214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 367
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Германия
Аз знам, че не прекосяват утайка от кафе. Но аз не ползвам кафе с утайка и нямам.
Пробвала съм, не се спряха гадовете. И бирата не успя да ги примами, затова минах на Schneckenkorn.

# 646
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Reina, това бил някакъв междинен преглед и само напомняне от КК получих, без онова писмо, дето го подписва и предава някъде педиатърът.
Ние сме към АОК.

Моят син рядко играе с лего. С Плеймобил никога не е играл. От “нормалните” играчки, много малко неща са се ползвали у нас: капла, уно, домино, още няколко настолни игри. Малката и тя е така. Тя поне книги много гледа. Но пъзел, кукли и подобни - не. Тя е по катеренето и калянето.

Охлювите са гадни, аз имам в двора голи. Много миниатюрни са и са в почвата. За нула време изяждат връхчето на салатите и растението загива. Пробвах кафе, пепел, натрошени черупки от яйца - нищо не помага.
Като имах градина в полето, нямах там охлюви, пекът беше голям.
Засаждат се турти около салатите и охлювите изяждат туртите.

Аз пък имам в предната градина Wühlmaus 🙈

# 647
U10 (между 7 и 9 г.) и U 11 (между 9 и 11 г.) не  са задължителни прегледи, а доброволни и затова и ние получихме за децата само напомняне от АОК. Може да се пропуснат. Но аз ги използвам, защото моите са здрави и на лекар в последно време съм ги водила единствено за тези прегледи и имунизации, ако има.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 08:41 от Deni-meni

# 648
  • Germany
Ние ръсим химикал срещу охлювите, иначе опоскват всичко. Сега гледах прогнозата и за другата седмица го дават минимална -2. Ще ми измръзнат розите... Много шантаво време тази година.
Бела, групата, която ще си е вкъщи няма да има видеоконференции, а листчета за самостоятелна работа, маските си остават и няма скоро да отпаднат, спорт според мен скоро също няма да има.

# 649
  • Germany
При нас си имаше спорт, винаги е имало. Музика също.  Даже миналата седмица малкото каза, че бадминтон са играли.

# 650
И при нас има спорт, по-скоро движение. Жонглират и правят хампелман.

Детето ме пита вярно ли е, че в Бг се замерваме с Великденските яйца. Питам го как му е хрумнало. Имали диктовка, явно за обичаите в различните страни и там така било описано. Вече писах до едно списание, че това е пълна глупост.
Много се ядосах.
Има ли някъде въобще такъв обичай?

# 651
  • Германия
Аз поне не знам за замерване с яйца. В четвъртък боядисвах, дъщеря ми помагаше, много хубави станаха. Утре ще ходим да ги скрием на някоя поляна и тя да ги търси. Това ще ни е празнуването на Великден, православния директно ще го пропуснем

# 652
Според мен е някакъв неправилен превод на български текст или неправилно е схванат обичая.

# 653
  • DE
Вероятно някой е превел буквално чукането/боя с яйца Grin

# 654
  • Berlin
И аз мисля, че може да е грешка в превода. Моите деца също го нарекоха биене/замерване с яйца, ама им обясних, че не се казва така.

# 655
Че се бием с яйца означава, че се "чукаме" - не че се замеряме. Ох. Grinning

# 656
  • München, Deutschland
Хехе, не ми е хрумвало и на мен, че някой така би интерпретирал чутото за биенето с яйца. 😃

# 657
Бой с яйцата. Laughing
Ние се налага да празнуваме и католическия, и православния Великден. Детето е толкова ентусиазирано, че в момента меси козунак (кога ще го печем не ми е ясно; освен да го оставим да втасва оформен в хладилника и утре сутринта). Украсил е, и яйца щял да боядисва, и великденският заек трябвало да мине утре. Grin

# 658
Ние боядисахме яйцата, от 20 яйца, 2 се счупиха. Правих едни с мрежест чорап и се получиха интересни.
Исках Гараш да правя, но съм уморена 😔

И аз си мисля, че е грешка в превода, но се чудя къде е първоизточника.

# 659
На това чукане с яйца се казва и борене. Може би от "борба" идва "лошият" превод.

Общи условия

Активация на акаунт