214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
PAPURCHE MEHURCHE, вариант ли е някой от колегите ти да ти донесе тест? Бързо оздравяване!

# 571
  • Берлин
Пращам един приятел на лов за тестове.
Синьо, пуснах ги всички хоум офис. Още снощи им писах.

# 572
Най-добре е да потвърди Софт, но трябва да бъде заверен не само подписа на пълномощното, а и съдържанието и тогава е добре да го имате на флашка. Когато е свързано със сделки с имоти, се заверява със сигурност съдържанието, но за МПС не съм сигурна. Това оскъпява цената на пълномощното.

Не, само подписа се заверява. Което технически не прави никаква разлика, все се подписва пред нотариус или длъжностно лице от консулство. При недвижимите имоти самият нотариус съставя договора. За отговорност и правомощия става дума, но при МПС е просто договор с нотариален заверка на подписите. Скоро и в България ще отпадне това и ще стане като в Германия и всички нормални страни.

# 573
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Папурче, какви симптоми има сина ти?
Дано не се влоши, много е тъпо така по празници!

# 574
Купонът е пълен. Личната лекарка нищо не можела да направи, корона праксисите можели от вторник да го приемат, ако станело много зле, да викаме линейка. С една дума- той е зле, но нямаме нито лечение, нито потвърден ковид.

Папурче, бързо оздравяване на юнака. Аз не знам какво и как се пие при ковид, но често имам всякакви болки от претоварване физическо и психическо, пия редовно ибупрофен, да ме отпусне.

Иначе, въобще няма нужда да чакате да се влоши. Ако ви се струва, че е зле, качвате го на колата и в близката болница. Там, като попитат защо при тях, а не при ЛК (любимият въпрос на всички мед сестри), ще кажеш че е абдикирала от задълженията си и трябва да се спасявате както можете, а детето не се чувства ок.

# 575
Папурче,
От дискаунтите-магазини тестове продават в Алди също.

# 576
И в Розман трябва да има бързи тестове. Това е че 30% от тях показвали фалшиво положителен резултат.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 14:35 от Анонимен

# 577
  • Берлин
Благодаря на всички за загрижеността ❤
Симптомите му са зверски болки в цялото тяло, зверско главоболие, температура 37.5-38.5, нула апетит и ужасна кашлица /все едно някой кашля в тръба/, даже вода не му се пие.
Приятелка се е запасила от Алди. Тръгна към нас с бебето да ми донесе. Ще звънне отдолу и ще бяга.
Не знам за смях ли е или за рев.
Ще пиша после

# 578
Стискам палци и аз всичко да се размине, Папурче!

# 579
  • Germany
Папурче, стискам палци бързо да му размине! Дай му парацетамол или нурофен за болките, чай и лежане. Кашлицата, като кучешки лай ли ти звучи? Ако, да, това е ларингитна кашлица. Дръжте непрекъснато отворен прозореца да влиза въздух и ако нещо те притесни, звънкай на бърза помощ. Когато моята приятелка беше болна септември, линейката е дошла за 5 мин  /и още 5 са се обличали пред вратата със защитните костюми/. Дано го изкара леко и не ви зарази!

# 580
Ние сме ползвали системата Евротръст за електронен подпис, не знам дали ще свърши работа за пълномощно Thinking https://portal.evrotrust.com/
И да, трябва изрично да е упоменато, че е за продажба на автомобил.

да. това имах в предвид. има много информация и пише за какво се ползва. при толкова бг в чужбина и настоящия проблем много го ползват за най-различни неща.

# 581
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ибупрофенът не е много препоръчителен, особено при психическо натоварване.🤪

Папурче, за лаещата кашлица трябва влажен въздух. Закачи мокри кърпи, нощем най-добре, трябва да е студен и влажен въздуха.
За болките - силен чай от джинджифил. Той сваля и температурата. Липсата на апетит е нормална. Слагай захар и щипка сол в чая.

Получихме декларациите за само тестване в училището. С или без тест, детето ще си учи. Обаче то не иска 🤷♀
Ще се почудя ваканцията, но не вярвам да склони. Чудя се, ако аз подпиша ( ако на място се поддаде на груповия натиск и реши да го тестват), дали ще го накарат? Не искам да го карат, просто искам ако реши, да имат и декларацията....

# 582
Сега видях, че имам краставици. И портокалите взеха цвят да правят. 😆

Скрит текст:

# 583
  • München, Deutschland
Софт, честито 😃

Това са женски цветове, сега ти трябва и поне един мъжки, за опрашване, иначе тези женски ще си останат все така мънички или до 2-3 см.

Ето ти снимка, за да видиш разликата м/у двата, горното е женско, долното - мъжко.

При мен мин год имаше много женски, но изсъхнаха, докато не се появиха поне 2-3 мъжки.

# 584
Благодаря за отговорите,ще звънна в Мюнхен след Великден да попитам дали ми трябва термин или се ходи в работно време,и въобще какво е нужно!Никога не ми се е налагало да ходя при тях и много неща не са ми ясни.Ще трябва и отпуска да си взема сигурно,все пак живея на почти 100 км. от консулството! Stuck Out Tongue Winking Eye

В неделя ще ходим да гласуваме там, ако искаш, мога да попитам как стоят нещата?

Общи условия

Активация на акаунт