Козунаци 2021-ва

• 57 121
  • 857
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Тази английската съм ползвала - тя е по-друг вид - суха, ама активна  (не ми е ясно това) и я дават да се разтвяря/активира.  
И в Бг има една подобна суха, пък жива... ама я дават също към брашното да се сложи.

# 481
  • Deutschland/HE
Аз също купувам голям пакет от 0,5кг мая, пресипвам я в буркан от Нутела Simple Smile  и я слагам в отделението за зеленчуци на хладилника и като правя нещо си претеглям. Много е удобно и имам за повече от година. Маята е френска и струва около 8-9лв.
Хм.. не съм срещала на количество мая, а бих искала да купя, ще ми е много удобно, а не да ми се моткат пакетчета безброй, това е добра идея, но смятах, че само в чужбина така се продава, ще погледна из суперите.

Дано да не се сметне за реклама: Суха мая. Сигурно и на други места я има. Майка ми има хлебопекарна и ползва само такава.

# 482
  • София
.............

Дано да не се сметне за реклама: Суха мая. Сигурно и на други места я има. Майка ми има хлебопекарна и ползва само такава.
Не, не го приемам за реклама, напротив, аз може би ще се възползвам, защото държа винаги да имам на разположение суха мая, не се знае в кой момент ще ми се иска нещо да забъркам,  а точно френската ми е любима и много я ползвам.  Тя е бързо действащаща мая и при нея няма нежелани ефекти, много съм доволна от нея, не ме е предавала никога. Благодаря!

# 483
Здравейте,
Искам да попитам как мога да съхраня козунака по - дълго, тъй като ми се иска да ги приготвя в сряда или четвъртък. Има ли начин да останат меки до неделя - понеделник?

На 13-та страница имаше съвет, мисля.
Вижте и началото на темата.

# 484
  • Sofia
... Дано да не се сметне за реклама: Суха мая. Сигурно и на други места я има. Майка ми има хлебопекарна и ползва само такава.
Такава купувах преди време... може би лятото, от Фантастико - 125г - ползвам я още. Simple Smile

# 485
  • Варна

Тази марка мая се продава в Метро. Правила ми е впечатление заради голямата опаковка, но не съм я ползвала.

# 486
  • Балчик
Твърдо тесто се меси на минимална скорост.

# 487
  • при моите любими
Точно влизах да напиша за маята от 0.500, че се продава в Метро. И аз ползвам такава във вакуумиращ буркан в хладилника. Винаги имам брашно и мая вкъщи. (И още 5-6  продукта, ама това е за друга тема), без които не оставам никога и тази мая е много удобна.

# 488
Френска мая в пакет от 500гр съм ползвала и аз. Много доволна бях. Аз си отсипвах в малко бурканче, което стои на плота в кухнята, а пакета затварях плътно и прищипвах с тел бод, после в кухненския шкаф. Купувах, когато правех всеки ден хляб и един такъв пакет ми стигаше за  6 месеца.

# 489
# 490
Купих си хартиени "тавичка" за печене на козунак. След изпичане трябва ли да махна козунакът от нея или така с нея си остава.?  Не знам дали така се наричат 😁

# 491
  • София
Купих си хартиени "тавичка" за печене на козунак. След изпичане трябва ли да махна козунакът от нея или така с нея си остава.?  Не знам дали така се наричат 😁
Също ползвам от красивите хартиени форми,  най-вече ползвам формата за Коломба, оставям ги, защото по-хубаво изглеждат, всичко е въпрос на избор.

# 492
  • Sofia
Купих си хартиени "тавичка" за печене на козунак. След изпичане трябва ли да махна козунакът от нея или така с нея си остава.? 
Както каза и Марчето, няма "трябва", както искаш. Simple Smile 
Аз бих ползвала ако ще е подарък печивото или ако ще имам гости.

# 493
Момичета, някоя от вас ползва ли етерично лимоново/портокалово масло, вместо настъргани корички?
Интересно ми е какво количество от маслото се ползва.

# 494
  • Варна
А дали тези масла са подходящи за кулинарна употреба? На етикетите пише Арома лампа, масаж и др.

Общи условия

Активация на акаунт