214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 375
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Нашата ваканция преполови вече. Нищо особено не правим, то даже беше доста жега тия дни. Сега баща му да го поема голямото тия 4 дни да хаби енергия, че аз не мога да му насмогна. Ходят да ритат топка или обикалят с колелата. Аз с малкото по-наблизо в парка ще обикалям. То милото походи 15 мин и се уморява.
В Берлин пак затворили градините и у-щата.
Aся а защо не иска да прави тест? Страх ли го е? Ако държиш да прави можеш да купиш един и да му го дадеш да го опознае.

# 616
Не се косете за тестовете предварително. Сега погледнах тагес и се чудят да пускали ли училищата след ваканцията , ама ако не , то на всякъде не ... и подобни ненормалщини. Не знам как издържат да разиграват този цирк толкова дълго.
Отиваме на езеро край реката с канали, мостове, старо пристанище заблатено с птици и ... едно езеро с плажюета за пикник и паделборд. Вече всичко е в колата. Чао до довечера. Ще кажа имало ли е паднали от борда. Имам кърпи и резервни дрехи .
Това го пиша по повод въпроса какво да правим ваканцията . Има какво.
И по-далече планирахме да откараме, но снощи попрекалихме с боядисването на яйца, пиенето на сект и уиски и обсъждането на политика.
Весел празник и ядене на риба. Рибарските сдружения днес правят бакфишфест. При нас са накачили големи табели и ... не знам как ще го организират. Няма да идем, но сигурно ще е весело.

# 617
Моето дете от вчера се е хванало да сгъва оригами. Цялата къща е в зайчета и пеперудки. Laughing Сега го ръчкам да излизаме, а той сгъва ли, сгъва. Rolling Eyes Та аз занимания не му търся, намира си сам. Не съм длъжна да забавлявам никого, освен себе си. Само съблюдавам да е бил достатъчно време навън и да има достатъчно движение.

# 618
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Reina, той въобще не обича подобни манипулации, сега беше на У и що неща избълва за лекаря после Stuck Out Tongue Closed Eyes

Бела, то вие хубаво ходите на езеро, ама стана пак хладно, а на малката не й пука, влиза, мокри се, а сега и тече носа. Трудно е с толкова малко дете подобни занимания. Затова ми е трудно, защото и за двамата трябва да е интересно. А и съм сама, мъжът ми няма отпуска.

Синьо, при нас последно беше хит самолети да сгъваме, поне 10 модела и после правихме състезание: закачих вестник с дупки на рамката на вратата и трябваше през дупката да премине.

# 619
  • Berlin
В Берлин сега е ваканция, но градините май са на Notbetreuung май пак, да.
Ние утре ще боядисваме яйца, дори и боя намерих, различни видове в нашата Едека, пише “произведено в Германия”.😂 Миналата година никъде не видях.
Свекърите са с първа доза днес на Pfizer. Имало ваксини и отишли, втората доза е след 3 седмици. Не знам как са разбрали, в смисъл че не са с приоритет.

Папурче, кураж!🤞

# 620
  • Germany
Ние току що получихме официално писмо от училището, че 1вата седмица след ваканцията ще са със сигурност дистанционно, от 19ти, ако инциденца позволява /под 100/, ще тръгнат 5-10 на групи със задължителни тестове.

# 621
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас тестовете са доброволни, дори детето да откаже, ще си присъства в час. Поне това е написано в писмото от вчера. Може друго да измислят.

# 622
Ние ще градинарстваме и ще експлоатираме колелата. Когато времето е лошо - имам няколко проекта да плета, а щерката се сдоби с пълен набор материали за епоксидна смола, ще падне работа. В момента усилено събира и хербаризира цветенца и листенца, щот намислила неща с тях.
Разбира се, и на работа трябва да се ходи.
Великден ще празнуваме по православния календар.

# 623
Те са доброволни в началото, после времето ще покаже..
Ася какво е това У по това време? Нашето беше преди да тръгне на у-ще последно.
Аз да ти кажа съвсем честно ще е най-щастливото дете на света ако толкова го занимавах моето колкото ти твоето. Абсурд да се чудя така всеки ден какво да прави и с какво да го разведря. Смятам, че трябва да скучае дори за да е креативен. И се получава, вярно че мрънкоти също много, че му е скучно, но и аз не се чувствам длъжна да му измислям игрите. Гледам да излезем на въздух и до там. Вкъщи си имам и други задължения, а той достатъчно предмети за забавление. Все пак и да ядем трябва и бебето да обслужа и да не затънем в мръсотия и аз да си почина, всеки има нужди.

# 624
Ние също ще празнуваме по православния.
Пътуваме за Мюнхен, голямо движение има по магистралите, вече ни щракнаха веднъж за превишена скорост.

Към съфорумките от Бавария.По замъци може ли да се ходи или и там е със запазен час? В Гармиш има ли нещо интересно за гледане и правене?

# 625
Ние бяхме миналия уикенд посока Нойшванщайн,но в замъка не сме влизали,разхождахме се наоколо.Едно от големите езера наблизо беше пресушено и копаеха багери! Flushed  Дали замъците са отворени за посетители,обаче,нямам идея... Thinking

# 626
В момента всички замъци около Мюнхен са затворени. Зоологическата градина в Мюнхен работи с термин (първият свободен е за понеделник, 5.04.) и ffp2 маски.
Deutsches Museum работи в събота, с термин и ffp2 маски.
В центъралните части на Мюнхен има Maskenpflicht и на открито.

# 627
  • Germany
Ние пък вчера си взехме почивен ден, полежахме в Олимпиапарк и покарахме водно колело. Много приятно.
Има едни цъфнали дръвчета и под тях лудо стълпотворение. Всеки наизвадил телефона и снима😆
По православния календар си празнуваме в къщи. Ще си мързелувам сега.

# 628
  • в сърцето на един мъж...
Не съм проверявала скоро за музеите как стои въпроса, ама навсякъде е с маски и термини.
Ние празнуваме и двата Simple Smile Децата се възползват да ме тормозят, а аз май само по този имам повече време да им угаждам.

# 629
  • Berlin
О, да и ние ще празнуваме на два пъти тази година, за първи път. Досега само миналата година сме били в Германия по Великден, и то не ни беше хич до празнуване.
Надявам се да им е интересно боядисването на яйца на децата, досега не е било, но от вчера забелязвам лек интерес и очакване.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт