214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 652
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Немция
Болките в гърба са от различно естество. Когато дискът между гръбначните прешлени е тръгнал да пробива и да притиска нерва, като при Белла, гимнастики и корекции на стойки в един момент може да са недостатъчни.

Рейна, при нас в една местност на края на града ни също има табела за бяс по животните. Колко е актуална, не знам.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 00:20 от Бибит

# 511
Бибит при моя случй мисля че бъркаш малко, защото аз съм се спяла на програма за лечение след като съм се посъветвала с 4 различни ортопеда в 3 различни независими един от друг праксиса и след изследвания. Значи имах изписана много добра 1 годишна програма към която се придържах стрикно и изпълнително за 3 месеца и имах много добър напредък, т.е. имах значително подобрение. До 1 ноември, когато изписаната ми програма на лечение беше прекратена не от отговорните лекари, не от касата, не от мен ... , а от политиката за която сякаш в момента съществува само една единствена болест и за нея нямат лечение. Аз не мога да ти опиша какво беше положението в ортопедияата при последното ми посещение миналата седмица. Толкова много народ никога не съм срещала там. В пъти повече. И то не 2 или 3 пъти. За мен това е последствие на нелечение, обездвижване или психясване . 
Както и да е . Като гледам курса е пълен напред с капаци на очите. Интересно ще е до къде ще доведе.
Сега си седя и наблюдавам и се чудя как е възможно такова нещо. При всичките постижения във всяка област които ползваме в 21 век ние се занимаваме не с решения на проблема,  на всеки етап можеше да се предприемат някои опити за противодействие, а с политика. Направо невероятно.

Но няма да се занимавам да решавам чужди проблеми. Да се оправят. Аз сега ще видя какво може да направя аз за себе си при сегашната ситуация и ще опитам да помогна на близките .
#Reina има обрати Simple Smile Няма лошо. Сега се пазиш, отговорна си за малките. Но току виж след няколко години ти хрумне обратното . Особено ако някое от децата се окаже прехласнат по природата мъник .

# 512
По моя информация, домашните при негативен собствен тест трябва незабавно да се самоизолират за 14 дена от датата на положителния тест на засегнатия член от домакинството. Пише - веднага, sofort, ето на линка.
https://corona.rlp.de/de/themen/uebersicht-quarantaene-und-einre … ntaeneregelungen/
Тоест, жената може да се тества, но не би трябвало да ходи на този важен преглед.

# 513
Bella, физиотерапиите и ортопедиите никога не са затваряли, за какво говориш?

# 514
  • Germany
И при нас не са затваряли. Ние също семейно имаме проблеми с гърба, то ни е и професионално, толкова години по компютрите. Мъжът ми скоро ходи на ортопед и ЯМР прави, после имаше изписана физиотерапия. Единствено плуването, както казвате трябваше да спре. Аз спортувам всекидневно почти и така удържам положението. Но при нас не е ДХ и нямаме увредени нерви (поне засега).

# 515
Никъде не са затваряли, това не е по провинции.

# 516
Индивидуалната я изкарах. Моята програма, която прекъснаха,  беше в малки групи водна и в зала в специален център , който изцяло затвориха.
Не говорим за една и съща програма за терапия. Ортопедията и индивидуалните и при нас не са затваряни.
Както и да е .

# 517
Обърках темата Sunglasses

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 13:02 от Deni-meni

# 518
Преди като съм чела за ваксини мисля, че бяс нямаше вече в Германия.
Засега шанс няма детето да е природолюбител. Аз много обичам природата, ходим по гори, но цивилизовано. Просто не е както преди, а е жалко всъщност.

# 519
  • Germany
Аз снощи разказвах на големият как на неговата възраст /на 16 е/, ходехме с приятели уикендите на палатка и колко готино е било, а той ми заяви, че няма ли тоалетна, не го търси Simple Smile
Страхотно слънце грее при нас. Дано така задържи.

# 520
Идеята с палатката и на 16 и на 40+ г. не я разбирам. Цял ден екскурзии и походи в планината - да, ама вечер легло и нормална тоалетна + течаща вода.

# 521
Нито палатки, нито планини разбирам аз. Като бях малка нашите ме мъкнеха на палатка до брега на морето, но то беше за да си правят те купона.
Живея буквално в гора тук и въобще не ходя из нея. Правя го само като имаме гости, защото са много впечатлени.

# 522
  • Germany
Честно казано, сега и аз надали бих тръгнала на палатка, но като бях млада много обичах и имам прекрасни спомени. Тук дори на пикниг не бих отишла в гората, заради кърлежите.

# 523
Ние много ходим из гори и планини, берем гъби, билки и зелении, правим пикници, походи и излети.
Вадя кърлежи всякакви, безплатно и с финес.

# 524
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Палатка има и аз трудно се навивам, особено спането на земята ме спира и насекомите.
В караваната даже имаме нормално легло с матрак, всичко друго махнахме, заради килограмите.

Иначе и аз все вървя и бера и събирам. Мъжът ми каза, че в други времена съм щяла да бъда на кладата 😆

Общи условия

Активация на акаунт