сме си интернет дружки, ама така ми се иска понякога да съм куфар в техните пътувания Wink

Наборът сега само гледа. Уж не играел игри. Защо му е толкова слаб коловозът и не разбере най-накрая, че си рита стола, на който седи. Безплатно му се сервира възможността да научи нещо, а той си пропилява времето и умствения ресурс за глупости и забавления. Ще му уври главата някой ден, като се наложи да плаща, за да получи знания и информация.

# 606
  • София
Бисквитка, коте се взима на три месеца. Айде евентуално и на два и половина.
Дотогава трябва да си е при мама.
Легло не ти трябва, котките не ги ползват по предназначение.
Но пък драскалки всякакви са важни.
Много се надявам да не се стигне до това да вземете едномесечно коте, но на тази възраст то би било бебе и трябва да се храни със специална храна.
Толкова рано отделяне от майката може да доведе до поведенчески проблеми, защото за тези първи три месеца точно майките ги научават на всичко - как да се чистят, как да ползват тоалетна, как да прибират нокти, как да общуват с хора... Да не говорим пък как се чувстват майките котки като им вземат котетата. Някъде около третия месец майчинският инстинкт рязко изчезва и тогава вече е друго.
И последно (по тази тема трудно мога да се спра) - може би около 60% от котките са носители на котешки коронавирус, който е съвършено друг от нашия, де. Той си дреме латентно, но има немалко случаи, в които се активира поради силния стрес от отделянето от майката в толкова ранна възраст, и тогава може да се стигне до инфекциозен перитонит, почти винаги с летален изход.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:18 от Red

# 607
  • Велико Търново
О, Ред, много ти благодаря за насоките! Признавам, че не знаех тези факти, понеже жената казала, че след около месец може да се отдели от майката, + 2 седмици евентуално. Надявам се да не е проблем за нея да подържи още котенцата, ще говоря. И според мен са твърде малки, но аз не съм гледала котки , само кучета съм имала.

# 608
  • София
Около мен много хора искат да се ваксинират - по възможност с Пфайзер или Модерна, но за съжаление се изпоразболяха половината преди да стигнат до ваксина. Слава Богу вече оздровяват.
Аз след теста за антитела не виждам смисъл на този етап, след като в разчитането на ваксината пише, че се очаква след втори прием да имам около 80 антитела, а аз имам над 200. Знам, че е относително това с броя, но ще поизчакам да излезе още статистика някой и друг месец.

# 609
  • София
Бисквитка, и аз нищичко не знаех преди 5 години, когато си взехме котето (от зоомагазин, нещо също абсолютно неправилно). Повечето хора си карат по инерция, с информацията от преди 30 години. Тя тази жена с котетата най-вероятно също няма идея за тези неща. Но пък в наши дни достъпна информация наистина има. Постепенно изчетох сума ти мнения на ветеринари, развъдчици... Та се чувствам длъжна да споделя. Всичко за благото на животините! Blush

# 610
  • Между гори и планини
Ние гледаме 3 котки които сме намерили на около 40 дни. Реално това са кърмачета, ти ги учиш на тоалет в началото,  искат повече внимание,  защото се хранят по малко на често. Заместващ майката, но са си вярни като кученца. Имаме една взета на 3 месеца от семейство с котка майка- тя може и с нас и без, лятото бях забравила,  че я имаме.
Стивън ми каза, че на резултата на Кеймбридж по английски има 80т, победен е от момче с 76т, не мога да захвана логиката, може би това са грешки. Да е жив и здрав, от класа той се представил най-добре. Учителката каза, че отива на следващият кръг.
Напоследък ми се струва много изморен, само учи, става да хапне и пак учи. Няма и къде да се ходи, при нас вече има 50см снежна покривка.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 12:09 от Доня Дафина Черешова

# 611
  • София
О, да, Доня. Много хора отглеждат бебета животни, то няма спор, че силната връзка ще я има, но човек трябва да знае за какво става въпрос, какво да прави и с какво въобще се захваща. Понеже ако нямаш информация, очакваш едно, става друго, установяваш, че примерно нямаш времеви ресурс за цялата тази хамалогия, или, че плюшено-косматото мило създание започва да унищожава къщата. Обикновено просто не свършва добре за животните цялата тази работа.

# 612
Бисквитка, на първо време ти трябват единствено котешка тоалетна, такава, с каквато е свикнало котето, и подходяща храна. Драскалка може и сами да си направите. От специално легло няма нужда. Всички котки обожават кашони, первази и разбира се, леглата и столовете на стопаните си.
Ей го Томек как бързо се намести в кутията от новите маратонки на набора. Докато я изпразним, и се намърда вътре. Обожава да спи и на леглото на кучето. Имам подозрения, че го прави, защото е чуждо. Ако си беше негово, сигурно нямаше и да го погледне. По същия начин постоянно му краде от храната. Май голям шишко ще стане 🤣

А тук в една картонена чанта се е наместил

# 613
Подкрепям инфото от Ред. Предишната ни котка си отиде от котешки корона вирус. Освен това имаше и
 по рождение хранително разстройство - от ден първи беше на специална гастрохрана и явно в пубертета вируса се активира и за няколко седмици си отиде. Докторите дадоха всичко от себе си, тъй като беше с перитонит и правиха пункции през няколко дена.... Абе тегава работа - имунитета е много важен. Беше от развъдник - също НЕ препоръчвам, освен ако нямате добър поглед на съответни развъдник.
Сегашния е здрав като камък, ама пък си има други недостатъци /поведенчески/ Wink Хем ми трови живота ежедневно, хем му се радваме. И грам не съжалявам, че го взехме - хлапето е тооолкова щастливо с тази животинка у дома /а сме имали какви ли не - риби, хамстери.../. Емоционално много добре се отразява на всички у дома Simple Smile

# 614
  • Велико Търново
Ох, ston, аз съм безвъзвратно влюбена във вашия Томек 😘 питах познати, които имат такъв поридист красавец, но всички са ги кастрирали и затова се спряхме на улична порода 😉 иначе, дъщеря ми точно такъв котарак искаше.

Общи условия

Активация на акаунт