Били ли сте на астрологична консултация? Препоръчайте астролог - 4 тема

• 108 877
  • 778
  •   1
Отговори
# 360
Предвид дискусията, която се получи, си помислих, че е добре да се припомнят някои неща. Има изтрити коментари след моя, така че той не е последен, но ако сметнете за необходимо, този може да го изтриете. Smiley

Астрологията може да „обрисува“ съдбата на момент от времето на енергийно ниво, чрез символен език. Реално зад една астрологична карта може да стои както човек, така и зараждане на обществено-политически процес. Тя както може да е средство, което описва личната съдба, но същевременно и като цяло надличностния потенциал-семенце на някакъв момент. Предварителното знание за това, какво стои зад астрологичната карта е това, което ги разграничава, слага им етикети, поставя ги в някаква категория, придава им съответната специфика. Затова астрологичната карта представлява основно съдбата като общо надличностно понятие.

Астрологичният анализ, интерпретация или прогноза, представляват само тенденция, възможности за развитие, потенциал, който предполага някаква конюнктура. Посредством астрологията и нейните способи не се прогнозират конкретни събития, а характерни условия за определен период от време, на фонът на които могат да се случат събития с някаква специфика. Астрологът не е гадател, ясновидец. Трябва да е наясно с конкретния житейски контекст, казус на фона на който се развива рождената карта. Колкото повече се очаква той да Ви гадае, познава и се търси по-дългосрочна прогноза, толкова описанието за тях ще е по-общо като параметри. Прогнозират се условия, които са характерни за някакъв период. Моментът на раждане също е един такъв период. От този момент не произтичат еднозначни, еднопластови случки, събития. Нищо не е написано едно към едно. В такъв смисъл прогноза в абсолютна точна конкретика, в детайли като естество, е почти невъзможна. Да, в зависимост от астролога, можем да получим по-плацикаща се на плиткото интерпретация, такава средна ръка и по-задълбочена, но независимо от това, всички само прогнозират тенденция, насоки какви са условията. Не могат да предложат гаранция и не са еднозначни на 100 процента. В този ред на мисли, не е препоръчително да сте с очаквания, че астрологът взема решения вместо Вас. Не е в правомощията му да каже че еди какво си е единствено Правилно. Той не знае в детайли и абсолютна конкретика Вашето бъдеще, все едно е разписано в бакалски тефтер. Астрологът може да предложи само страничен поглед за това какви са условията за някакъв период от време.

Астрологът както и всеки човек, с който Ви среща живота, може да е само подходящия ключ по пътя и за нуждите на Вашата съдба. Същото важи и за астролога. Той чете, това което вече е написано във Вашата „книга“. И може да Ви упъти за естеството на някакъв период като тенденция, характерни особености, специфика, акценти. Астрологът е човек, който основно разполага с дарбата да е … мислещ човек с аналитичен ум, който превежда от един символен език. Този на енергията и енергийния потенциал, енергийната анатомия на времето и пространството. В преводите си използва както аналитично, така и картинно мислене, тъй като разказва или описва история по картинка, зад която стои математика и астрономия. Астрологът би трябвало да умее добре да борави с думите, да се изразява и пише творчески. Какъвто преводача, такъв и превода. Както за един преводач е важно да има богата обща култура. Това важи и за тези, които използват, превеждат от езика на астрологията. Както и в традиционните преводи и в астрологичните си има тясно специализирани астрологични анализи, за които е нужно освен да си астролог, но и същевременно да си квалифициран специалист, запознат със спецификата, терминологията, стилистика на анализираната тема. Астрологията не е знание с претенции за еднозначна правилност и за готови еднозначни изводи и решения, само астролозите могат да имат подобни. Който и да е астролог не може да надскочи субективната си призма, гледна точка. Астрологичните анализи се филтрират през тях. Астрологът не притежава истина от последна инстанция.

Астрологът не е редно да създава илюзии в клиента, което включва:
1. Астрологията като панацея, вълшебна пръчица за разрешаване на проблеми и осъществяване на желаното.
2. Астрологът като човек, което Знае Всичко в т.число и кое е най-правилното решение и избор. Той За Вас Лично. Тук и Сега и Во Веки Веков. Астрологът като някакъв свръх човек. Гарант по пътя към съвършено щастие, който има достъп до някакви универсални Истини, водещи към благоденствие. Никой не може да надскочи субективния си филтър.
3. Астрологията като средство да надскочиш семката си т.е. потенциалните възможности, които се реализират в някакви рамки.
4. Астрологията като ясновидство, гадаене, гледане.
5. Астрологията като бакалски тефтер, в който нещо е написано едно към едно, следствие на което клиентът  смята, че трябва да следва астрологичните съвети сляпо, еднопосочно, еднозначно и безрезервно.
6. Перфектният астролог, перфектната прогноза за всички, по всяко време
7. Астрологът като човек, на който клиентът делегира отговорността за собствените си решения.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 09:16 от starinthenightsky

# 361
Полезното за мен от изтритата дискусия е, че не трябва да се избира астролог от подобни форуми, особено саморекламиращ се, със съмнителна репутация, захаросани изяви и пробутван от определени съфорумки. Най-малкото ще олекне с няколкостотин лева за празни приказки.

# 362
Доста от професионалните астролози някога са писали, някои все още пишат по форуми - Магерова, Гали, Сотис, Николай Колев. Сотис я познавам задочно от над 10 години. Като доста ерудиран човек, който прави многопластови и задълбочени анализи.Тя е една от първите ентусиасти, които съдействаха да се вдигне нивото на астрологията по бг форумите. Представата за нея да излезе извън рамката на масовата ширпотреба, астропсихология, кармични локуми, известни дотогава. С преводът си от няколко езика на ценни астрологични материали. С Гали не сме се засичали, "познавам" я само от статиите й. Много ми харесва като астрологичен подход, концепция, начин на мислене. Смятам, че е един от най-добрите бг астролози. Покрай Гали и Сотис се заинтересувах от Джйотиш.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 10:10 от starinthenightsky

# 363
На мен Гали ми е от първите астролози, имам изготвени анализи , хороскопи за професионални реализации, прогнози за големи периоди години напред, абсолютен професионалист, за мен е класа. Краси Атасио перфектна. Всички останали , които вчера споменах също са били добросъвестни професионалисти. За мое съжаление , аз се подведох,  тук в  бг мама, когато реших да избера  между въпросната т. и Sotis. Изглежда радарът ми за непочтени тогава е бил изключен и съм допуснала  да избера грешния астролог. Върнах се да чета в бг мама  в 2019 ,  защото аз съм поръчвала през 01,2019 и прочетох рекламата и хвалбите на които съм се вързала ....Мисля, че целта  на темата е да се коментират верни ситуации и да се представят само астролози професионалисти с отговорност.

# 364
Себе си Smile, но пък аз не съм активно практикуващ астролог-консултант. Нали не мислите, че с Вашето мнение се изчерпват еднозначно мненията за Сотис и като астролог и подход към нещо, с което се захване ? Така че аз споделих моите. За Магерова нищо не мога да кажа. Само казвам, че на нея астрологичните форуми не са й чужди.
Какво значи необходими знания ? Астрология се учи и надгражда постоянно. С години и в годините. Аз постоянно научавам нещо ново. В този ред на мисли абсолютното знание е непостижимо за човешкия ум. Астрологът като човек не е изключение.

# 365
Изразявам единствено собствената си позиция. Имала съм и имам късмет да попадна на астролози, чийто астрологичен прочит е верен за мен и разбираем, практически правилно да използвам тенденциите заложени за мен , за да бъда на крачка пред съдбата .

# 366
Има по-лесен начин да си спестите разочарованията. При това е напълно безплатно. Не ходете на астрологични консултации. Тогава няма начин да останете разочаровани от астролога. Гарантирано.

# 367
mari eta72, бихте ли написала по- подробно стилът на консултацията при Гали. В какъв план дава консултацията, какъв е светогледа й?

# 368
Погледнах цените на тази Краси Атасио... Не са за мен.
За Румяна Кожухарова няма никакви мнения във форума или гуугъл..
За Гали съм срещала много противоречия. Някои я харесват, други въобще. Като познаваемост също май е 50/50,макар че е смятана за един от много добрите астролози. Тук във форума има и доволни, и недоволни, спомням си я от стари теми.
Адриана Вотей работи ли още? Нещо спря да се коментира нейното име напоследък, а преди беше начело с Магерова.
Някой чувал ли е за Дани, която живее накъде в подножието на Витоша, не помня кой квартал се води. Слиза ще се на последната спирка на един автобус... От нея имам впечатления, но не знам позната ли е на аудиторията.

# 369
Написали сте го под моя пост, видно е. Нямам нищо лично.

Казвам към кого е адресирано. След като Вие сте писала последна, няма как да е след коментара на друг. Вероятно трябваше да напиша името на потребителя или да цитирам неговия текст, за да не стават обърквания.

# 370
mari eta72, бихте ли написала по- подробно стилът на консултацията при Гали. В какъв план дава консултацията, какъв е светогледа й?

Стилът е Уникален. Поръчвате си тема , която ви вълнува и тя ви прави анализ, разглежда я писмено, поръчвате си синастрия - прави ви такава, поръчвате си тригодишна прогноза , получавате всичко, за което сте платили .  Задавате си въпросите,. отговаря адекватно без излишно захаросване. Следите във времето и отчитате , кое се е случило , кое не.  Имах случай, в който исках допълнителна информация и й бях писала за прогноза, тя ми написа,че нещата са такива, каквито са отразени в това, което ми е дала и трябва да се изчака да премине съответния период. Рече и отсече, а можеше да ме приспи и да получи едни пари. Не го направи, защото стилът и класата й  не го позволяват. Струва си всяка стотинка.
Краси Атасио също.Направи ректификация по нейно желание , която не ми е таксувана, за да е сигурна в събитията , които прогнозира за две три  години. Струва си всяка стотинка.
Читавите Астролози Имат Читави Клиенти.  Те са ми го казвали. Давам си данните предварително. И съм плащала при  получавенето на изработвания анализ/хороскоп.

При въпросната Т платих Напред, уж след два три дни да го получа, после написа, че се разболяла, след две седмици изпрати трите хартии и на някакво нейно ходене по пътя ми разгледа солара между другото. Хонорарът е като за читав астролог.

Румяна Кожухарова - нямало информация в интернет ......няма , за който не умее да търси нищо няма в живота и нищо не му се получава ----Жената има цял Безплатен Сайт ---Астрото бг -http://www.astroto.com/

# 371
Казах, че няма мнения за нея. Май само 1 или 2 от стари теми. Знам, че има сайт.
Не си търся астролог, просто вие наводнихте темата с оплюване на един човек и хвалене на конкретни имена, за които почти нищо не се среща в пространството.
За мен читав астролог е, който гледа картата на момента и ти говори. Питаш - гледа-отговаря. Не да си дам данните, да ми разглежда картата и след месец да ми говори по нея. Илияна Магерова е именно от тези, които анализират на момента. Писала съм й с конкретен въпрос, след 10мин имам върнат отговор. Тъй че аз моя астролог съм си го намерила, всеки си има критерии, по които си го избира и харесва. Между астролога и клиента трябва да се получи химия и доверие. Хубаво е, че се изказват различни мнения тук, но да не бъдат крайни.

# 372
Аз пък не разбирам нещо друго. Ако харесвате даден астролог, доволни сте от него и твърдите, че има познаваемост, защо ходите при още 20? 🙄 то така става още по-объркващо, защото всеки си има стил и шанса много от нещата да не се припокрият, е много голям. Така човек се завърта в омагиосан кръг, от който излизането е трудно. Ама всеки си знае де.

# 373
Скрит текст:

Стилът е Уникален. Поръчвате си тема , която ви вълнува и тя ви прави анализ, разглежда я писмено, поръчвате си синастрия - прави ви такава, поръчвате си тригодишна прогноза , получавате всичко, за което сте платили .  Задавате си въпросите,. отговаря адекватно без излишно захаросване. Следите във времето и отчитате , кое се е случило , кое не.  Имах случай, в който исках допълнителна информация и й бях писала за прогноза, тя ми написа,че нещата са такива, каквито са отразени в това, което ми е дала и трябва да се изчака да премине съответния период. Рече и отсече, а можеше да ме приспи и да получи едни пари. Не го направи, защото стилът и класата й  не го позволяват. Струва си всяка стотинка.
Краси Атасио също.Направи ректификация по нейно желание , която не ми е таксувана, за да е сигурна в събитията , които прогнозира за две три  години. Струва си всяка стотинка.
Читавите Астролози Имат Читави Клиенти.  Те са ми го казвали. Давам си данните предварително. И съм плащала при  получавенето на изработвания анализ/хороскоп.

При въпросната Т платих Напред, уж след два три дни да го получа, после написа, че се разболяла, след две седмици изпрати трите хартии и на някакво нейно ходене по пътя ми разгледа солара между другото. Хонорарът е като за читав астролог.

Румяна Кожухарова - нямало информация в интернет ......няма , за който не умее да търси нищо няма в живота и нищо не му се получава ----Жената има цял Безплатен Сайт ---Астрото бг -http://www.astroto.com/
Благодаря за подробното описание за естеството на услугата.
Аз нямам интерес да следя нищо във времето.. мен ме вълнуват други теми. Съвсем не са синастрии, нито прогнози.

Ако мога образно да се изразя, сещам се за един цитат на Петр Мамонов:
"Какво ще правим в четвъртък, ако умрем в сряда?"
ето повече по темата.
Зад този въпрос се съдържат нещата, които бих искала да коментирам, но през призмата на звездите- най- образно казано... .. но явно няма да е възможно да е с Гали.
Скрит текст:
В този контекст, беше ми допаднала  Ирина Димитрова, но тя не пише в своя блог от години.

# 374
Радвам се да чуя добри отзиви за Гали.
Да, доколкото я познавам като астролог, това е нейният стил и начин на работа, макар че на някои може и да не им харесва – точна, конкретна, без излишно захаросване и замазване. На някои може би ще им се стори категорична, затова и клиентите й са подбрани. Който търси по-захаросан подход, има цяла армия от астропсихолози в нета, които редят лингвистични бисери и не казват нищо конкретно, а много често им куцат и базови познания по астрология. Разбира се, сред тях има и сравнително добри. Това са астролози за масова категория клиенти.
При Гали, Загата, Краси Атасио и други от тяхната класа обикновено се отива с конкретен казус, а не за общи приказки и обща годишна прогноза по солар. Така че всеки си избира астролог според това, което е готов да чуе.

Относно професионалните астролози и писането по форуми.
Повечето от сегашните известни имена ги познавам от форумите още от началото на милеинума, когато са били запалени любители. В това число Гали, Илияна Магерова, Марги Паскалева и други. Николай Колев, макар и никога да не се е представял като "любител", също имаше период на голяма форумна активност. Адриана Вотей, която е любимка на доста народ, също пишеше много активно в астрологичните форуми. И все още има форуми, в които пишат и професионални астролози, макар и не толкова популярни като гореизборените.

После като се появи Фейсбук, повечето се изнесоха в тамошните групи. В момента групите не се развиват и се използват само за общи лафчета, пускане на астро мемета и репост от многобройни астрологични и езотерични страници. Свършиха добрите стари времена, когато всеки споделяше без да му се свиди. Сега повечето вече са много комерсиални и не участват в астрологични дискусии, освен ако не е с цел надцакване и назидаване на някой конкурент. Това е нивото на доста от популярните консултиращи и преподаващи астролози. Лично на мен с огромен ентусиазъм ми саботираха два некомерсиални проекта, които поддържам за кауза, на полза роду.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 14:46 от Sotis

Общи условия

Активация на акаунт