Козунаци 2021-ва

  • 57 104
  • 857
  •   1
Отговори
# 525
  • софия
  • Мнения: 416
Може би иска още малко печене, че е висок.
За пореден път по рецептата на Морена. Огромни благодарности за прекрасната рецепта.Heart Eyes

# 526
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Прекрасни, Роси! Simple Smile И аз благодаря за доверието! Simple Smile

# 527
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 447
Морена, явно съм избързала с рязането, ама пуста лакомия...Confused
Иначе фурната ми е силна, но си права - пекох го на най-долното ниво и може и това да е допринесло.
Нищо де - това беше само репетиция - рецептата е прекрасна, в четвъртък ще врътна един, но този път в друга форма, малко по-нагоре и може би няколко минутки повече ще го пека. А с рязането няма да бързам Joy
Проверявай го с клечка и пущай вентилатора ако не е готов отвътре. Аз и без да го проверявам последните поне 15 мин. пущам вентилатор.
Днес правих козунак за Цветница не беше пробно , а с цел да почерпя. Само, че този път след втасването вместо да си го измеся на ръка за няколко минути , както правя винаги ,го пуснах в хлебопекарната ,за да му изкарам мехурчетата , че да не се цепи като кекс. Обаче явно съм прекалила с месенето и след сплитането станаха два малки козунака от половин доза. Друг път с тази доза правя три големи бухнали козунаци.Така, че повече няма да правя тази грешка и ще си го измесвам на ръка.

# 528
  • Бургас
  • Мнения: 41
Здравейте,страхотни козунаци показвате.Аз искам да замразя козунак и да питам как да процедирам-
1.замесвам тестото
2.втасва
3.разточвам,плънка,плитка и във формата
и сега ли го слагам във фризера или да втаса пак както е сплетен?
Благодаря ви предварително!

# 529
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Морена, явно съм избързала с рязането, ама пуста лакомия...Confused
Иначе фурната ми е силна, но си права - пекох го на най-долното ниво и може и това да е допринесло.
Нищо де - това беше само репетиция - рецептата е прекрасна, в четвъртък ще врътна един, но този път в друга форма, малко по-нагоре и може би няколко минутки повече ще го пека. А с рязането няма да бързам Joy
Проверявай го с клечка и пущай вентилатора ако не е готов отвътре. Аз и без да го проверявам последните поне 15 мин. пущам вентилатор.
Днес правих козунак за Цветница не беше пробно , а с цел да почерпя. Само, че този път след втасването вместо да си го измеся на ръка за няколко минути , както правя винаги ,го пуснах в хлебопекарната ,за да му изкарам мехурчетата , че да не се цепи като кекс. Обаче явно съм прекалила с месенето и след сплитането станаха два малки козунака от половин доза. Друг път с тази доза правя три големи бухнали козунаци.Така, че повече няма да правя тази грешка и ще си го измесвам на ръка.
Моят опит с недопечен отвътре е съсвсем различен.
А разпукването при печене зависи повече от втасването.  Както си го премесила с миксера, трябвало му е отново повече време да втасва.

# 530
  • In transit
  • Мнения: 14 209
Според мен не се е доопекъл, аз умишлено добавих още 5-7 Мин. от мен, тъй като ползвах фурната на свекърва ми, а нямам представа как пече.
Беше си пак мек и с тънка коричка, много повече ми хареса от последната рецепта, която правих Simple Smile
И аз мисля, че е трябвало още 5-10 минути да се пече. Доста е висок.

# 531
  • София
  • Мнения: 12 220
[..................
И аз мисля, че е трябвало още 5-10 минути да се пече. Доста е висок.
.............и за мен не е доизпечен. Трябваше с дълго дървено шишче да пробваш, и ако имаше остатък от трохи да го оставиш още малко, пак да пробваш с шишчето и тогава да го извадиш. Иначе хубаво ти се е получил.

# 532
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 894
И моят от днес.

# 533
  • Русе
  • Мнения: 2 224
Изпробвах как меси хлебопекарната с рецептата на Морена. Сплетени са с по два фитила, с плънка локум и стафиди. Доволна съм!


# 534
  • Мнения: 6 153
Разкошни са ви козунаците, момичета, разкошни!

# 535
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 894
Аз правя по рецептата на Морена, също в пекарна. Два пъти пускам да меси тестото. Всеки път се получава добре. Simple Smile

# 536
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ехааа... много красоти днес!  Браво, момичета! Simple Smile

Аз не се наканих... нещо ми поразмина вълнението от козунците. Нали си открих мечтаното и се кротнах. Пък и с това заседяване вкъщи...
Гледам в играта на Лидл, всеки пуска рецепта за козунак... ама то е все едно и също ( с такива минимални разминавания)...

# 537
  • Мнения: 1 516
Здравейте!
 Някой правил ли е козунак с пасиран банан в тестото?
Дали ще потъмнее?

# 538
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
...Някой правил ли е козунак с пасиран банан в тестото?
Дали ще потъмнее?
В козунак не, но руло съм съм правила, потъмнява тестото.

Скрит текст:

# 539
  • Мнения: 2 252
A защо се слага банан? Да е по-сладичко? Или се усеща вкуса му?

Общи условия

Активация на акаунт