Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 25 240
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Фран, много си хубава на тази графика Heart! Но се чудя къде ти е ботоксът, без корекция на устните и въобще как сме живели едно време, не знам Blush

# 526
  • в страната на чудесата
Фран, много си хубава!

Много много мили моменти. Всичко е било по-хубаво само заради младостта. Радвам им се на децата! Защото ги чака младостта им Simple Smile

# 527
  • софия
Фран, много си хубава!

Много много мили моменти. Всичко е било по-хубаво само заради младостта. Радвам им се на децата! Защото ги чака младостта им Simple Smile
Нали Simple Smile
Чака ги очарованието на много неща, които да им се случат за първи път. Никога сърцето не е толкова пълно и очите толкова омаяни, както при първата среща/дума/жест/спомен/омая/ болка/разочарование и какво ли още не...

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 17:04 от Амели

# 528
  • София
И при първата, и при втората, и така всеки път е различен път.

# 529
  • софия
И при първата, и при втората, и така всеки път е различен път.
мне.
аз визирам друго, не първата среща любовна.
Представи си  - в Родопите си и виждаш за първи път неописуемо красивото триградски ждрело. Всеки следващ път ще си подвалстен на красотата му, но само първият път ще съдържа изненадата от неподозираната гледка зад ъгъла.
Иначе да, любовите са си всяка със заряда и порасването, но то това е направо тривиално в сравнение с другото очарование на нещата предстоящи да ти се случат.

# 530
  • София
Може и втория път да възкликнеш от изненада така, сякаш е като първия път. Една и съща гледка може да предизвика всеки път сходен емоционален отклик при равни други условия. Като с музиката - една любима песен ти е любима и след стотния път и изживяваш почти същата емоция, ако си в сходните обстоятелства.

# 531
  • Отвъд алеята зад шкафа
Амели, върна ме назад във времето. Наистина емоцията на "първите пъти" е неповторима.

# 532
  • софия
хмммм..... една от хубавините на съществуването ни , е че можем да си съществуваме всеки с вижданията си.
Разбирам какво ми казваш, но за мен по-близко до мирогледа ми е моята "изненада" и "очарование" на нещата, които не си изпитвал никога до сега, да ти се случат. За да се обясня ми помага въпроса (а с това и отговора) "можеш ли да стъпиш два пъти в една и съща вода?"

Освен това, ако не беше навика на нещата от живота и тяхната повтаряемост, възрастните хора нямаше да са така безралични към много "съкрушителни/великолепни" моменти в тоя живот. Та чак са цинични понякога и звучат грозно за младите устремени покоряващи света хора.

# 533
  • София
Стремим се да повторим положителното изживяване като се връщаме отново и отново на мястото или в обстоятелствата, които го пораждат. Опитваме от сладостта на шоколада и пак искаме да си отхапем от него и очакваме същата сладост като преживяване. Пристрастяваме се. Правим всичко възможно отново да стъпим в същата река.
Циничното идва от разочарованието и амортизирането с възрастта.

# 534
  • софия
Стремим се да повторим положителното изживяване като се връщаме отново и отново на мястото или в обстоятелствата, които го пораждат. Опитваме от сладостта на шоколада и пак искаме да си отхапем от него и очакваме същата сладост като преживяване. Пристрастяваме се. Правим всичко възможно отново да стъпим в същата река.
Циничното идва от разочарованието и амортизирането с възрастта.

ами ето, точно така е, стремим се, но не го достигаме. Защото не е първо.

# 535
  • София
е, затова в един момент увеличаваме стимула. Simple Smile

# 536
Уф, бе, Анди, нямаше нужда.

# 537
  • София
Какъв е проблемът? Всичко продължава да е единствено и неповторимо, към което се стремим постоянно, щом ни харесва. Не разбирам какво толкова не ви допадна. Държите на уникалността на първия път? Ок. Тогава защо изобщо се търси втория път? Отиваш веднъж на красива гледка и повече не се връщаш там, защото усещането няма да е същото. Но все пак се връщаш и знаеш много добре защо се връщаш - защото те влече отново това усещане. Иначе щяхме да си оставаме само с по един път от всички преживявания. А не оставаме. На мен дори ми се вижда по-кофти хубавите неща да са само веднъж и човек да живее с мисълта, че повече няма да е това преживяване втория или третия път, а ще е бледо.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 20:51 от Andariel

# 538
  • София
Забележителна е способността ти да превърнеш в спор и най-лежерния разговор. Сигурна ли си, че не си водолей? Joy

# 539
  • София
Не споря, защо да споря? Или всяко нещо, което не е на сто процента с общата вълна е спор? Ти го приемаш като спор. Не е нужно всички да сме на едно мнение, нали така!

Общи условия

Активация на акаунт