Facebook / Фейсбук – 4

• 50 303
  • 756
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Здравейте !
Малко ми е неудобно ,но ще питам и тук дали някой може да помогне !!!
Вчера приятелка ми се обади и каза ,че явно някой ми е присвоил профилами в фб
С една дума бил хакнат .
Днес с много зор поне си върнах пощата ,защото и там бях блокирана !
Сега се боря за фб ,тъй като имам и група за творчество ,която тази персона ми е присвоила с името си и даже е администратор !!!
Моля ,ако някой е имал същия проблем МОЛЯ ЗА МИ ПОМОГНЕ !!!
Благодаря предварително !
Извинете за ПРАВОПИСА !
Опитайте ваши приятели от фейса да пишат  че профила е хакнат (има такава опция за докладнане на профила), като задължително посочат и кой е собственика (Опцията Докладване ... Искам да помогна... и от там  Хакнат...). Или влезте в профила си изберете „Докладвайте...“ после „Нещо друго“ и от там опцията „Възстановяване на аккаунт...“ (цитирам по  памет).
Освен това ако имате познати в групата, нека масово да пишат в нея, че профила на админа е хакнат. Това го правят сега вероятно за да използват групата за предизборни цели.
Ако възстановите профила си, задължително въведете допълнителните опции за сигурност. Аз съм си избрал тази със SMS за уведомяване за опити за промени и до сега 3 или 4 пъти съм си спасявал профила.

# 571
Това е човек, който ти е бил приятел, видял го е, и след това те е изтрил от приятели. И аз се чудих доста време, но го разгадах Joy
А вижда ли се кой е човекът, който е видял сторито, но не е част от списъка с приятели?

Не. Когато е публично, и се види от не приятели, пак не се виждат имената, а бройката само.

Аглея, да има логика в това ....обаче....на настолната версия съм си инсталирала едно приложение FB Purity, което ме уведомя, ако някой ме изтрие от приятели или си деактивира профила. Еми нямам такова известие, никой не ме е трил.Rolling Eyes Мистерията остава.

# 572
  • Пловдив
Здравейте !
Хакнаха ми профила в фб снимките ми всичко ...
Според мен са влезнали от пощата ми ,защото 2 седмици не можех да влизам в пощата ,или когато успеех ми даваше фишинг или спам.
Още тогава трябваше да ми светне лампичката ,но нали съм наивна и си мислих ,че е от нета .
Та трябва ми човек ,който разбира от нещата и да е от Пловдив !!!
Ако имате такъв човек ще съм благодарна МНОГО!
Хубава вечер!
БЛАГОДАРЯ на дядо хаджия !!!
Доста хора са го направили от моите приятели  ,но фб мълчи НИЩО .
Имам чувството ,че ми следят дори колко дишам !
Уж си смених паролата на пощата и пак ми се струва ,че ми ограничават какви съобщения ще влезнат .
Нз какво да мисля ,и какво още да направя ,ако някой знае нека ми пише .
Благодаря !

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 18:09 от jb66

# 573
Ако сложа някой в списък Ограничени, той какво вижда на стената ми и разбира ли, че е ограничен?

# 574
  • Германия
Вижда това, което се вижда публично, т.е от неприятелите ти. Може да разбере като влезе в профила ти и види че само публичните ти публикации са видими. Иначе не получава известие за това

# 575
Вижда това, което се вижда публично, т.е от неприятелите ти. Може да разбере като влезе в профила ти и види че само публичните ти публикации са видими. Иначе не получава известие за това

Благодаря Flowers Hibiscus

# 576
  • Пловдив
Така вече си направих нова поща в gmail и се надявам да спрат с тези атаки .
Между другото за една нощ видях ,че доста интес е имало към пощата ми избоих около 15 проби от всички краища на света .Въпреки ,че смених паролата пак не съм сигурна в това абв.
Имам и друга поща в абв ,но там няма никакъв интерес .
Много инфо прочетох и наумих за тези три дни ,които не бях на себе си .
Измислих сложна парола ,защитих е и с две стъпки и се надявам и вярвам ,че съм успяла .
Само да не те нарочат де ...
Сега съм в процес на създаването на нов профил в фб.
За там трябва още да чета ,но ако имате съвети на драго сърце ще ги приема .
Няма развитие за стария профил от фб.
Много приятели са подали репорт ,но нищо ...

# 577
  • София
Вчера гледам стената на позната и виждам нов пост - лайк от приятелка. И на двете им виждам в профила по 1-2 общи приятели (така съм задал и аз), но тях двете не си личи да са "приятели" според това инфо. Как става това - едва ли приятелката е последовател на познатата...
 ПП: Даже последно съм му задал в поверителнсот:
Кой може да вижда вашия списък с приятели? - Близки приятели /където са само 2-3ма/

# 578
  • Германия
Starrydream, това е много стар бъг, ММ и синчето също не ги виждам да са приятели, а със сигурност са, защото аз им ровичкам и на двамата във ФБ, понеже аз из оправям настройките.

# 579
Защо някои общи приятели в един профил излизат като общи, а в друг не?

# 580
Защото зависи дали всеки един си е ограничил пиятелите да са видими само за себе си (ако правилно разбирам въпроса).

# 581
Така вече си направих нова поща в gmail и се надявам да спрат с тези атаки .
Между другото за една нощ видях ,че доста интес е имало към пощата ми избоих около 15 проби от всички краища на света .Въпреки ,че смених паролата пак не съм сигурна в това абв.
Имам и друга поща в абв ,но там няма никакъв интерес .
Много инфо прочетох и наумих за тези три дни ,които не бях на себе си .
Измислих сложна парола ,защитих е и с две стъпки и се надявам и вярвам ,че съм успяла .
Само да не те нарочат де ...
Сега съм в процес на създаването на нов профил в фб.
За там трябва още да чета ,но ако имате съвети на драго сърце ще ги приема .
Няма развитие за стария профил от фб.
Много приятели са подали репорт ,но нищо ...

При мен атаките са от поне 3 години всеки ден. Но засега неуспешни. Просто не мога да хвана всички опити на скрийншот, но понякога са наистина много.

Българска дума изписана на латиница, с умишлени правописни грешки едва ли някоя програма ще я разбие.

# 582
На мен ми разбиха поща в абв, която никога не съм ползвала. Атаките бяха винаги нощем и сменяш хиляди комбинации от пароли и накрая промениха и тайния въпрос и ги зарязах. Лошото е, че тази поща ми беше за фейсбук и се наложи да я сменя

# 583
Ох, след поста на user555 направо се успокоих. При мен атаките към абв пощата са само по 3-4 на ден, от Иран, Ирак, САЩ и т.н. Няколко пъти писах на съпорта с идеята да си засилят защитата - отговор нямам и до днес. Подсещате ме пак да сменя паролата. Чудя се защо са им нашите пощи, какво толкова ги привлича Rolling Eyes

# 584
Къде се виждат тези атаки?

Общи условия

Активация на акаунт