214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Във Франкфурт винаги е било такова, преди 3 години сменях лична карта - термин взех февруари или март за юли, тъпа работа. За пълномощни и друго заверки не е нужно да се взема час, ама се чакат опашки. Смениха консула тук и май е една идея по-добре.

# 601
  • в сърцето на един мъж...
Папурче, дано се оправи момчето ти бързо! Бързи тестове има и в аптеките, те също могат да направят такъв. Намери аспирин протект и започни да му даваш веднага. И дано не се налага да стига до болница Sad
Скрит текст:
Аз съм разбита Sad снощи разбрах, че един съученик е починал от ковид, млад мъж беше, любим учител в една от гимназиите в България, а друг е в болница на кислород. А в България отварят кръчмите...

# 602
  • Берлин
Аз само да си кажа, че детенцето ми е 1.98 на 87 кг и на...24 години.
Направихме два теста. И двата са с бледа контролна черта. Не съм 100% сигурна, че са положителни. Той си е все така, нито влошен, нито подобрен. Аз се чувствам доста безсилна и това ме довежда до ярост. За статистиката ще го броят положителен, а дали наистина е-няма как да знам. Приятелят му и гаджето му (излизаха заедно на разходка в събота) са в същото състояние, но с по-тежки симптоми. Лекуват се вкъщи, тестове не са правили, защото не вярват в ковид.
Температурата му не е падала под 37.9 цял следобед и след ибупрото. Не знам нито какво да мисля, нито какво да правя. Към момента не е за спешно. Ако беше преди короната, щях да го оставя на чай, супа, сън и парацетамол и нямаше да се тревожа, но сега...
Извинявайте, че ви досаждам с моите си драми и благодаря за подкрепата ❤

# 603
Ковида е очевиден. Бързичко да се оправят и тримата.

Моите родители се добраха до ваксина най-после  - Пфайзер. След 3 седмици втора доза. Ще дишам по-спокойно.

# 604
Папурче ако се наложи (дано не) и отидете до болницата там ще му пуснат тест и ще се разбере. А и вторник личната може да направи предролагам.
Ти наскоро нали беше с положителен тест, все си мисля, че на нещо е реагирал теста дори и след това да излезе с негативен.
Моят син тази сутрин ме събуди с новината, че в НРВ имало вечерен час след 19 часа...аз се вързах, а то било априлсса шега Simple Smile

# 605
Папурче, стискам палци да се оправи бързо детето. Дъщеря ми и приятелят й миналата година бяха така. 10 дни продължи, изведнъж се оправиха. Нея никога не съм я виждала толкова тежко болна, а той беше много по-зле. Исках да звъня на майка му, не ми разреши. Същите перипетии като теб имахме с болници и лекари, така и никой не направи тест или каквото и да било друго. При дъщеря ми мина и замина в крайна сметка, но приятелят й казва, че още не се чувства добре, освен това го виждам, че постоянно кашля.
Интересно, че на мен и на мъжа ми нищо ни нямаше. Всъщност мъжът ми преди това не беше добре, но аз нищо.

# 606
  • Немция
Бързите тестове за ковид са като при тест за бременност - дори и при бледа втора черта, резултатът се счита за положителен.
Да минава и заминава бързо, и да оздравява момъка! Hug

Гея, съжалявам за неприятните новини!
Аспирин протект не се ли предписва след консултация с лекар?

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 08:46 от Бибит

# 607
Pipi,ако разбереш нещо ще се радвам да споделиш! Аз ще ходя да гласувам в Оберамергау... Hug

# 608
sunny:*kiss ще попитам непременно, ако има някой/я свободен служител/ка.

# 609
Бибит, аспирин протект е за разреждане на кръвта и се дава по принцип при случаи на ковид. За избягване на тромбози.

# 610
  • Немция
Гея, мисълта ми беше да няма някакви противопоказания. Може и в аптека да се попита.

Ася, разкажи за какви тестове става дума при вас в Грундшулето?
При нас няма все още съобщение за провеждане на такива при малките, но го очаквам.
Може да измислиш забавна предистория за провеждането на теста. Тестът е щадящ за деца. При големия учителят се е измайтапил, наричайки клечката "уред за сополи".
Плюсът при тестване в училище е, че тогава класът масово се подготвя за теста и децата взаимно се повлияват.

# 611
Бибит, единственото противопоказание е, че ако се пие продължително време и се налага операция, трябва да се спре поне седмица преди операцията, защото пречи на кръвосъсирването. Иначе не е проблем да се пие, особено за ковид го дават в списъка за лекарства.

# 612
  • Немция
Да, ясно ми е, че е от лекарствата, давани при ковид. Hands Plus1

# 613
Те тези часове се дават само преди обяд три пъти в седмицата ,как да стигнат за толкова народ..,,А тези дето не знаят български да пишат са там доста често ,горките все си губят документите...и все им ги крадът.
Пред мен се случи ,когато служителката го попита ти за кой път си губиш картата...?
Но да отворят още работни места и да обслужват по бързо .Какви са тези часове за след месеци напред ,по немски стандарти

# 614
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, написано е как се казва теста (забравих), на Roche бил. От носа.
Ни история, нищо не помага.
Ще говоря с него, че ще се подпиша, но той да реши на място.

Аз се чудя като какво ще правя с децата през ваканцията при такова време 🙈
Досега беше добре, занимаваха се с вода, но като стане студено няма как. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт