214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 398
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Още нямаш краставици. Това е цветът. Трябва да се опраши от друг цвят, който има само дръжка, а не краставичка. Тогава чак ще почне да расте това мини. Иначе ще окапе.

Криси, ти е написала. Първите се махат, за да укрепне растението.

# 586
Soft Click супер. Голямо търпение се иска и грижа. Аз съм в състояние да уморя и кактус  , защото все с нещо друго се занимавам по-важно ... но са ти супер постиженията . Много красиво.

# 587
Боже, те имали и пол. 🙈 Надявам се доматите да са джендъри.

# 588
  • Germany
За краставиците за 1ви път чувам, че трябва и мъжко и женско цвете. Досега са си връзвали без проблем. С тиквичките обаче беше голям цирк поминалата година. Спукваха се да цъфтят без да вържат и съседката обясняваше на мъжа ми, че са само женски цветове и затова така ставало. Бяхме я обявили за куковица Simple Smile

# 589
Папурче дано се размине леко синът ти, стискам палци. Може и да не е корона.
Това ако е вярно за ваксината с АЗ, че можеш по лична преценка да се ваксинираш с нея ще е по-зле и от експериментално ниво..кой ще поеме отговорност ако пострадаш от ваксината?

# 590
  • Немция
Рейна, имало си опции в такива случаи , вчера слушах по едно предаване, но с половин ухо и затова не искам да пиша чула-недочула.

Папурче, Hug, да се оправя бързо сина и да се опазите и вие!
Горещият чай не унищожава ли някои от качествата на джинджифила?
Може и да не се консумира горещ.
Досега съм добавяла настърган джинджифил в разреден ябълков сок и изцеден лимонов сок. Не знам колко е ефективно. Уж има полза.

# 591
  • Deutschland/HE
Това джиндифил+ябълков сок+лим. сок е много вкусно и приятно за пиене.

# 592
Папурче дано всичко е наред.
Страхотен ден е днеска, утре се захлаждало.
Боя за яйца не намерих, но намерих в магазина два божура различно розови и ги посях. Сега ако намеря и червен и бял ще съм още по-доволна.
Хесен и НРВ имат ли вечерен час.

# 593
В Хесен 6 крайса, във Франкфурт нямаше обявено, от вчера инфо, днес може и да се е променило.
Дано се оправи бързо детето, Папурче.

# 594
А защо така се получава с термините в посолството?
Сега запазих час в Берлин и е чак за август + поне още месец да излезе документа ...
Има ли друг начин да пътуваме с малката ,за първи път ще вадим бг документ.
Тук в немско нищо не й се полага доколко съм наясно.

# 595
  • Deutschland/HE
Проверете процедурата за пасаван, за него май не трябва термин и важи кратко време и в България да извадите паспорт?

Ние от днес имаме вечерен час Sad В Хесен съм, но не важи за целия Хесен, а по крайсове ги определят.

# 596
  • Germany
Браво  Софт, ще излезе градинарка от теб😉
Доколкото разбрах в консулството, никога тяхната дейност не е била планирана за подмяна на толкова много документи. Сега обаче покрай Ковид, наплива е огромен. В Мюнхен  работят 2 жени до обяд. То и да се разчекнат няма как да вземат повече хора (сега друг е въпроса, че те и малко бавно работят), а когато имат и едни клиенти, които даже родния си език не говорят, става една работа...Абе както и държавата ни, така и службите и по света си имат много кусури.
Папурче успех на синът ти 🤞 Ковид, неКовид, бързо да минава. (Моят племенник на 28, много здрав и спортуващ младеж, два месеца влачи усложнения. Неговите приятели го минаха набързо  и забравиха.)

# 597
  • Germany
Аз пък се чудя, защо като има такъв наплив към посолствата не се увеличава персонала? Да се чака с месеци за документи е безумно според мен.
И при нас днес е страхотно времето, но от утре го дават да почва да вали, а от понеделник максимална Т 9 градуса...

# 598
Благодаря на всички за загрижеността ❤
Симптомите му са зверски болки в цялото тяло, зверско главоболие, температура 37.5-38.5, нула апетит и ужасна кашлица /все едно някой кашля в тръба/, даже вода не му се пие.

Хич не го чакайте, Папурче. В болницата го носете. Може и друго да е.

Аз, след целия стрес, бих сменил ЛК. Това е несериозно държание и отношение - течности да пиел. Ми, детето не иска, не може да приеме сигурно организма. В болницата ще му включат системи - ти във вас шамари ли да му биеш, докато изпие 200мл вода?

asyalein, аз ибупрофенът го пия като бонбони. За всичко ми помага - заклевам се. Моята докторка знае, че щом съм там, значи ми трябва рецепта за ибупрофен, да е от силния.

# 599
  • Deutschland/HE
За документите ограничанията идват от платформата на МВР, а не на МВнР, това бях чела преди няколко години. Ние извадихме паспорти на децата с една година по-рано, за да не ни се налага да се занимаваме с консулството. Дано да започнат да издават и паспортите да са с десетгодишен срок. Всяко лято дежуря пред паспортните служби във Варна, за мен или за децата нещо трябва да се подменя.

Общи условия

Активация на акаунт