Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 25 210
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
Обувайте топли чорапи 15 минути преди лягане. Действа успокоително, затоплящо и за по-добър сън. Днес го четох, но ми е смешно, защото наистина често спя с чорапи.
Не важи за симптомите на Ежко.😂

# 571
  • в страната на чудесата
И аз спя с чорапи Wink преди 20 години не спях с нищо..,

Лошото е, че баба ми спеше с шапка... малко се притеснявам

# 572
Сериозно: Имала съм няколко периода в живота си с безсъние. Алкохол не помага. До лекари не съм се допитвала, но и възрастта има значение, както и други фактори.
Аш, Садлейди дано се справите!❤

# 573
Само да предупредя, че мелатонина не е препоръчителен при проблеми на щитовидната.
Аз взимам магнезий, около 400 мг. Трябва да се внимава с какво е смесен, че някои от съединенията му докарват много често посещение на санитарния възел.
Освен това не е лошо една контрола на Вит Б12 и вит Д.

И да ви кажа, сама си се диагностицирам, ходя си на изследвания, които потвържадват и после ми изписват лекарства. Така и Хашито, и ИР-то си ги установих. Че отгоре на всички никой еднокринолог не поиска да ми провери дефицитите на гореизброените витамини, та пак сама си ги установявявах. Първо по симптоми, после и с изследвания.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 00:39 от Fancy

# 574
Добро утро... Не знам за вас, ама на мен тази смяна не ми се отразява хич добре.Stuck Out Tongue Winking Eye

Аш, имала съм такива периоди и аз - даже често.Rolling Eyes
Като видя, че овцете вече са на привършване, ставам и в една чаша си сипвам малко вода - примерно 50 мл и в нея си капвам около 20 капки тинктура от валериан, мента и глог Simple Smile Не хапче, а тинктурата. И веднага заспвам.
Фенси, благодаря за инфото за мелатонина и и аз съм с тиреоидит на Хашимото, с ИР и по едно време реших, че ще пия хапчетата "Сладки сънища" - имаше ефкт от тях, щото заспивах. И даже си мислих да си взема да имам неприкосновен запас + тинктурата.

# 575
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз нямам проблем със съня, защото се утрепвам от работа, като сготвя и проверя какво е учила малката, изгледам някой сериал или книга и се гътвам като умряла.

Аз да се отчета с първо отменено пътуване за годината от тези, които сме планирали извън БГ. Канселирахме билетите за Сицилия и отиваме в българската Тоскана  - Сандански. Поне пак е със "С".

# 576
  • София
E,  то и аз се утрепвам от работа, и после за разкош спя по 4 часа на нощ, от което ставам още по-хиперактивна в будните ми часове и се утрепвам още повече от работа.

Фенси, Пули - накарахте ме да се замисля дали нямам проблеми с щитовидната или да имам някое автоимунно. Близките ми от кога искат да се консултирам с ендокринолог - ама аз все, не та не Frowning1

# 577
  • София
Привет, как върви дистанционното обучение, напредвате ли с материала Wink

Аш, нали не се ядосваш на хлапетата и ДО-то Wink.  За безсъние ми помага тинкура от шафран, но действието се усеща след след 3-4 дни. Рутината преди лягане според мен е по-важна - вместо алкохол, чай от маточина, заменете ТВ-то с книга, лека вечеря.

След два дни на ски в слънчевия и пренаселен Боровец най-накрая се почувствах човек. Това дълго затваряне ме скапа също толкова, колкото и болестта.

# 578
  • София
Не, Роси - с ДО-то се оправя само таткото. Той е поел цялата грижа за децата. Това ми е основната болка. Толкова съм гроги - че отношенията с мъниците са само"Здравей, здрасти" Sad Sad, пера, оправям им стаите и понякога им готвя Sad.

Така или иначе в сряда ще ме чипират - може да помоля за такъв фикс, че да ми оправят поне този бъг с умората. И да - спирам с ритуалната си ракийка вечер и ще се върна към четенето на книги. Бай-бай, Нетфликс Sad

Радвам се за Боровец Blue Heart

# 579
E,  то и аз се утрепвам от работа, и после за разкош спя по 4 часа на нощ, от което ставам още по-хиперактивна в будните ми часове и се утрепвам още повече от работа.

Фенси, Пули - накарахте ме да се замисля дали нямам проблеми с щитовидната или да имам някое автоимунно. Близките ми от кога искат да се консултирам с ендокринолог - ама аз все, не та не Frowning1

Аш, знаеш ли,че ми се е случвало от преумора да не мога да заспя. Толкова съм била уморена. Може би трябва да се опитаме да намалим оборотите.
Но най-големия куриоз ми беше, когато веднъж се прибирам от работа - въздух не можех да си поема от преумора... Рекох на ММ, че само посядвам на дивана за мъничко да отдъхна и после си взимам душ и си обличам домашните дрехи. Събудих се на следващата сутрин към 7 ч. - завита с едно одеалце и възглавница под главата... С все дрехите от работа върху мен.
Та, май май трябва да намалим темпото Animal Snail

# 580
  • софия
Духът на Ежко:
“Лекарство за безсъние: 6-часов лимит за използване на електронни устройства на ден. Никакво ядене след 18:00. Едночасова разходка преди сън, последвана от гореща вана. За обострени случаи - две седмици планински преход на палатка на място без мобилни мрежи (без децата). За хронични случаи - куче (над среден размер).
Изпробвано лично и прилагано семейно
ПС честита пролет”

# 581
  • София
Аш, вземи мерки, дългосрочно безсъние не води до нищо добро, собствен опит. Disappointed
Още съвети - пий чайове от мента, глог и валериан през деня, лайката също приспива, спри кафето след 13-14 ч., не повече от 2 на ден, ако пиеш изобщо, спалнята трябва да е тъмна и хладна. Мелатонина доказано помага, на мен след 2 месеца безсъние този на Докторс Бест от 5 мг. ми оправи съня /естествено, виж си щитовидната, аз проблеми с нея нямам/. Йога и медитация много помагат, и ежедневна физическа активност. Тук има съвети доста:
https://www.helpguide.org/articles/sleep/insomnia-causes-and-cures.htm

Ежко, това с кучето е много яко - животните наистина помагат много при стрес!

# 582
  • В офиса
О, като човек, който никога не е страдал от безсъние, направо не искам да си представям какво е. Аз заспивам докато чета на малките книга, смятайте. Броя се за късметлийка. Гледам, че мъжът ми е започнал да ходи напред-назад по нощите, но аз съм труп.

# 583
Спортът наистина може да подейства благоприятно за преработване на гадния стрес. Също ако лягането е късно, прекалено ранната вечеря, особено ако е НВ, ще покачи кортизола през нощта, а той действа възбуждащо. Обаче и яденето на захар качва кортизола, така че храненето в никакъв случай не трябва да е въглехидратно Joy
Затова е хубаво да се хапне нещо протеиново със сложен въглехидрат.
Фенси, аз съм чела, че не е препоръчителен при автоимунни и при хипер. При обикновена хипофункция няма проблем.
Е, все пак си е хормон и при хора с разбъркани хормони трябва да се внимава и да се изследват причините.
Прекурсори и помощни в-ва са триптофан, серотонин, б12, желязо, магнезий и т.н. Демек ако те липсват, може да има проблем със синтеза на мелатонин.

Маточината става при хипер-, но за хипофункция не е добре.

# 584
  • София
Оф, бе Дъждец Joy ... така като те чета - то ще излезе вярно, че ако разбера точно какъв е проблемът, това ще е на 90% решен проблем. Направо на 95%. В сряда преди чипирането де да можеха да ми пуснат една диагностика Sad

Общи условия

Активация на акаунт