214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 655
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Майка ми е в България с този проблем. Ное по-зле. Възраст , тегло , ... ако мога да и помогна там да намери процедура, която да помогне. Кранкенгимнастик

# 496
Аз рева също в момента от гръб. Имам вече хроничен проблем с няколко прешлена в гръдната област и ребрата към тях - излизат от ставата и трябва да се наместват - я от физиотерапевт, я от остеопат. При нас всичко е затворено, КГ са отворени само за много тежки пациенти, остеопата е затрупан поне година напред, а каква нужда имам от плуване няма да ви казвам. За мен това е най-добрия спорт и разходките, но само те не са ми достатъчни.
Искам този ад да свърши!

# 497
Аз също имам болки в гърба вече много години. Ходих на разни процедури, те само масажи правят. Не ми помогна въобще. Накрая по препоръка ходих при един физиотерапевт, изпука ми всички прешлени които били слепнати, показа ми 4 упражнени които да правя 3 пъти седмично и за няма и месец се оправих и бях забравила даже. Сега след внорото раждане пак се започва и мисля да го посетя отново.

# 498
Здравейте 🙋🏻♀ Моят мъж беше с положителен тест и автоматично и двамата веднага ни сложиха под карантина за 14 дни  (без да ми правят тест) става въпрос за Берлин.
Скорошно оздравяване 👍

# 499
Проблемите с гърба най-често са от неправилна стойка и неправилни движения. Обичам да наблюдавам народа по този параграф. Само малките деца до към 3-4 години си използват тялото правилно, и то не всички. Sad След това вече попиват навиците на възрастните и настава една...

И аз бера каквото видя. Simple Smile Дивите зелении имат в пъти повече витамини, минерали и микроелементи от всичко в магазина. Днес брах коприва, мечи лук, седмолист, глухарче, живовляк, маргаритки и виолетки.

# 500
Мъжът ми от няколко месеца има проблеми с гърба, от които мен вече мозъкът почна да ме боли. То охкане, то безпомощност, голяма драма. Записах му час за домашния лекар, той му даде направление за ортопед, който каза, че има блокиран мускул от лявата страна в кръста и оттам идват болките в гърба. Даде направление за физиотерапия. 6-7 пъти досега ходи, много голям ефект.  Терапията включва ръчни масажи в началото и после го слага по 20-30 минути на различни машини. Едната е с вендузи и импулси, другата му трамбова гърба и много боляло и още някаква друга машина. Никакви гимнастики и инжекции и е много доволен, а той е голямо гевезе за болки и болести. Има още няколко терапии.
И мен ме боли хронично гърба, но с тренировки значително се подобрява. Взех си и подходящ стол за да работя в къщи, докарах си и един монитор от работа, за да регулирам височината. С лаптопа като гледам надолу, след два часа в лявата ми плешка все едно огън гори.
От мъжки болежки обаче не ми остава време за лекар. Днес болният яде към шест пъти. Затова мразя в почивни дни да стоя в къщи.

# 501
Аз имам една пенсионирана лекарка за съседка и тя каза,че дивите животни ( спомена лисиците в частност),разпространявали много болести, и че тя не би яла зеленини,брани от поляни и горички! Аз много обичам коприва и не и се и се впечатлих много на коментара,пък и нали я варя преди да я ядем... Flowers Herb

# 502
Те и черешите от собствените си дървета не берат, сигурно защото дивите птички разнасят болести.

# 503
  • Немция
Историята за дивите животни беше някаква тения по лисиците май, предупреждаваха преди години да се мие добре всичко, което се бере от полета и гори. Сигурно това е имала предвид съседката.

# 504
Тении има , да . много добре се мие.
Веч плуването не всеки стил е добре за гърба. не винаги е добре. гръб, макс кроул ... иначе не . особено кръста се натоварва много от бруст и подобни плувни движения .
Иначе и аз обичам да плувам .няма. и на мен ми писна.
Синьо , да стойката е, а тя е до мускулно развитие. Ако някъде е разбита мускулната група , а другаде не се получава дърпане, изкривяване  и ортопедични проблем . Същото важи за напражение  и нервни състояния , стрес, ... защото някои хора реагират със вцепенение и стягане ... тогава се получават или проявяват такива проблеми. Да не говорим за шофиране. Седалките са направени удобни, но не и ортопедични. Също облегалките и пр. Доста неща научих покрай това нещо. Но ежедневието понякога изисква концентрация на други неща и ако ни се налага да мислим за стойката защото трябва да коригираме остава на заден план. И хоп , проблем.

# 505
  • Germany
Според нашите съседи, имат бяс или нещо подобно лисиците и затова не трябва да се бере нищо от гората. Това обаче не важи за неща, които после минават топлина обработка. Мъжа ми миналата година бра коприва и си хапнахме на каша, но на децата не им хареса. Киселец, лапад и подобни и аз не обичам.

# 506
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, благодаря. Не съм виждала около нас.
Аз направих супа от коприва и седмолистник от моята градина.
Мъжът ми не обича да яде плевели, затова върти очи, но аз не го питам.
За тученица е рано.

Bärlauch според ме трудно може да се обърка, мирише на чесън.

За гърба наистина помага едни лесни упражнения, но се правят всеки ден. Има една хубава книга: Библия за хора с болки в гърба. Там имаше 3 упражнения дадени. На мен физиотерапевт-остеопат ми показа други. Обаче при мен проблемът не може да се оправи: като дете имах гипс на крака, сложен накриво и ми зарастна крака неправилно. Оттам се е променила походката и натоварвам неравномерно тялото. Оттам и болките. Но с упражненията и Б комплекс нямам оплаквания. Даже втората бременност въобще не ме е болял гърба.

# 507
Хаха... зеленчуците в магазина все едно не растат на полето. По нивите около нас щъка какво ли не. Виждала съм сърнички, лисици, зайци, мишки, фазани, всякакви други птици... Някои хора май хал хабер си нямат откъде идва храната.

bella_ciao, да, затова идеята е да си “закодираш” правилните движения/стойка в главата и да не го мислиш. Аз сама с разни книги и упражнения успях доста да си подобря стойката и вече гръб не ме боли. Седя, клякам, навеждам се, ходя що-годе правилно или поне така си мисля. Имам още работа, де. Позата ми за спане още не е както трябва. Лекари и терапевти не ми помогнаха хич, но аз съм ви казвала, че нямам никакъв късмет с лекари и подобни.

# 508
Има бяс. Да. Особено ако под табелката на града , селото пише вилдтолвут.
Но няма повече от в миналото или от в България и т.н. Ние си берем , мием, киснем, варим и за сега сме ок. Много върви зеленината на великден. Особено ако в района има овчарник и се докопа човек до дреболии или до парче вкусно месо. Аз смятам да пробвам да свърша тази работа тази седмица .

# 509
И такива ли табели има на които пише бяс..настръхнах. Аз станах много гнуслива последните години и сега като обсъждате значи абсурд да ям нещо от поляни и гори. За дивеч знаех само и гъби заради радиацията. Въобще много неща взеха да ми стават неприятни, преди както газех в треви до кръста на малинажите, сега няма сила която да ме накара да се приближа до такава местност.

Общи условия

Активация на акаунт