214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Германия
В Берлин само градините затварят от 8.04, за училищата още не е ясно, ваканцията е до 11.04, но очаквам или пак за ги затворят или масово тестване. Малкият ходи точно 5 седмици на градина и сега пак в къщи, голяма веселба. Дано поне спорта на открито го оставят, че ще подивеят. Аз съм вече в 8-ми месец и ми е трудно все да ходя с тях, пускам ги около нас с ролери и колелета, но то все им е скучно. И като гледам времето за 10 дена напред, лошо ми става, само дъжд и студ, макс 10-12°...
Добре, че изкарахме късмет, дадоха ни Kleingarten, то за Берлин си е 6-ца от тотото, та ще се занимаваме там. Аз поне, докато мога да върша нещо преди да родя 😄

# 631
  • Berlin
foley, честито! Simple Smile Аз се бях разтърсила за процедурата за кандидатстване миналия месец и гледах по сайтовете на сдруженията, обаче се обезкуражих нещо. Вие колко време чакахте и какво място ви се падна/избрахте?

# 632
При някои може ваканцията да е преполовила, ама при нас с asyalein започва от днес до 18 април. Пък времето тъкмо се развали в Хесен, вчера 23 градуса, днес 9 и сутринта мъгливо, чак в 14.00 ч. грейна. А другата седмица го дават от 0 до 8 градуса, направо пролет отвсякъде. Така че, аз я разбирам с деца на 9 и 1 година е сложна работата.

# 633
  • Пловдив
До олимпийския стадион в Гармиш има много красиво ждрело - Partnachkkamm. През зимата е ледена приказка, но и през другите сезони е красиво. В тази посока  най-живописното селце е Obermergau

# 634
  • Германия
foley, честито! Simple Smile Аз се бях разтърсила за процедурата за кандидатстване миналия месец и гледах по сайтовете на сдруженията, обаче се обезкуражих нещо. Вие колко време чакахте и какво място ви се падна/избрахте?
Благодаря! За няма и година стана, голям късмет извадихме. Май месец подадох на около 15 места около в южен Берлин, Wartezeit ми казваха от 3 до 8 години. Даже на места спряха да приемат нови кандидатури. Само от тук жената ми писа, че около година-две, но сега през март се обадиха. Отидохме на оглед, и за тези пари, които искаме и ок. Има доста работа в градината, но моят мъж ще се справи. Аз само събирам идеи. Не беше за изпускане такъв шанс, а и с 3 деца си е иделно място през лятото. На 7 минути с кола от нас.
(До Britzer Garten)

# 635
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Foley, честито и леко раждане. Определено 6ца сте ударили. Преди две години и аз две седмици преди термин садях домати 🤣

Дени, малката ще стане на 2г!!!!

Рейна, У11 беше сега.
2 стр. въпросник, огледа дали има изкривяване на гръб.стълб, очен преглед и слухов тест.

Аз не занимавам детето чак толкова много, защото малката и тя е доста дива. Обаче, ако не му измисля занимания и се лепва на РС/таблет. Гледам навън да излиза, но понеже ходи в съседното село на училище и тук няма приятели, т.е пак трябва да го карам и не съм свободна.

# 636
Ася моите са по-големи и не се мяткат в езерото, но наблюдавах днеска мяткащи се и след това пищящи. Свалям шапка на всички майка с малки. Аз не мога да си представя , че съм била на това дередже и съм го преживяла.

ПРазнувам всякакви празници и Верликден колкото пъти дойде , толкова. Имам кошничка с боядисани яйца, имам два венеца от върба. Един с панделки и стеропорени яйца , но украсени и един просто така без нищо.

След един месец пак.

Значи пир нас от таблети и телефони спасява легото . Това в къщи. Навън се рита топка или тенис на маса. Също успех има това https://www.real.de/product/210449791/?kwd=&source=pla&s … QYAiABEgL1TvD_BwE
Dнес извадих петанката и може другата седмица да играем петанка ако сме в къщи.

# 637
Да, затварят градините в Берлин. Нашата и без това е в почивка идната седмица.
Пак се задават трудни дни без градина, ние и двамата не можем да работим в хоум офис.
За училищата не знам, ние можем да се тестваме два пъти седмично, за децата досега нищо не е казано, но нищо чудно.
Аз ходя по площадките с дъщеря ми, тя като излезе после не иска да се прибира. Иначе вкъщи се занимава, няма как, малко над 2 г е.

# 638
Шапка свалям на всички които сами си отглеждат зеленчуци. А кой ви ги полива/обгрижва лятото като сте в България?
Аз суша месо. Тип филе Елена става. Доста хапнахме тази зима, но вече е топло за това.

# 639
Приятели поемат поливането и брането. Също приятели обгрижват котката и къщата. Ние също се грижим за приятелски животинки и градинки при нужда. Тази ваканция сега е само една чужда котка, която обикаляме, но се е случвало да са 2-3.

# 640
Поливането не ни е проблем. Събира се дъждовна вода и от контейнера излиза капково , направено ни е . Няма проблем. Проблем са едни ужасни свирепи охлюви, които могат да видят сметката на марула, пресен лук, магданоз и пр. за - време , без да ги усети човек. Бавен като охлюв .. ама който не е гладен и насочил се към лук. Иначе съвсем не е бавен.

# 641
Имам приятелка с био градина. От нея си купувам и прекрасни зеленчуци. Маниаци са на темата био. Та тя ми е казвала, че охлювите ги привлича бира. И те вкопават чаши с бира и охлювите се удавят там.

# 642
Аз знам, че не прекосяват утайка от кафе. Но аз не ползвам кафе с утайка и нямам.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 23:35 от bella_ciao

# 643
Бела забравя се много бързо..аз сега наблюдавам малкото и се чудя как нищо не си спомням как е било при голямото, а не е минало кой знае колко време.
Ася за това У11 потърсиха ли ви?

# 644
Ние току що получихме официално писмо от училището, че 1вата седмица след ваканцията ще са със сигурност дистанционно, от 19ти, ако инциденца позволява /под 100/, ще тръгнат 5-10 на групи със задължителни тестове.

и ние го получихме. и паралелно дистанционно ? и учителите ще се клинират и децата ще луднат съвсем ... а без маски ли ще са като са тествани и ще имат ли нормално спорт и пеене или е същата боза както цяла година. разпоредби и недомислици ,
какво питам . то кой ли знае .

Общи условия

Активация на акаунт